Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Aniu :wit i tak kolorowo u Ciebie ;:138 a już widzę na wiosnę jak wysadziłaś tyle cebulowych dopiero będzie
sie działo :tan .Zaciekawił mnie ten pomarańczowy kwiat co to jest :?:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu co ty o tej godzinie robiłaś na nogach ;:oj
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

4.29 przyszły mi do głowy trzy opcje
- bezsenna noc,
- tylko o tej porze wolny dostęp do komputera - bez rodziny - to u mnie tak jest,
- o swicie wychodzą najładniejsze zdjęcia
:wit
Awatar użytkownika
peonia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 11:35
Kontakt:

Post »

Za zdjęcia Cie trzeba pochwalic , ładne te makro :wink:
Zaczęło się od rabaty-Beata Paulina
"Ludzie nie dlatego przestają się bawić, że się starzeją, lecz starzeją się, bo się przestają bawić."
Mark Twain
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

wsadziłam także cebulki (?) anemonów. Mam nadzieję, że dobrze, bo odgadnięcie gdzie jest góra, a gdzie dół jest chyba niemożliwe.
Też miałem wczoraj ten sam problem. Ale przypomniałem sobie, że to tak samo jak u cyklamenów i begonii - wklęsłą stroną do góry (z wypukłej wyrastają korzenie) :idea:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Sporo pracy w krótkim czasie ;:63 brawo - podziwiam cię za niesłabnący zapał i energię ;:63
Tulipany tez bardzo lubie i duzo ich sadzę u siebie :D wiosną jest co podziwiac :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, uwijasz się z porządkami na działce, cebulki posadzone i jeszcze rabaty powiększasz...obrotna z Ciebie dziewczyna!
Ja dzisiaj planuję zrobić co nie co, wczoraj pogoda popsuła plany. A Ty dzisiaj chyba odpoczywasz?Miłego dnia!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

