Wstążeczka
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wstążeczka
Nasypało mi śniegu i ciągle jeszcze sypie
Pocieszyłam się siejąc nasiona szałwii omączonej i żeniszka.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia, fajnie, że się pojawiłaś
Jak pogoda u Ciebie? Wiosennie czy zimowo? U mnie wiosna w odwrocie...
Pozdrowionka

Jak pogoda u Ciebie? Wiosennie czy zimowo? U mnie wiosna w odwrocie...

Pozdrowionka

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
EWO u mnie zimno i trochę śniegu , z zakupami już nie szaleje z braku czasu zastanawiam się jak i kiedy posadzę te zakupy które zaczną napływać a będzie chyba z 60 różnych sadzonek + cebulki . Dzisiaj byłam na zakupach to jedynie white New Dawn do koszyka wrzuciłam , nie mogłam sie oprzeć żeby wyjść bez niczego a tej nie zamawiałam . Zdjęć na razie nie pokazuje bo nie mam czego w wolnych chwilach jedynie spaceruję sobie u Was bo sprawia mi to dużo radości . Zawsze czegoś ciekawego się dowiem czy naładuje pozytywnie widokami 
Kasiu - zaglądam kiedy mogę a że teraz mało kiedy mogę to delektuję się tym co u Was , u mnie i tak nie ma na razie czego pokazywać . Pogoda u mnie zimowa ,zimno z odrobiną śniegu . Mam nadzieję że nie zaszkodzi hortensjom i powojnikom które ostatnio przed pracom zdążyłam przyciąć . Przy okazji zobaczyłam że i u mnie krokusy ,tulipany powychodziły z ziemi.
Pozdrawiam serdecznie i proszę o wybaczenie że oglądam, podglądam , cieszę oczy Waszymi ogrodami a nic nie pokazuje

Kasiu - zaglądam kiedy mogę a że teraz mało kiedy mogę to delektuję się tym co u Was , u mnie i tak nie ma na razie czego pokazywać . Pogoda u mnie zimowa ,zimno z odrobiną śniegu . Mam nadzieję że nie zaszkodzi hortensjom i powojnikom które ostatnio przed pracom zdążyłam przyciąć . Przy okazji zobaczyłam że i u mnie krokusy ,tulipany powychodziły z ziemi.
Pozdrawiam serdecznie i proszę o wybaczenie że oglądam, podglądam , cieszę oczy Waszymi ogrodami a nic nie pokazuje
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Moniko!
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam!
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam!

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moniś
no to początek sezonu zapowiada sie baaaardzo pracowicie .,ale jak wszystko zakwitnie to bedzie co podziwiać 

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj
My się wcale nie gniewamy,że nie pokazujesz zdjęć bo wiemy,że musimy na nie jeszcze nieco poczekać ale jak już wszystko u Ciebie porośnie i zacznie kwitnąć no to wyjść się nie będzie chciało z Twego wątku bo i zdjęć będzie co nie miara.
A co odwiedzania naszych wątków,to zapewniamy Cię,że i o to nam chodzi-odwiedzaj,odwiedzaj-zapraszamy
Pozdrawiam.

My się wcale nie gniewamy,że nie pokazujesz zdjęć bo wiemy,że musimy na nie jeszcze nieco poczekać ale jak już wszystko u Ciebie porośnie i zacznie kwitnąć no to wyjść się nie będzie chciało z Twego wątku bo i zdjęć będzie co nie miara.
A co odwiedzania naszych wątków,to zapewniamy Cię,że i o to nam chodzi-odwiedzaj,odwiedzaj-zapraszamy

Pozdrawiam.
-
- 1000p
Witam:)
BOGUSIU - ten tydzień dał nam popalić chyba bardziej niż cała zima . Śnieg u mnie się już prawie stopił , ta noc była bardzo mroźna , teraz jest chłodno i wieje zimny wiatr ale świeci słonko
JADZIU - Martwi mnie tylko brak czasu , najbardziej róże jak przyjdą abym miała je kiedy wsadzić , bo miejsca pod nie jeszcze nie przygotowane , reszta roślin będzie mogła spokojnie czekać ile będzie trzeba
ARKU - dziękuję za tak miłe zaproszenie
Z przyjemnościom odwiedzam
Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu , krokusy, tulipany, hiacynty , szafirki , sasanki wystawiają noski . Na razie kwitną krokusy tylko w jednym miejscu , reszta jeszcze daleko w tyle . Mahonia ma dużo pąków ale ostatni tydzień przymroził jej trochę liści , mam nadzieje że kwiatom nie zaszkodził , pozdrawiam:)

BOGUSIU - ten tydzień dał nam popalić chyba bardziej niż cała zima . Śnieg u mnie się już prawie stopił , ta noc była bardzo mroźna , teraz jest chłodno i wieje zimny wiatr ale świeci słonko

