Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Nigdzie stąd nie idę! ;:170 Ogród dla duszy i ciała!
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agusiu piękne kwitnienie lilii u mnie w tym roku wszystko rośnie słabiej oprócz róż ,bo z tych jestem zadowolona .Nawet warzywnik mnie zawiódł tak ,ze nawet kopru nie mam, a tyle go wysiałam w ubiegłym roku z baldachów .Ogórków mam tylko 2 krzaczki ,a to za sprawą ślimaków ,pomidory dopiero zawiązują owoce i nie wiem czy się ich doczekam w tym roku .Czyli beznadzieja totalna ;:174 Chociaż u Ciebie mogę podziwiać piękne lilie .Jestem ciekawa czy Triumfatory zakwitną u mnie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aga ;:196 uwielbiam oglądać Twoje fotki, pięknie pokazujesz wszystkie rośliny...lilie na nich wyglądają niesamowicie. Ta w ciapki jest bardzo ciekawa ;:333
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Aguś lilie masz przepiękne, jak w krainie baśni ;:15 u Ciebie wszystko tak ze smakiem posadzone, przemyślane ;:oj

;:196
Awatar użytkownika
MartaK
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 8 maja 2013, o 20:18

Post »

Bardzo podobają mi się kompozycje! Jak oglądam te zdjęcia to mam większą chęć do pracy w swoim ogrodzie :) Pozdrawiam
Pozdrawiam, MK
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pięknie kwitną Ci azjatki. ;:215
Moje jakoś podupadły w tym roku.
Pewno ruszyły a potem przyszła druga fala mrozów i to na nich widać niestety.
Twoje zdrowe i dorodne jak powinny być. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Czy czerwone lilijki rosną między floksami?
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

witam,
masz takie piękne, dorodne lilie - gratuluję i jednocześnie pytam: a nornice nie dokuczają? sadzisz normalnie, czy zabezpieczasz przed gryzoniami? A nie zajrzała w tym roku poskrzypka liliowa/
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mariolu podpisuję się pod tym co piszesz..... wykopywanie lilii na zimę jest całkowicie zbędne :D

Aniu cieszę się, że podobają Ci się :D jeśli kiedyś do mnie zawitasz, to wykopiemy kilka cebulek Italii 8-) ;:196

Justynko, lilie to całkowicie bezobsługowe roślinki i takie piękne :D

Gosiu jesteś niesamowita :lol: bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa ;:196

Kasiu dziękuję ;:196 Nie mam kompletnie pojęcia ile mogę mieć odmian lilii.... nigdy się nad tym nie zastanawiałam...... może około 50-60 ??? .... jutro policzę dokładniej i napiszę :D

Madziu jak zakwitną Ci te wszystkie kwiatuszki, które wymieniłaś to dopiero się zrobi kolorowo :D i to już za momencik :D
U mnie hortensje w poprzednim roku zastrajkowały, w tym na szczęście pełne kwiatów :D

Giniu to faktycznie śliczna lilia, taka ciemna i duże kwiaty.... ja również jestem nią zachwycona :D

Ewuniu dziękuję ;:196 Na tarasie czekają poduchy i już kawkę i ciacho niosę 8-)

Jadziu u mnie dla odmiany w tym roku rośliny wyjątkowo dorodne..... krzaczory rozrośnięte i pełne kwiatów..... ale to wszystko przyczyna łagodnej, śnieżnej zimy i dużej ilości opadów wiosną i ciepełka..... roślinki napojone, dogrzane to i szaleją :D
Mam nadzieję, że Tryumfatory staną na wysokości zadania i pięknie Ci zakwitną....

Na dobranoc troszkę rozkwitających liliowców :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Rozkwitła moja pysznogłówka. :tan Okazało się ze mam czerwoną :heja .Ale Twoja fioletowa jest piękna :D .To chyba nowa choroba mnie dopadła :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję Ci za cieplutkie słowa ;:196 Miło mi, że moje spojrzenie na ogród i kwiaty podoba Ci się :D

Kasiu to bardzo miłe co piszesz, naprawdę się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i bardzo dziękuję za cieplutkie słowa ;:196

Marto witaj w moim ogródku :wit Dziękuję za miłe słowa, bardzo się cieszę, ze moje widoki mają motywujące działanie :D

Grażynko lilie faktycznie wyjątkowo dorodne w tym roku..... niektóre porosły kolosy.... są większe ode mnie ;:oj Mam nadzieję na obfite i piękne kwitnienia :D
Bardzo mi przykro, że Twoje zostały uszkodzone przez mrozy, mam nadzieję, że jednak zdecydują się zakwitnąć.....

Aniu faktycznie lilie posadzone są przy floksach..... lilie przekwitną to zaczynają floksy :D

Krysiu witaj :wit dziękuję :D
U mnie na szczęście nie ma problemów z nornicami, moje i sąsiedzkie kociaste robią z nimi porządek 8-) Sadzę cebule bezpośrednio do gruntu..... z poskrzypką też w tym roku nie było problemów ..... wyjątkowo dobry rok dla lilii :D

Aniu ja dla odmiany mam wielką ochotę na czerwoną...... ale niestety nie mam miejsca i muszę się pogodzić z myślą, że przynajmniej na razie nie posadzę :( To wspaniałe rośliny, całkowicie bezobsługowe i bezproblemowe..... jeśli tylko możesz, to bardzo namawiam na posadzenie różnych kolorków..... bajecznie prezentują się w sporych kępach....a rozrastają się bardzo szybko :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szybko powiadasz ;:224 ... A tam obok floksy mam i lilie i jeszcze inne ;:oj .No to polatam sobie ze szpadelkiem ;:224 .Ja mam pomysł jedyny w swoim rodzaju :lol: .Jak mi się rozrośnie czerwona, to Ci wyślę.Ukopiesz mi fioletowej i w to puste miejsce wsadzisz moją czerwoną :;230 .Chyba powinnam iść spać :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu co do tego, że Ci ukopię, to nawet nie ma wątpliwości...... jak tylko będę wysyłała Ci jesienią przybyszowe cebulki lilii to dorzucę pysznogłówkę .... już nawet zapisałam 8-) :lol:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O niech mnie kule biją ;:306 ;:306 . ale bym się ucieszyła :tan .Bo widzisz, jak mi się coś spodoba to po prostu robię zbiórkę wszystkich kolorów danego gatunku jaki mi w łapki wpadnie :;230 .Najlepszym przykładem są żurawki ;:173 .Niedługo zacznie się szaleństwo floksowe.To mój następny bzik :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

W tym roku słońca jest jak na lekarstwo dawkowane z umiarem a ogród na północnej stronie potrzebuje go jak nic inaczej nic nie rośnie ale widocznie moim różom taka pogoda pasuje ,bo nie narzekają :wink: gorzej z innymi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”