irminko, to prawda, 'warchlaczki' musiały skraść show, nie było wyjścia

Kurka jest niesamowita i niezawodna, przynajmniej 2x w roku ma pisklaczki, choć w tym roku wyjątkowo się postarała i poszła na ilość. Nie jest to typowa zielononóżka, bo jak widać nóżek nawet jej nie widać, w dodatku nie są zielone. Nóżki bowiem ma bardzo króciutkie i z tzw. nogawkami
A co się dzieje z Twoimi tulipanami ? Czyżby norniczki ?
ogla, oczywiście myślałam o Tobie robiąc ukrop. Mogłam Ci zatem przypomnieć... Ale mój agrest miał w zeszłym trochę mączniaka. Zobaczymy czy w tym roku będzi elepiej. W każdym bądź razie mam wrażenie, że jakiś taki witalniejszy jest, więc eksperyment przypadł mi do gustu
Forsycje i w zeszłym roku i teraz kwitną obficie. Obstawiam, że to dzięki łagodnej zimie.
witaj
heliofitko 
Zgadza się, wiosna przywołała mnie do porządku jeśli chodzi o fo

Wrzątkiem z konewki polewam agresty bardzo wczesną wiosną, kiedy pączki jeszcze nie są rozwinięte. Jest to rosyjski sposób na mączniaka, który prezentowano w zeszłym roku w 'Roku w Ogrodzie'. Zaryzykowałam już 2 razy i jak widać agrestowi wcale to nie przeszkadza, a nawet mam wrażenie, że wygląda lepiej. Czy całkowicie niszczy mączniaka, zobaczymy w tym roku

Wydaje mi się, że przyspiesza mu to nieco wegetację
jola1, witaj w moich wiejskich klimatach

Polewać agrest, zdecydowanie polewać i chyba nie ma co im żałować. W zeszłym roku robiłam to z pewną dozą niepewności, więc tylko 5l konewkę. Ale myślę, że warto zafundować im obfitszą kąpiel
Naprawdę chcesz mieć swój wkład w mój skromny ogródek ?;> Dziękuję !
sweety, skorupki po wyschnięciu tłukę na drobniejsze kawałki np. słoikiem, a później albo tłuczkiem, albo (własnie tę partię tak zmieliłam) ucieram je w makutrze
Tymczasem w ogródku kwitną i pachną narcyzy od
sweety, a czosnki zawiązują główki (tutaj z 1 w zeszłym roku mam już 3: )
Kwitną, nieco skromniej niż w zeszłym roku, tulipanki
Uratowany, ponad 30letni orlik, o którym pisałam kiedyś, w tym roku będzie kwitł

Obok niego kupiony pełny także szykuje pąki. Widać różnicę w kształcie listków