Dorotko- wspominasz, że miałaś kiedyś dużo bibelotów, w kuchni zbiorowisko tłuszczu..
Ja pamiętam z dzieciństwa kuchnię Rodziców sprzed remontu- białe szafki, a całe ściany- dosłownie całe- obwieszone różnego kształtu talerzykami z porcelany Włocławek, w niebieskie kwiatki. Wyobraź sobie, jak wyglądała akcja "mycie"- cały pokój zawalony talerzami zdjętymi ze ścian, miska z wodą i popołudnie z głowy
W łazience kiedyś moim marzeniem był regał otwarty chromowany ze szklanymi półkami- marzenie spełnione.. Ja sprzątam w domu rodzinnym łazienki- dlatego w naszym domu wszystko będzie zamknięte w szafkach
Pewne upodobania dostosowuje jednak do poziomu mojego lenistwa. Mimo, że podobają mi się frezowane szafki kuchenne- u nas są gładkie

Też je lubię a na myśl o prostym sprzątaniu od razu mi lżej na duszy.
Tak więc podobają mi się bogato dekorowane wnętrza, ale też taka gładka elegancja, jak u Ciebie- tym bardziej, że zmierzam dokładnie w tę stronę- bo i zaczęły mi się podobać i są bardziej "życiowe" w mojej opinii.
Sypialnia w srebrze i szarościach bardzo inspirująca- mi się marzy srebro/szarość z dodatkami fioletu
U Mamy w domu w każdym oknie firanki- nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Tak jestem do tego przyzwyczajona, że to
Mamine wnętrze po prostu musi takie być- a czy powieszę u siebie..? Nie wiem.. Pewno skończy się na roletach i jakiejś ozdobnej zasłonie tj u Ciebie w sypialni, która to sypialnia bardzo, ale to bardzo mi się podoba!