Witam niedzielnie i odpoczynkowo

w końcu po całym tygodniu pracy należy mi się choć troszkę odpoczynku. Ale nie leżałam i nie mam zamiaru leżeć do góry obojętną częścią ciała

ugotowałam obiadek, na szybcika ciacho do kawusi, troszkę pospacerowałam po ogrodzie z psami przemyśliwując sadzenie róż i w końcu wpadłam na forum sprawdzić co słychać.
Aniu z takimi dodatkami dostałam tę ziemię, wiosną pewnie też były, wybrałam ale zapomniałam o nich, dlatego moje zaskoczenie było spore. Jutro kolejne przekopywania kompostu z ziemią żebym miała w co posadzić nowe księżniczki. A szykują się paczki w tym tygodniu jedna za drugą.
Gosiu skoro ozdobne donice to ich szkoda w ziemi. Ta ostatnio pokazana marketówka też w ozdobnej siedzi i muszę ją chyba wyciągnąć i bez doniczki wsadzić do gruntu. Zastanawiam się na położeniem w gruncie The Fairy na pniu. Poprzedniej zimy stała w piwnicy ale dość wcześnie zachciało jej się rosnąć.
Chryzantemy wszystkie kilka razy ucinam wierzchołki, tak jak pisała
Zosia - sangwinaria http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=64960 ona to dokładnie opisuje i przypomina kiedy to należy robić.
Inne chryzantemy też tak uszczykiwałam ale tamte dzieliłam a ta rośnie w całości.
cdn...