Witam Was kochane Wy moje dziołszki
Piękny dzień dzisiaj mieliśmy słoneczko,ale i tak czekam na deszczyk najlepiej żeby przyszedł w nocy a w dzień szaleństwo w ogrodzie! hihhi
Grażynko moje malinki są posadzone na ziemi tak jakby to glina.Nawet ładne krzaczki urosły

te sadzone na wiosne jak się nie mylę to marne,ale to może się zbiorą za rok. Co do miejsca to znajdują się od południowej strony także słońce mają rano i prawie przez całe popołudnie póżniej to już cień bo zaraz mam sad to słoneczko drzewa zastawiają. Kilka malin mam posadzonych obok takiej śliwki miała na wiosnę iść do likwidacji ale te deszcze były a potem to szkoda bo już się zazieleniła teraz na jesieni pójdzie pod wycięcie i niestety krzaki marne pod tą śliwą. Moje malinki mają do słońca i ziemia raczej sucha.Niestety żadnej wody nie mam blisko siebie

czasami żałuję bo by się przydała. Owoce nawet,nawet ale jakby miały wiecej deszczyku to były by na pewno dorodniejsze...
Marysiu Zmokły? Śliweczki mniam mniam

witaj w klubie kochana bo Ja również uwielbiam ! O tak winogrona będzie tego roku!

będzie winko z czego robić!!! haaahaa
Że też Ja nie wpadłam na ten pomysł!!!
Gosiu świetny pomysł!!! Ja już zrobiłam sok z czarnego bzu właśnie na przeziębienie będzie jak znalazł!
Aguś owocowo!

hihhhi
Joasiu Chętnię się z Tobą podzielę śliweczkami!

Nawet ciastem bo dzisiaj zrobiłam ze śliwkami

haahaa. Właśnie się zastanawiam niby z tyłu to mam taką dużą róże cukrową także jej nie zasłoni i na samym końcu jest jałowiec płożący taki średniej wielkości.Przy róży rośnie inna trawa.Posadziłam ją tam bo róża miała stare odrosty które zostały usunięte i trochi korzeni tak na wierzchu nawiozłam ziemi to je zakryłam i żeby tam już nie kopać a żeby pusto nie było to posadziłam trawę.Rośnie ładnie,aż nawet zaaa chyba jej tam z pasowało

i tak właśnie myślałam o tej posadzić obok bo taki ładny kolor czerwony ma to będzie od strony wschodu. A od strony zachodu mam kilka sadzonek języczki pomarańczowej. Tak by było w kolorze czerwonym bardziej bordowym...
Reniu zapraszam do Mnie kochana! sliwek pod dostatkiem tego roku to trzeba korzystać!