Moje spełnione marzenie Małgocha1960
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Małgocha1960
Małgosiu śliczny avatarek i begonie masz cudowne nie mam do nich ręki, chociaż jakoś tam kwitną .Miałam w tym roku posadzone w donicy bez odpływu i bałam się je zalać
- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bajkowo wygląda Twój jesienny ogród
Tak samo bajkowo, jak postać na awatarze

Tak samo bajkowo, jak postać na awatarze

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,dziękuję.Większość begonii już w garażu,dzisiaj reszta.Po wczorajszej nocy poszło wszystko,żal było patrzeć na klapnięte rosliny.W ubiegłym roku w połowie pazdziernika,teraz już we wrześniu, do kitu nasz klimat.

Uploaded with ImageShack.us

Beciu
Lukrecjo,dziękuję.Tak jak pisałąm po ostatniej nocy nie jest już tak oszałamiająco,zostały mi do wykopania jeszcze dalie trąbkowe i po ich wymrożeniu ogród już typowo jesienno zimowy.

Renatko,dziękuję,a dalia zostanmie we wspomnieniach.Boję się czy przeżyje,bo większość miała zgniłe bulwy,musiało dobrze przymrozić.To samo z begoniami,bukwy były czarne, do wyrzucenia i w ten sposób dokonała się przymusowa selekcja.
Jolu,jak miałaś minusową temperature to raczej po koleusach tak jak u mnie.Te,co zostały są do wyrzucenia,dobrze,ze w niedzielę zdążyłam część schować.

Aniu,dziękuję.Te kilki zupełnie nie pasowały,bo w tej chwili to eksponat bardziej.
Justynko,ciekawe czy przeżyły twoje roslinki,bo u mnie przetrwały tylko pelargonie i fuksje,bo stoją w zaciszu za studnią.

Aniu,impreza była u koleżanki i schody niestety nie moje.Cały jej dom i wnętrze jest przepiekne i z wielkim smakiem zrobione.Kamyki tez lubię w ogrodzie.
Gosiu,moja mama jak brała w bloku pelargonie do domu trzymała je za meblami,obcinała i zapominała o nich do wiosny.Wiosną zaczynała podlewać i pieknie kwitły całe lato.

Aniu,do nas przymrozki przyszły następnej nocy i przykre,ze we wrzesniu.O tej porze smiało powinniśmy jeszcze z miesiąc cieszyc oczy daliami i innymi roslinami.Szkoda naszej roboty z ich sadzenie,bo to wykopywanie to tragedia.Wczoraj narobiłam się jak głupia,bo troche tych dalii mam,a i tak nie wszystkie wykopałam.
Marysiu,dziękuję.Taka fryzura nie dla mnie na codzień,bo nie lubię tapirowanych włosów.
Marzenko,na pewno masz już po koleusach.

-- 1 paź 2013, o 06:24 --
Ewuś,dziękuję.Bogusiu,u mnie pelargonii nie liznęło i fuksji też,ale reszta poszła w zapomnienie.Dzisiaj planuję trochę wynieść,ale fuksji mi szkoda na razie.

Beciu

Lukrecjo,dziękuję.Tak jak pisałąm po ostatniej nocy nie jest już tak oszałamiająco,zostały mi do wykopania jeszcze dalie trąbkowe i po ich wymrożeniu ogród już typowo jesienno zimowy.

Renatko,dziękuję,a dalia zostanmie we wspomnieniach.Boję się czy przeżyje,bo większość miała zgniłe bulwy,musiało dobrze przymrozić.To samo z begoniami,bukwy były czarne, do wyrzucenia i w ten sposób dokonała się przymusowa selekcja.
Jolu,jak miałaś minusową temperature to raczej po koleusach tak jak u mnie.Te,co zostały są do wyrzucenia,dobrze,ze w niedzielę zdążyłam część schować.

Aniu,dziękuję.Te kilki zupełnie nie pasowały,bo w tej chwili to eksponat bardziej.
Justynko,ciekawe czy przeżyły twoje roslinki,bo u mnie przetrwały tylko pelargonie i fuksje,bo stoją w zaciszu za studnią.

Aniu,impreza była u koleżanki i schody niestety nie moje.Cały jej dom i wnętrze jest przepiekne i z wielkim smakiem zrobione.Kamyki tez lubię w ogrodzie.
Gosiu,moja mama jak brała w bloku pelargonie do domu trzymała je za meblami,obcinała i zapominała o nich do wiosny.Wiosną zaczynała podlewać i pieknie kwitły całe lato.

