Ogródek AGNESS
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek AGNESS
Nigdzie stąd nie idę!
Ogród dla duszy i ciała!

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu piękne kwitnienie lilii u mnie w tym roku wszystko rośnie słabiej oprócz róż ,bo z tych jestem zadowolona .Nawet warzywnik mnie zawiódł tak ,ze nawet kopru nie mam, a tyle go wysiałam w ubiegłym roku z baldachów .Ogórków mam tylko 2 krzaczki ,a to za sprawą ślimaków ,pomidory dopiero zawiązują owoce i nie wiem czy się ich doczekam w tym roku .Czyli beznadzieja totalna
Chociaż u Ciebie mogę podziwiać piękne lilie .Jestem ciekawa czy Triumfatory zakwitną u mnie

Aga
uwielbiam oglądać Twoje fotki, pięknie pokazujesz wszystkie rośliny...lilie na nich wyglądają niesamowicie. Ta w ciapki jest bardzo ciekawa 

- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Aguś lilie masz przepiękne, jak w krainie baśni
u Ciebie wszystko tak ze smakiem posadzone, przemyślane

- MartaK
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2013, o 20:18
Bardzo podobają mi się kompozycje! Jak oglądam te zdjęcia to mam większą chęć do pracy w swoim ogrodzie
Pozdrawiam

Pozdrawiam, MK
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie kwitną Ci azjatki.
Moje jakoś podupadły w tym roku.
Pewno ruszyły a potem przyszła druga fala mrozów i to na nich widać niestety.
Twoje zdrowe i dorodne jak powinny być.

Moje jakoś podupadły w tym roku.
Pewno ruszyły a potem przyszła druga fala mrozów i to na nich widać niestety.
Twoje zdrowe i dorodne jak powinny być.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Czy czerwone lilijki rosną między floksami?
- kaja_krys
- 200p
- Od: 17 lip 2012, o 10:22
witam,
masz takie piękne, dorodne lilie - gratuluję i jednocześnie pytam: a nornice nie dokuczają? sadzisz normalnie, czy zabezpieczasz przed gryzoniami? A nie zajrzała w tym roku poskrzypka liliowa/
masz takie piękne, dorodne lilie - gratuluję i jednocześnie pytam: a nornice nie dokuczają? sadzisz normalnie, czy zabezpieczasz przed gryzoniami? A nie zajrzała w tym roku poskrzypka liliowa/
Pozdrawiam Krystyna
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Mariolu podpisuję się pod tym co piszesz..... wykopywanie lilii na zimę jest całkowicie zbędne
Aniu cieszę się, że podobają Ci się
jeśli kiedyś do mnie zawitasz, to wykopiemy kilka cebulek Italii
Justynko, lilie to całkowicie bezobsługowe roślinki i takie piękne
Gosiu jesteś niesamowita
bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa
Kasiu dziękuję
Nie mam kompletnie pojęcia ile mogę mieć odmian lilii.... nigdy się nad tym nie zastanawiałam...... może około 50-60 ??? .... jutro policzę dokładniej i napiszę
Madziu jak zakwitną Ci te wszystkie kwiatuszki, które wymieniłaś to dopiero się zrobi kolorowo
i to już za momencik
U mnie hortensje w poprzednim roku zastrajkowały, w tym na szczęście pełne kwiatów
Giniu to faktycznie śliczna lilia, taka ciemna i duże kwiaty.... ja również jestem nią zachwycona
Ewuniu dziękuję
Na tarasie czekają poduchy i już kawkę i ciacho niosę
Jadziu u mnie dla odmiany w tym roku rośliny wyjątkowo dorodne..... krzaczory rozrośnięte i pełne kwiatów..... ale to wszystko przyczyna łagodnej, śnieżnej zimy i dużej ilości opadów wiosną i ciepełka..... roślinki napojone, dogrzane to i szaleją
Mam nadzieję, że Tryumfatory staną na wysokości zadania i pięknie Ci zakwitną....
Na dobranoc troszkę rozkwitających liliowców

Aniu cieszę się, że podobają Ci się

Justynko, lilie to całkowicie bezobsługowe roślinki i takie piękne

Gosiu jesteś niesamowita

Kasiu dziękuję

Madziu jak zakwitną Ci te wszystkie kwiatuszki, które wymieniłaś to dopiero się zrobi kolorowo

U mnie hortensje w poprzednim roku zastrajkowały, w tym na szczęście pełne kwiatów

Giniu to faktycznie śliczna lilia, taka ciemna i duże kwiaty.... ja również jestem nią zachwycona

