Józiu, coraz więcej trawnika znika, ale tutaj to już koniec. M. chyba by mnie wypisał z rodziny. Wiesz, że nie wszystkie orliki od Ciebie się przyjęły i nie wszystkie kwitną. Ja mam coś nie tak z tą ziemią chyba.
Ewa, powoli już zaczyna gubić różowości. Teraz stanie się mniej widoczny
Marylko, a dzisiaj pracowałaś na działeczce? Pogoda była idealna i deszcz był łaskawy. Zaczął padać dopiero teraz. Tak powinno być. Podlewa nowe zakupy

Od razu humorek lepszy
Iguś, nie smiej się, Ja bym bardzo chętnie coś tu posadziła, ale obiecałam m., że to już koniec zmniejszania trawnika. Przynajmniej tutaj
Aniu, konwalii u mnie mało, ale cieszę się, ze w końcu i u mnie zakwitły.
Jula, dlatego bardzo ucieszyłam się z Twojego pokazu. Teraz mogę już sobie wyobrazić jak on będzie wyglądał za 3 lata.
Aga. wiem jak to jest. Brak miejsca na nowe nasadzenia może spowodowac depresję. Jest tyle fajnych roślin, które jeszcze można by posadzić.
Nie zyczę Ci tego, ale może to jest dobry sposób, takie wypadnięcie jakiejś starej rośliny? Przycinanie i u mnie już się zaczęło. Muszę ograniczyć na pewno jednego berberysa. Tamaryszek też jest podcinany.
Agatko, ja tam się nie martwię jak cos wypadnie. Za bardzo lubię zakupy. Jeszcze rok temu zimą martwiłam się, że już niewiele będe mogła kupić w następnych sezonach i prosze bardzo

Dzisiaj znowu coś kupiłam
Justi, takie wypadnięcie może wywrócić wszystko do góry nogami. Grunt, żeby być zadowolonym z efektów.
Aniu, nie przypuszczałam, że rdest może być taki uroczy. Dobrze, ze jest to forum. Człowiek tylu rzeczy się dowiaduje, tyle ma nowych pragnień
Aniu Franiowa, jeśli pole zalało, to znaczy, ze w głębsszych warstwach musi być glina. Ja mam totalny piach, więc nie wiem jaka ulewa musiałaby być, żeby zalać mi działke. Admiration jest miniaturką. Jego maksymalny wzrost to 30 cm. Także roczny przyrost ma niewielki
Dzisiaj nareszcie była super pogoda. Nie za gorąco, nie za zimno i przede wszystkim nie padało. Zatem korzystając z pogody podjechałam do mojego ulubionego sklepu ogrodniczego i oczywiście dokonałam kolejnych zakupów.
Poprzednio kupiłam sobie 2 cisy, a dzisiaj dokupiłam bez czarny eva, i azalię Cannons Double
Będzie kwitła moja Anabell. Niestety na razie widzę pączki tylko na tej, którą kupiłąm w tym roku
Zobaczcie jaka piekna jest ta dalia, którą kupiłam na giełdzie
Zaczynają kwitnąc jarzmianki
Mój koszyk już się trochę zniszczył. W przyszłym roku nie będę już kupowała roślin, to zainwestuje w doniczki
Omoshiro
A to kolejny powojnik. Warszawska Nike