JADZIU - Martwi mnie tylko brak czasu , najbardziej róże jak przyjdą abym miała je kiedy wsadzić , bo miejsca pod nie jeszcze nie przygotowane , reszta roślin będzie mogła spokojnie czekać ile będzie trzeba
ARKU - dziękuję za tak miłe zaproszenie

Dzisiaj zrobiłam obchód ogrodu , krokusy, tulipany, hiacynty , szafirki , sasanki wystawiają noski . Na razie kwitną krokusy tylko w jednym miejscu , reszta jeszcze daleko w tyle . Mahonia ma dużo pąków ale ostatni tydzień przymroził jej trochę liści , mam nadzieje że kwiatom nie zaszkodził , pozdrawiam:)

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Monia, każdy wiosenny kwiatuszek czy zielony liść cieszy! Na bezrybiu i rak ryba
Musimy jakoś przetrwać i liczyć na ciepły kwiecień, bo marzec wg prognoz już stracony...

Musimy jakoś przetrwać i liczyć na ciepły kwiecień, bo marzec wg prognoz już stracony...

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Monia
To masz już wiosnę! U mnie tylko maleńki biały się pokazał. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- JAKUCH
Moje krokusy poszły spać .Zieloności podmarznięte i jestem ciekawa czy zakwitnie wszystko .Dobrze ,ze nakryłam lobelie bylinowe .Dzisiaj nawet nie zaglądałam jak sie mają ,ale mam nadzieję ,ze dobrze chociaż pełny ciemiernik zmarzł mi w altance 

-
- 1000p
KASIU - zgadzam się w pełni , gdy wszystko kwitnie takich solistów nawet można nie zauważyć , jedyne co mnie w takiej jaka jest sytuacji cieszy to że przy tym ograniczonym moim czasie i tych zimnach róż jeszcze nie dostałam 
RENATKO - a u mnie tylko te , więc prawie tak samo . Nawet ciemierniki mają zwinięte takie kulki przy ziemi to pewnie kwiaty
JADZIU - ja nic nie przykrywałam z braku czasu, co będzie to będzie . Widzę i u siebie że ten tydzień dał się roślinkom we znaki . Najwyżej mocniej poprzycinam np. róże , nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że moja najstarsza i największa pnąca która przemarzła i nie kwitła rok temu ( ona kwitnie na ubiegłorocznych) nie miała takich pąków jak rok temu w lutym przy ciepłach więc może zakwitnie? zresztą ona odkąd jest u mnie to zeszły sezon miała pierwszy bez kwiatów
Dobrej nocy i do zobaczenia , najpóźniej za tydzień

RENATKO - a u mnie tylko te , więc prawie tak samo . Nawet ciemierniki mają zwinięte takie kulki przy ziemi to pewnie kwiaty
JADZIU - ja nic nie przykrywałam z braku czasu, co będzie to będzie . Widzę i u siebie że ten tydzień dał się roślinkom we znaki . Najwyżej mocniej poprzycinam np. róże , nie znam się za bardzo ale wydaje mi się że moja najstarsza i największa pnąca która przemarzła i nie kwitła rok temu ( ona kwitnie na ubiegłorocznych) nie miała takich pąków jak rok temu w lutym przy ciepłach więc może zakwitnie? zresztą ona odkąd jest u mnie to zeszły sezon miała pierwszy bez kwiatów
Dobrej nocy i do zobaczenia , najpóźniej za tydzień

- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Witaj Moniko
I ja mam nadzieję,że mróz nie zaszkodził kwiatom Twojej Mahoni a w miejsce zmarzniętych listków na pewno pojawią się nowe.
Bardzo ładnie w taki naturalny sposób pokazałaś wystawione noski swoich kwiatków a krokusik wyjątkowy urodny i bardzo ładne ujęcie
Pozdrawiam.

I ja mam nadzieję,że mróz nie zaszkodził kwiatom Twojej Mahoni a w miejsce zmarzniętych listków na pewno pojawią się nowe.
Bardzo ładnie w taki naturalny sposób pokazałaś wystawione noski swoich kwiatków a krokusik wyjątkowy urodny i bardzo ładne ujęcie

Pozdrawiam.
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Zima się rozpanoszyła
Parapetowe zasiewy rosną, bo słońce świeci dość mocno, ale mróz na podwórku na pewno da się ogrodowi we znaki.

- JAKUCH
Monisiu
i zamiast wiosny mam zimę w pełni z takimi grożnymi mrozami,
a tu śnieg sobie stopniał .Nie dosyć ,że było go mało

-
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
Szkoda, że nie ma u Was sniegu, przy takim mrozie może być nieciekawie. U mnie na szczęście leży go jeszcze sporo, no ale przy -19 C gdyby byo inaczej - to by się działo!
Marta