Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witajcie w mojej "bajce" no.....w końcu wiosna :)
Szczawiówke robiłam z młodego szczawiu,na rynku kupiłam.
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Keetee, nie nie, te floksy nie były w kapersach. Kupiłam je na Targach, takie wykopane z gruntu i wsadzone do woreczka jako namiastki doniczki. I trochę zwlekłam z przesadzeniem ich, a je podlałam. Woreczki nie miały odpływu i klops.
Ja uwielbiam floksy z oczkiem, najlepiej jakieś bladawce, pastele. Do 'Laury' namówiła mnie Sprzedawczyni. Ten floks udało się rozdzielić nawet na 2 i najlepiej się trzyma w doniczce. Zobaczymy czy będzie mnie urzekał tak jak i Ciebie
Ostatnio oglądałam różne odmiany floksów i 'Junior bouqet' szalenie mi się spodobał. Bledziutko różowy z ciemniejszym oczkiem i zaokrąglonymi płateczkami. Właśnie takie lubię:]
Ja uwielbiam floksy z oczkiem, najlepiej jakieś bladawce, pastele. Do 'Laury' namówiła mnie Sprzedawczyni. Ten floks udało się rozdzielić nawet na 2 i najlepiej się trzyma w doniczce. Zobaczymy czy będzie mnie urzekał tak jak i Ciebie

Ostatnio oglądałam różne odmiany floksów i 'Junior bouqet' szalenie mi się spodobał. Bledziutko różowy z ciemniejszym oczkiem i zaokrąglonymi płateczkami. Właśnie takie lubię:]
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Pacynko ja powinnam miec wiecej Europa jakbys chciała...bardzo je lubie, ale musze poczekac az zakwitna bo poodpadały mi naklejki z doniczek z nadwyżkami
Z Laury bedziesz zadowolona ...ona tez ma oczko,jest nizsza i mozna ładnbie komponować..poza tym super powtarza kwitnienie...polubisz ja bankowo
ja własnie zamówiłam jakies dwa czy trzy...kurczaki nie pamietam , z Magdy...takie nizsze
Bladawce tez mam fajne jakbys chciała 

- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
Floks 'Europa' jest biały z takim rozmytym oczkiem? Jeśli to ten, to jest śliczny. I jeśli masz go więcej, to rzeczywiście poproszę
Tylko czy teraz czy jesienią już? 'Obfocimy' swoje floksy w trakcie kwitnienia i później będziemy wzajemnie żebrać 

-
Leniwy dzisiaj dzionek....cos nastoju nie mam...ale musze niebawem wyskoczyc posadzic ostrózki i przetaczniki, tymczasem ulokowałam Pashminke w nowym lokum

Omiotłam spojrzeniem ogród i ide odpocząc...cos mi sie spac chce....i to bardzo
Pacynko tak...to ten floks, jak zakwitnie to ci pokażę
Z nimi to ja juz musze skończyc przygodę...tzn ze zbieraniem nowych odmian,bo to byczki sa, a mnie juz sie miejsce kończy....
zakwitła Balerina

hm zachodze w głowe gdzie sie majka 441 podziewa no ....Majka wracaj ,rózyczki paczkuja...co tam u ciebie , jak slicznoty jak ty w slicznotach

Omiotłam spojrzeniem ogród i ide odpocząc...cos mi sie spac chce....i to bardzo

Pacynko tak...to ten floks, jak zakwitnie to ci pokażę

zakwitła Balerina

hm zachodze w głowe gdzie sie majka 441 podziewa no ....Majka wracaj ,rózyczki paczkuja...co tam u ciebie , jak slicznoty jak ty w slicznotach

- malgocha1960
Ładnie to tak nie odbierać telefonu od koleżanki? 

- Pacynka
- 500p
- Kontakt:
Keetee, u mnie miejsca pod dostatkiem! Jakbym sobie ubzdurała, to nawet cały ha mogę obsadzić floksami
Właściwie to z odmianowymi zaczynam zabawę ;) Chyba wszystkie oprócz twista mogłabym mieć... Jakoś te paski mnie nie przekonują 

-
Witam niedzielnie
U mnie dzisiaj chłodno i popaduje cały czas jak na razie
Ale moze sie ogarnie ta pogoda jako tako i co podziałam dzisiaj ogrodowo
Małgoniu wybacz...byłam poza domem,i nie wziełam telefonu....dałam ci znak pózniej bo nie wiedziałam czy nie padłas...buziaki
Pacynko ...oooo kochana to masz pole do popisu...szalej szalej floksowo i nie tylko
Ja lubie te pasiaki Peppermint Twist , All in One i Natasze mam...Twister tez mi sie podoba...ale do twojego ogrodu wiejskiego....to moze masz racje, takie klasyki pasują....Czy masz u siebie malwy 

U mnie dzisiaj chłodno i popaduje cały czas jak na razie

Ale moze sie ogarnie ta pogoda jako tako i co podziałam dzisiaj ogrodowo

Małgoniu wybacz...byłam poza domem,i nie wziełam telefonu....dałam ci znak pózniej bo nie wiedziałam czy nie padłas...buziaki

Pacynko ...oooo kochana to masz pole do popisu...szalej szalej floksowo i nie tylko

Witaj Dorotko, pogoda widzę taka sama jak u nas z tą różnicą że padać jakoś nie ma zamiaru jak na razie
, a przydałby sie taki ciepły, majowy deszcz, oj przydał. Za to mamy na działce totalną inwazję komarów. Pozdrawiamy serdecznie D i A. 

-
Dziękujemy
nie, dziś nie na działce bo 300% normy przez dwa dni wykonaliśmy
, dziś wyjazd po kanny do Janusza
.

-
Oj to zazdroszcze wyjazdu ...miałam chetke wpasc do niego przy okazji wizyty u rodziców,,,,ale za doleko było
czyli super niedziela przed wami 

No to ładnie, czyli do nas było całkiem blisko 

-

Cos wymysle aby latem sie gdzies wstrzelic na spotkania Lubelaków...moze mi sie tym razem uda

łazę po tym mokrym ogródku i łaże...a tu...
Iiiiii Pashminy maja pąki , no moze tyci tyci paczunie ale mają

W ogóle masa róz ma pąki , jedynie te sadzone wiosną nie....jejuniu nie moge sie doczekac na to różane przedstawienie

z tulipankami sie juz zegnam

a z bodziszkami witam na dobre

- malgocha1960