No i jak tu nie zaglądać?i nie wzdychać? ;:215

-- 7 paź 2012, o 12:11 --

Co to jest na 19 zdjęciu takie pomarańczowe?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ooo, Aniu...wyraźnie podniosłaś poprzeczkę! :lol: Moje cebulowe jeszcze w lesie, a właściwie...w pudełku :oops: Gdyby padało chociaż trochę mniej (już nie mówię, że wcale), to chyba bym od razu poleciała sadzić :lol:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu posadziłaś dużo cebulowych a pewnie w ziemi siedzą z poprzednich lat i jeszcze tulipanów chcesz dokupić? Wyszła Ci bardzo ładna rabatka. Dobrze że my ogrodnicy tak łatwo zmieniamy zdanie - przynajmniej coś się dzieje :;230 I na pewno nie żałuj nam zdjęć swoich roślin, bo są śliczne i rośliny i zdjęcia. Miłej niedzieli! ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Loki! Te 13 podstron to głównie zdjęcia. Lubię oglądać zdjęcia u innych. To sama przyjemność. Mam więc nadzieję, że i u mnie to 13 stron to przyjemność w czystej postaci. A takiej ćmy sam rozumiesz nie mogłam pominąć... Zresztą trudno było ją ominąć, choćby z uwagi na rozmiar i to, że siedziała dokładnie przed wejściem na ganek. Zresztą wyglądała niemal jak pancernik :wink:
Magdo (Maddy77)! W piatek i w sobotę faktycznie była piekna pogoda,ale za to dziś pada intesywnie i to do tego raptem 7 stopni. Ale moim cebulkom to pewnie w smak :D Dziś dokupiłam jeszcze 3 paczki tulipanów (Queen of Night, Beauty of Apeldoorn, Orange Cassini) i 2 paczki śnieżników Luciliaea, bo na jedną z rabat już nie starczyło. Razem z tymi zeszłorocznymi będzie ich 'trochę', ale i rabat w tym roku przybyło, a jedna z trzech wcześniej istniejących - została znacznie powiększona! Oby tylko nornice nie zrobiły sobie z nich obiadku ;:224
Lodziu (DuczekiOsia)! Po otatnim porzeszerzaniu z 4 października tym razem się już nawet nie zarzekałam ! To jest koło, które chyba musi sie toczyć. Teraz znowu mam pustę miejsca, więc...
Olu (maliola)! Taka pogoda mogłaby być całą jesień. Choć deszcz także jest potrzebny. To była czysta przyjemność ;:138 Mam nadzieję, że anemony dobrze posadziłam,choć kusi mnie by to sprawdzić dopóki pamietam, gdzie je posadziłam :;230
Miłko (takasobie)! W zeszły roku kupiłam rzekomo przebiśniegi, ale okazało się, że to śnieżniki. W tym roku zatem musiałam to poprawić. Mam nadzieję, że skutecznie! A cebulki, jak sie potem okzało - to były głownie lilie, których w moim ogrodzie była śladowa ilość. Mam nadzieję, że będą mnie cieszyć nie tylko kolorami, ale także zapachem :D
Aniu (wielkakulka)! Praca w ogrodzie pomaga mi zwalczyć stres związany głównie z pracą zawodową, ale nie tylko. A przy tym to samo zdrowie. A jak się widzi efekty, to popycha mnie to do dalszych starań. I tak to się toczy...
Reniu (reniulek)! Dzięki :D Mam nadzieję na efekty w postaci ferii barw. Już tej wiosny u mnie pracowicie od wkietnia uwijały się pszczółki i nie tylko. A u sąsiadów - pustki. To bardzo miły widok!
Iwonko (Iwona1311)! Także trochę zwlekałam, ale jak już się wzięłam to zrobiłam to za jednym razem. Skorzystałam z pięknej pogody, która niestety dziś się zepsuła. Na wiosnę na pewno powiększę jeszcze i tę głowną rabatę i tę, która jest przy zachodniej części ogrodzenia. Słowem jedno skończyła, a w planach są następne... Cieszę się jednak, że to, co juz udało mi się zrobić, się podoba ;:138
Krysiu (chrstinkrysia)! Lubię działać motodycznie. Systematyczność to klucz do sukcesu. Więc jak idę do ogrodu biorę aparat, jak wracam to od razu zrzucam zdjęcia i wybieram na forum. A potem już z górki... I już nigdy więcej nie bedę się mamić, że skończyłam na ten sezon :;230 Docelowo te rabaty miały być połączone. Były tak blisko, że trzymanie ich osobno tylko utrudniało koszenie. Podejrzewam, że w tej części w ogóle niedługo koszenie będzie potrzebne na znikomej części.
Krysiu (Ognis05)! Najwyraźniej Wasza pogoda przyszła i do nas. Jest po prostu paskudnie. DObrze, że cebulki już w ziemi, a mnie udało się popalić zalegające z tyłu działki gałęzie i liście. Najśmieszniejsze, że nie ja powinnam to robić. Bo to Enion obcinał drzewa na działce obok, ale sprzątanie ograniczyło się do tego, że bez pytania weszli na moją działkę i to, co i spadło na moją działkę schowali za rosnącymi tam jodłami. Wściekłam się, ale nie miałam ani czasu, ani energii by walczyć z tą instytucją. Po przygodach przy budowie skutecznie odechciało mi się rozmów z nimi :(
Stasiu (Skorpion811-51)! To po prostu gazania :) I faktycznie jeszcze u mnie całkiem kolorowo ;:138
Monia! Obudziłam się o 2.30 wyspana jak nie wiem... Pobuszowałam po forum, pogadałam sobie z Genią (bo nie tylko ja nie spałam) i o 5 drzemnęłam się jeszcze odrobinę :;230 Za to jak wstałaś miałaś świeżą porcję zdjęć :D
Peonio! Dziękuję ;:196
Jacku! Dziękuję za podpowiedź. Ale teraz mam dylemat: pogrzebać i sprawdzić, czy dobrze posadziłam, czy nie. A jak wsadziłam odwrotnie to co???
Aguniu (AgaNet)! Z tym niesłabnącym entuzjazmem to tak do końca nie jest tak :) Jak każdy mam dni, że nie chce mi się dokładnie nic. Ale się mobilizuję, bo jak nie posadzę, to potem nie będę miała się czym cieszyć. Tulipanki ;:167 Ale nie tylko...
Kasiu (robaczek_Poznań)! Oj dziś w strugach deszczu byłaby totalna kicha. Patrzę przez okno i aż mnie otrzepuje. Nie zrobiłabym kompletnie nic, gdyby wczoraj i przedwczoraj była taka pogoda jak dziś. Ale było takie piękne słonko, że mogłabym góry przenosić. Mam nadzieję, że u Ciebie choć dziś jest lepsza pogoda ;:168
Ania (mamafrania)! Wzdychaj ile chcesz ;:224 To gazania!
Ewo (gajowa)! A wiesz jak mnie stresowało, jak czytałam, że cebulki innych już w ziemi? Ale pogoda byłą taka, ze trzeba było korzystać. Dziś wiem, że to była bardzo dobra decyzja!
Marysiu (Maska)! Oczywiście, że z zeszłego roku zostało trochę cebulowych. Ale co roku uzupełniam i nieco rozszerzam odmiany np. w tym roku pojawią się czosnek główkowaty Sphaerocephalon, czy szachownika kostkowana. Poszerzam, dosadzam, przesadzam - lubię zmiany. A na zdjęcia, duuuużo zdjęć, możesz u mnie zawsze liczyć ;:167
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ano z przyjemnością zawsze oglądam wszystkie fotki ? choć na czytanie całej treści nie zawsze starcza mi czasu. :-) A tu wczoraj następną porcję śliczności w dużych ilościach zasunęłaś. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, zdjęcia fantastyczne ;:138 u Ciebie wcale nie widać jesieni ,kolorowo jak w lecie ;:215
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit witaj Ania, dzięki za fotki, z przyjemnością sobie je pooglądałam. ;:196
U mnie również była ładna pogoda więc mogłam sporo zrobić w ogrodzie.
Wesoły pracuś z Ciebie :;230
Wiosną nie poznamy Twojego ogrodu. Koniecznie rób zdjęcia przed zmianami ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Próbuję sobie wyobrazić wiosnę u Ciebie,będzie pewnie bajkowo, na jednym, ze zdjęć takie rude to chryzantemki ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”