Ewuniu dziękuję

Jadziu u mnie dla odmiany w tym roku rośliny wyjątkowo dorodne..... krzaczory rozrośnięte i pełne kwiatów..... ale to wszystko przyczyna łagodnej, śnieżnej zimy i dużej ilości opadów wiosną i ciepełka..... roślinki napojone, dogrzane to i szaleją

Mam nadzieję, że Tryumfatory staną na wysokości zadania i pięknie Ci zakwitną....
Na dobranoc troszkę rozkwitających liliowców

- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Rozkwitła moja pysznogłówka.
Okazało się ze mam czerwoną
.Ale Twoja fioletowa jest piękna
.To chyba nowa choroba mnie dopadła 

- AGNESS
Aniu dziękuję Ci za cieplutkie słowa
Miło mi, że moje spojrzenie na ogród i kwiaty podoba Ci się
Kasiu to bardzo miłe co piszesz, naprawdę się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i bardzo dziękuję za cieplutkie słowa
Marto witaj w moim ogródku
Dziękuję za miłe słowa, bardzo się cieszę, ze moje widoki mają motywujące działanie
Grażynko lilie faktycznie wyjątkowo dorodne w tym roku..... niektóre porosły kolosy.... są większe ode mnie
Mam nadzieję na obfite i piękne kwitnienia
Bardzo mi przykro, że Twoje zostały uszkodzone przez mrozy, mam nadzieję, że jednak zdecydują się zakwitnąć.....
Aniu faktycznie lilie posadzone są przy floksach..... lilie przekwitną to zaczynają floksy
Krysiu witaj
dziękuję
U mnie na szczęście nie ma problemów z nornicami, moje i sąsiedzkie kociaste robią z nimi porządek
Sadzę cebule bezpośrednio do gruntu..... z poskrzypką też w tym roku nie było problemów ..... wyjątkowo dobry rok dla lilii 
Aniu ja dla odmiany mam wielką ochotę na czerwoną...... ale niestety nie mam miejsca i muszę się pogodzić z myślą, że przynajmniej na razie nie posadzę
To wspaniałe rośliny, całkowicie bezobsługowe i bezproblemowe..... jeśli tylko możesz, to bardzo namawiam na posadzenie różnych kolorków..... bajecznie prezentują się w sporych kępach....a rozrastają się bardzo szybko 

Kasiu to bardzo miłe co piszesz, naprawdę się cieszę, że podoba Ci się w moim ogródku i bardzo dziękuję za cieplutkie słowa

Marto witaj w moim ogródku

Grażynko lilie faktycznie wyjątkowo dorodne w tym roku..... niektóre porosły kolosy.... są większe ode mnie

Bardzo mi przykro, że Twoje zostały uszkodzone przez mrozy, mam nadzieję, że jednak zdecydują się zakwitnąć.....
Aniu faktycznie lilie posadzone są przy floksach..... lilie przekwitną to zaczynają floksy

Krysiu witaj

U mnie na szczęście nie ma problemów z nornicami, moje i sąsiedzkie kociaste robią z nimi porządek

Aniu ja dla odmiany mam wielką ochotę na czerwoną...... ale niestety nie mam miejsca i muszę się pogodzić z myślą, że przynajmniej na razie nie posadzę

- mamafrania
Szybko powiadasz
... A tam obok floksy mam i lilie i jeszcze inne
.No to polatam sobie ze szpadelkiem
.Ja mam pomysł jedyny w swoim rodzaju
.Jak mi się rozrośnie czerwona, to Ci wyślę.Ukopiesz mi fioletowej i w to puste miejsce wsadzisz moją czerwoną
.Chyba powinnam iść spać 

- AGNESS
Aniu co do tego, że Ci ukopię, to nawet nie ma wątpliwości...... jak tylko będę wysyłała Ci jesienią przybyszowe cebulki lilii to dorzucę pysznogłówkę .... już nawet zapisałam

- mamafrania
O niech mnie kule biją
. ale bym się ucieszyła
.Bo widzisz, jak mi się coś spodoba to po prostu robię zbiórkę wszystkich kolorów danego gatunku jaki mi w łapki wpadnie
.Najlepszym przykładem są żurawki
.Niedługo zacznie się szaleństwo floksowe.To mój następny bzik 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
W tym roku słońca jest jak na lekarstwo dawkowane z umiarem a ogród na północnej stronie potrzebuje go jak nic inaczej nic nie rośnie ale widocznie moim różom taka pogoda pasuje ,bo nie narzekają
gorzej z innymi