Aniu,do nas przymrozki przyszły następnej nocy i przykre,ze we wrzesniu.O tej porze smiało powinniśmy jeszcze z miesiąc cieszyc oczy daliami i innymi roslinami.Szkoda naszej roboty z ich sadzenie,bo to wykopywanie to tragedia.Wczoraj narobiłam się jak głupia,bo troche tych dalii mam,a i tak nie wszystkie wykopałam.
Marysiu,dziękuję.Taka fryzura nie dla mnie na codzień,bo nie lubię tapirowanych włosów.
Marzenko,na pewno masz już po koleusach.

-- 1 paź 2013, o 06:24 --
Ewuś,dziękuję.Bogusiu,u mnie pelargonii nie liznęło i fuksji też,ale reszta poszła w zapomnienie.Dzisiaj planuję trochę wynieść,ale fuksji mi szkoda na razie.

- malgocha1960
Aguś,dziękuję.
Dorotko,ja koleusy wkładam od razu do ziemi,nie trzymam ich w wodzie.Cieszę się,ze w niedzielę część pochowałam,bo musiałabym wiosna kupować.U mnie sporo begonii tak dostało od mrozu,że cebulki były całe zmurszałe do wyrzucenia.

-- 1 paź 2013, o 06:35 --

Dorotko,ja koleusy wkładam od razu do ziemi,nie trzymam ich w wodzie.Cieszę się,ze w niedzielę część pochowałam,bo musiałabym wiosna kupować.U mnie sporo begonii tak dostało od mrozu,że cebulki były całe zmurszałe do wyrzucenia.

-- 1 paź 2013, o 06:35 --

- BOGULENKA
- 500p
Małgosiu, skoro nie wynosisz jeszcze swoich fuksji, to może ja też swoje jeszcze zostawię. Ustawię je wszystkie blisko i najwyżej będę narzucać cieniówkę na noc. Może dam radę, jak nie będą rozrzucone po całym ogrodzie tylko w jednym miejscu ustawione. One u mnie właśnie teraz najpiękniej kwitną, Izabela Cieszyńska ma tak duże kwiaty, że aż żal ją już do garażu chować, gdzie zaraz straci nie tylko kwiaty, ale i liście. Moje koleusy mają zmrożone czubki po wczorajszej nocy. Ale nie zamierzałam ich przechowywać. W zeszłym roku miałam chyba z 7 odmian, porobiłam sadzonki, dbałam o nie całą zimę i w pewnym momencie jedna po drugiej mi marniała. W związku z czym zniechęciłam się do ich przechowywania. Ale ja w tym roku mam tylko dwie takie popularne odmiany, ale wiem, że Wy dziewczyny kolekcjonujecie je i macie naprawdę ładne egzemplarze.
- malgocha1960

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
U mnie wczorajszy przymrozek troszkę uszkodził koleuski, ale na szczęście nie mocno. Pechowo jedna odmiana, którą miałam tylko w jednym egzemplarzu, stała na nieosłoniętym miejscu przy huśtawce i całkowicie została zwarzona
Pozostałe na tarasie i na schodach do domu ok.....
Małgosiu Twoje doniczkowce wciąż we wspaniałej kondycji

Małgosiu Twoje doniczkowce wciąż we wspaniałej kondycji

- malgocha1960
Bogusiu,u mnie fuksje tez w najlepsze kwitna,tym bardziej,ze póżno startowały prze wiosenne przymrożenie.Jak je trochę zważy to dopiero schowam.
Aguś,zdjecia robiłam przed przemrożeniem i cieszę,się,ze w niedzielę miałąm natchnienie na chowanie niektórych roślin,bo zostałabym bez koleusów.
Aguś,zdjecia robiłam przed przemrożeniem i cieszę,się,ze w niedzielę miałąm natchnienie na chowanie niektórych roślin,bo zostałabym bez koleusów.
- BOGULENKA
- 500p
Asiu, ja stawiam na betonowej posadzce w garażu, w którym wyłączam kaloryfer. I podlewam bardzo rzadko. One gubią kwiaty i liście i stoją sobie takie badylki do wiosny. Jeśli chodzi o światło w garażu to one mają go niewiele, ponieważ stoją na podłodze między ścianą, a moim autem, a w garażu jest okno z luksferów. W tym roku zanim je przeniosę do garażu popsikam mieszanką topsinu i decisu. Natomiast ja ich nie przycinam, jakoś wydaje mi się, że cięcie pobudza rośliny do wzrostu. Ale może się mylę, bo wiem, że niektóre dziewczyny przycinają, ja się jakoś boję...
- malgocha1960
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję za podpowiedzi
Czy koleus podobnie?

Czy koleus podobnie?
- malgocha1960
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Małgosiu
pięknie wyglądasz w tej fryzurze, a i w domu masz pięknie, nie wspomnę już o ogrodzie...