Micha storczyków Kahim

Zablokowany
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Micha storczyków Kahim

Post »

Pozostaje mi tylko życzyć, aby Twoje marzenie się spełniło. Niech to będzie pędzik ;:108

Nowości śliczne, zwłaszcza ten w drugim rzędzie.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Dziękuję kochana ;:196
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Muszę Ci powiedzieć, że mam kilka takich, które wypuszczają korzonki bardzo wysoko, nie raz i nie dwa się zdziwiłam ale jak już wspomniałam, życzę Ci, abym się myliła ;:196 .
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
jestem i muszę przyznać, że słoneczko z białą warżką śliczne ;:3 :D Ale bardziej mnie zachwycił ten drugi z czerwoną warżką ;:167 Podoba mi się u niego wszystko: kształt płatków, to, że te dolne są zółte, a najbardziej jego śliczna warżka ;:224
kahim pisze:To co myślicie o tym pimpku? Pędzik? Korzonek? Niechże ktoś da mi nadzieję :;230
Przykro mi, ale ja również nie mogę dać Ci nadziei :roll: Wydaje mi się, że to korzonek...
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:145 to przez opiniowanie o korzonku,
;:168 a to za resztę kometarza.

:D

To może dodam, że ten z bordo warżką pachnie... Ledwo, bo ledwo, ale zawsze :wink: Trochę jak b. delikanty jaśmin.... Chociaż teraz zastanawiam się, czy po prostu nie zasugerowałam się kształtem kwiatków ;:131

notabene, ta biała multiflorka też pachnie. Nieco intensywniej i nieco inaczej, ale nie potrafię tego zapachu z niczym skojarzyć :wink:
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Te pierwszy mega ;:167 Jak sie odzieci to zamawiam ;:306

Oczywisciew zycze pedzika kwiatowego :)
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23

Post »

No proszę jeszcze w dodatku pachnie ;:oj i jeszcze w dodatku jak jaśmin ;:oj
Z kształtu właśnie kojarzy mi się trochę z Philadelphią :D
A z białymi to w ogóle się nie spotkałam, żeby jakiś pachniał. Przynajmniej jeżeli chodzi o te duże, ale widocznie te mniejsze pachną :D A może dlatego, że ta jest muśnięta takim delikatnym różem :D
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie, może tak być, że to dzięki tym różowawym smugom. Z moich miniaturek jest kilka pachnących, ale ja również jakoś nie kojarzę by duże białe pachniały.... Ja nie przepadam za zapachem jaśminu, ale i tak najgorzej pachnie Tygrysek ... :|

Dziś mój tata chciał zrobić dobry uczynek i podlał mi kwiatki.... Nie wiedziałam, że cattleye potrafią dryfować ;:223
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O zalanych cattleykach już pisałam. Jakby atrakcji było mało, dziś po powrocie do domu myślałam, że się popłaczę- moja kocina urządziła sobie biegi przełajowe przez michę ;:145

Jest tyle dziur w liściach, że micha wygląda jak pełna posiekanej sałaty... Wystarczy dodać pomidorków i fety ;:223
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Smutne wieści, kochana. Tacie możesz jakoś wytłumaczyć, by trzymał się z dala od Twoich storczyków, ale kotek i tak zrobi swoje przy każdej nadarzającej się okazji.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, tata wpadł do nas bo chciał pomóc i w wolnej chwili zrobił " dobry uczynek"... Na niego nie mogę być zła, chciał dobrze. Co gorsze, na kiciunię też nie mogę być zła, bo to mój ukochany pluszak.... A więc nie mam na kogo być zła... Masakra... :evil:
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05

Post »

Wiem co czujesz :( Ja dalej nie moge przebolec zlamanego pedu na moim sloneczku ;:145
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

kahim aż tak źle? Pokaż fotki Kochana :) Cattleya może nie padnie od jednego przelania? Może wystarczy wymienić jej podłoże na suche i dać czas na odżycie? A Falki.. co je nie zabije to wzmocni ;) na pewno odżyją ;:196
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, cattleyki w sumie nie wyglądają źle, ale podejrzewam, że jeżeli mają paść od zalania to dowiem się dopiero po jakimś czasie :(

Zniszczenia wyrządzone przez Kicię są dla mnie naprawdę bolesnym widokiem...
Potwór złamał nawet nowy świeżutki listek Carmen ;:145
Obrazek

Z ciekawostek:
Przy dzisiejszym przeglądaniu zawartości michy zauważyłam, że w niektórych doniczkach rosną sobie małe kapeluszowate grzybki :shock: I w sumie pewnie poleciałabym po nich jakimś fungicydem, ale najciekawsze jest to, że storczyki u których owe grzybki mieszkają mają o wiele więcej ładniejszych korzeni :wink:
Obrazek
I tak sobie kombinuję, że może te grzybki to w sumie dobry pomysł, bo z tego co kojarzę grzybki czasem daje się w uprawie storczyków z faktu, że oddają roślinie cukry. Będę obserwowała postęp wydarzeń :D

A mniej przyjemnych odkryć:
Na jednym liściu zauważyłam dziwną zmianę. Początkowo myślałam, że to poparzenie, ale teraz już sama nie wiem... Ma ktoś jakiś pomysł?
Obrazek

Bo trochę to zbyt "mozaikowate" jak na poparzenie ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Chciałabym służyć radą, ale żadnego z trzech prezentowanych przypadków nie doświadczyłam.
Po przejściu kotka "tornada" roślinki jakoś się pozbierają. Grzybki widziałam już na fotkach innych forumowiczów i czytałam wypowiedzi, że one mają służyć roślinkom. Więc chyba problemu nie masz. A fotka mozaiki - może to jakiś błąd w uprawie: nawożenie, podlewanie? Nie wiem.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”