SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: SSS 2 czyli czar_nych zmagań cd
Madziu chciałabym ją zagospodarować, bo jest od frontu i widzę ją co chwilę. Taki nieuporządkowany zakątek będzie mnie wpieniał i psuł poczucie wprowadzenia choć małego ładu na nasz podjazd. Kształt jej się nie zmieni bowiem jest ograniczona krawężnikami więc chodzi w niej tylko o nasadzenia. Nauczona tegoroczną suszą i upałami wolę mieć mniej gatunków roślin w ogrodzie ale niech zdrowo rosną a nie wypadają co sezon lub ledwo zipią. Reszty ogrodu póki co ruszać nie zamierzam a zaplanowanie reorganizacji kącika kawowego idzie na długie jesienno-zimowe wieczory by wiosną była mocno przemyślana.
Aniu jak ja Ci zazdroszczę tych sosen..ehh..
nie pytaj mnie bo u mnie rosną tylko iglaki..berberysy,wrzosy,trzmieliny,żurawki hmm może odbiją..a hostę mam tylko jedną..
nie pytaj mnie bo u mnie rosną tylko iglaki..berberysy,wrzosy,trzmieliny,żurawki hmm może odbiją..a hostę mam tylko jedną..

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
to może inaczej - rozumiem konieczność obsadzenia rabaty NATYCHMIAST - też tak mam, a przenoszenie potem całej zawartości mnie nie przeraża, znacznie bardziej wpienia mnie, jak miejsce, które miało być obsadzone zieje pustką (jak mój zryty przedogródek aktualnie). Więc może wsadź tam na razie zręby rabaty czyli krzewy/drzewa. Przez zimę Ci się opatrzą i wiosną dosadzisz resztę? Ew, dorzuć wrzosy, żeby już teraz ładnie było, a najwyżej wiosną je przesadzisz, jak dojdziesz do wniosku, że tam nie pasują.
Aniu nie wiem czy można tu podac linka wiec na pw poczytaj myślę że ten artykuł ci się przyda 

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Aniu ja też się nie dziwię ,że chcesz na już
Skąd ja to znam
Ja mój ogródek robiłam na wyczucie ...nie wiem czy jest idealnie skonstruowany ,ale konieczna była tylko delikatna kosmetyka i to najczęścirj związana z błędnym opisem roślin w sklepach czy szkółkach
Pomysł połączenia zimozielonych iglastych i nie tylko z bylinami jest bardzo trafny .Ja tam widzę jałowce pośrednie i płożące a pomiędzy rozchodniki wspaniałe ,marcinki ,tawuły w kolorach czerwono żółtych,hosty,trawy ,wrzosy,paprocie i może pomiędzy dla złamania leśnego charakteru szczepione formy wierzb albo brzóz no i koniecznie cebulowe na wiosnę
.Ale sama zrobisz to najlepiej ,bo masz cudowny kawał ziemi pod swoją pieczą
Pozdrawiam serdecznie !!
Paprocie będę własnie wykopywała,bergenie mam do przerzedzenia ,hosty tez będę dzieliła (na wiosnę) itd.itp ale jedynie odbiór osobisty

Ja mój ogródek robiłam na wyczucie ...nie wiem czy jest idealnie skonstruowany ,ale konieczna była tylko delikatna kosmetyka i to najczęścirj związana z błędnym opisem roślin w sklepach czy szkółkach

Pomysł połączenia zimozielonych iglastych i nie tylko z bylinami jest bardzo trafny .Ja tam widzę jałowce pośrednie i płożące a pomiędzy rozchodniki wspaniałe ,marcinki ,tawuły w kolorach czerwono żółtych,hosty,trawy ,wrzosy,paprocie i może pomiędzy dla złamania leśnego charakteru szczepione formy wierzb albo brzóz no i koniecznie cebulowe na wiosnę

Pozdrawiam serdecznie !!
Paprocie będę własnie wykopywała,bergenie mam do przerzedzenia ,hosty tez będę dzieliła (na wiosnę) itd.itp ale jedynie odbiór osobisty

marzenia się spełniają! Dana
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu a może bergenie ich liście są dekoracyjne cały rok, a na wiosnę kwiatostan!
- czar_na
- 1000p
Marysiu obawiam się na bergenie może tam być za słonecznie.
Dziś odbyło się wielkie sadzenie. Ramę już mamy teraz tylko uzupełnienie drobnymi roślinami. Podoba nam się metamorfoza jaką przeszedł ten zakątek. Znowu muszę omijać ogrodniczy szerokim łukiem ,bo jak zwykle poszło więcej niż zaplanowaliśmy ale mamy jedno cudeńko (wg nas).
Zdjęcia wkrótce tj. jak dzieło ulegnie skończeniu.
Dziś odbyło się wielkie sadzenie. Ramę już mamy teraz tylko uzupełnienie drobnymi roślinami. Podoba nam się metamorfoza jaką przeszedł ten zakątek. Znowu muszę omijać ogrodniczy szerokim łukiem ,bo jak zwykle poszło więcej niż zaplanowaliśmy ale mamy jedno cudeńko (wg nas).
Zdjęcia wkrótce tj. jak dzieło ulegnie skończeniu.
Uwijaj się z tymi fotami
bom ciekawa

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Wiedziałam, że przesadzasz
Ogród jest ładny, w pięknym miejscu.
I chętnie zobaczę te zmiany i rarytasiki

I chętnie zobaczę te zmiany i rarytasiki

- czar_na
- 1000p
Foty będą jak się pogoda poprawi i uda nam się skończyć - dosyć niedokończonych "projektów" ,bo potem ogród wygląda jak wygląda 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Czyli kompleksowo wszystko zaoraliście i posadziliście okazy jak z ogrodu botanicznego?czar_na pisze:Foty będą jak się pogoda poprawi i uda nam się skończyć - dosyć niedokończonych "projektów" ,bo potem ogród wygląda jak wygląda

- czar_na
- 1000p
Nie wszystko tylko jedno miejsce jakie się ukazało po zrobieniu podjazdu 

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Ania, zlituj się! Toć pogoda może ulec poprawie dopiero wiosną.
Nie dam rady tyle czasu czekać. Ciekawość mnie na wiór wysuszy. 

Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- czar_na
- 1000p
Jutro, postaram się zrobić je jutro. Chyba ,że aparat wyrzucę przez okno ,bo coś mi się psuje 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aniu ja również jestem ciekawa poczynionych zmian