Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

Asiu, jeśli szukasz małej hortusi to jeszcze Bombshell może być. Co do Bobo pw.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Ewo rozalko zupełnie się nie boję, że dąb wyrośnie duży, nawet bardzo bym chciała żeby rósł szybko :lol: Na mojej działce jak wiesz nie ma dużych drzew / na szczęście są tuż za płotem /, a ja bardzo o takich marzę. Wychowałam się w dużym ogrodzie, gdzie szumiały potężne dęby i rosły inne piękne drzewa i krzewy, więc teraz tęsknię do takich widoków. Na szczęście działka jest duża i na pewno zmieści się na niej jeszcze niejeden dąb. ;:173

Ewo gajowa bardzo się cieszę, że spodobał Ci się ten dąb. Rosną dwa w pewnej odległości od siebie /bliźniaki ;:173 / i wyglądają coraz ładniej. Owocują co roku bardzo obficie, chociaż to jeszcze mikrusy.

Justynko Szmit ma bardzo dużą ofertę dębów /i nie tylko/. Od paru lat wybieram się do tej szkółki, ale jakoś zupełnie nie mogę tam dotrzeć. Może w tym roku ? Wandzia mnie mobilizuje, żeby tam się spotkać. To duża pokusa, móc poznać inne Forumki, znane tylko wirtualnie . A jaką ogromną przyjemnością jest rozmowa z innymi 'zielono zakręconymi' na interesujące nas 'zielone' tematy ! ;:4 Sama radość.

Mireczko szukaj, może znajdziesz. Ja kupiłam maleńkie drzewko, a już jest całkiem spore i tak ładnie owocuje.

Agatko świecznica rośnie za altaną, więc ma trochę cienia. Słońce dopiero po południu i wczesnym rankiem. To zdjęcie jest z poprzedniego sezonu, bo w zimie nieco podmarzła i w ostatnim nie wyglądała tak okazale.

Asiu, witaj kochana ;:196 Czemu Ci się nic nie chce ? Zmęczyłaś się tym planowaniem, przeglądaniem i szukaniem roślinek ;:219 To żmudne i wyczerpujące zajęcie a w dodatku pogoda przytłacza. ;:124 Ale nie daj się, wiosna naprawdę tuż, tuż. Większość z nas ma teraz lekkiego doła. Na takie smutasy najlepsza jest dobra książka, ciepła herbatka z malinami /lub duchem, jak u Jagody/ i ciepły fotel przed kominkiem...
Jak to dobrze, że udało Ci się kupić wióry, będziesz zadowolona ;:108 nie spodziewaj się jednak błyskawicznych zmian w wyglądzie roślin. Atutem wiórów jest to, że ulegają rozkładowi bardzo powoli i równomiernie w ciągu całego sezonu, co gwarantuje roślinom dokarmianie w sposób ciągły i zrównoważony. A o to przecież chodzi.
Hortensje zamówiłaś wg mnie, najpiękniejsze ;:173 Ja jestem z nich bardzo zadowolona. Silver Dollars nie mam, ale chętnie bym jeszcze kupiła. Bobo kup kiedyś, przy okazji, bo naprawdę warto. Też chętnie kupię, bo jest tylko jedna na działce w W-wie i koty ją w tym roku bardzo zdewastowały ;:223 Mam nadzieję, że odbije...
Proponowana przez Agatkę Bombshell, też warta grzechu. Nie mam, ale poczekam, to za jakiś czas będą tańsze :lol:

Asiu moc ;:168 i ;:3 Niedługo będziemy grzebać w ziemi do obrzydzenia ;:306

Agatko dzięki za rady :D
Jak masz jakieś dojście do Bobo, to też proszę PW, bo moja córka rozpacza, że jej koty wyleżały jesienią krzaczek doszczętnie.
/maleństwo jeszcze było/ ;:223
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

U mnie niestety wiórów rogowych w Lidlu nie było. Na pytanie czy były pani zrobiła dziwną minę, zapytała 'wióry rogo-co?' i znów zrobiła dziwną minę. Od innej dowiedziałam się, że nie zawsze wszystko dostają, ale może jeszcze będą. Jeśli nie dokonam ostatecznie ich zakupu, będe podglądać efekty ich zastosowania u Was :]
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pacynko wióry są dostarczane do Lidla w jednym terminie z nawozem do róż. Więc jak zobaczysz stertę tekturowych pudełek z nawozem do róż, to obok powinny stać kartony z foliowymi opakowaniami wiórów :D Potem nigdy ich już u mnie nie dostarczali dodatkowo. W takim kartonie mieszczą się cztery woreczki wiórów. Ja dokładam na wierzch piąty i zgarniam razem z kartonem. Panie przy kasie najczęściej dziwią się co to ja kupuję - nie są zorientowane w asortymencie. Mam w okolicy cztery sklepy Lidla i w tej chwili w żadnym już nie ma wiórów a nawóz do róż jeszcze stoi :lol:
Wióry kupuję, a tym samym i stosuję w ogrodzie co najmniej trzeci lub czwarty sezon. Dokładnie nie pamiętam i jestem z nich zadowolona.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

W moim Lidlu długo były w ubiegłym roku, pewnie ogrodnicy marni w okolicy :lol: . A psy jak je lubią :evil:
Marysiu, masz PW.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Pacynko, u mnie wczoraj jeszcze były. Spróbuję jutro wyskoczyć i zobaczyć czy są jeszcze. W razie czego kupić Ci? Tylko musiałabym wiedzieć ile...

Marysiu dziękuję bardzo za tak ciepłe słowa. Czytając je czułam się jakby mnie ktoś przytulił i obiecał, że wkrótce będzie lepiej. ;:168 To co napisałaś mogę skomentować jednym zdaniem: Pełne zrozumienie ;:168 Dziękuję Marysiu bardzo, bardzo - już mi lepiej.
Dodatkowo jeszcze Francesca ucieszyła mnie z Bobo i świat nabrał barw.
Jeszcze raz Wam dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Kochani, dzisiaj będę kusić pachnącymi malinami prosto z krzaka:

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wszelkie trawy biorę, choćbym podobne miała :wink: Ogród to spokojnie wytrzyma :D
Twoje rabaty robią wrażenie dorosłych, w pełni zaplanowanych-rozczuliły mnie wiatraczki jeżówek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Apetyczne malinki! :) Czy masz jeszcze jakieś owoce na działce? Już wiem, że truskawki padły, ale np. porzeczki lub agrest?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Marysiu naprawdę potrafisz pięknie malować słowem. I do tego tak prawdziwie i serdecznie.
Ja tak nie umiem...., ale uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi.
Dzięki ;:196

A malinka.....przy tej bieli za oknem tak cieszy jak prawdziwa ;:108
Piękna malinka i piękna fotka.
Michal M
200p
200p
Od: 8 sty 2013, o 09:04

Post »

Na widok malinek przez chwilę poczułem lato... (i trochę zgłodniałem :D )
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mam malinki, które owocują mi do samych mrozów a póżniej mam mrożone z krzaczka :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kuszenie udało CI się znakomicie. Do tego stopnia, że aż zaparzyłam sobie herbatkę malinową (bez duszy, bo w pracy).
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale zaserwowałaś apetyczne malinki,aż slinka cieknie do nich :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Marysiu, :wit, co ja bym dała teraz aby schrupać taką malinkę prosto z krzaczka :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”