Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

U nas też porządnie popadało i faktycznie róże od razy ruszyły. Nowe pędy rosną w oczach. Ja też bardzo lubię rozchodniki - pięknie wyglądają w połączeniu z trawami, zwłaszcza pozplenicą lub prosem. Ale najpiękniejsze są zdecydowanie mistanty. No może gdy już jesienią zaschną to wtedy zmieniam zdanie, że to jednak zimozielone turzyce. :D Piękne są takie leśne ogrody - co prawda z brzozami bywa trochę problemów, zwłaszcza gdy są już starsze (ja mam dwie), ale urodą z całą pewnością tp rekompensują. Ogród bez drzew nie posiada takiego klimatu, no i nie ma gdzie się ukryć w upały. Ten uważam, że jest idealny, jest w nim wszystko, co w ogrodzie być powinno, i na dodatek w odpowiednicz proporcjach. A hortensje są prawdziwą ozdobą ogrodu późnym latem i jesienią, nie wyobrażam sobie by w ogrodzie nie było choć jednego krzaczka. Gdy wszystko już przekwiata, one dopiero pokazują, co potrafią.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agus,po prostu czapki z głów.Dobrze,że masz połówke swoja ,która tańczy w tym samym rytmie co ty,bo samemu nie da się zrobić tak jakby się chciało niestety,bo siły nawet fizyczne na to nie pozwalaja.;
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, jak zwykle -cudnie, romantycznie i takie dopracowane kompozycje.
Przy tym naturalne i niewymuszone ;:oj
To sztuka.
Trawy i trawki-to moja ostatnia choroba ;:14
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Justyno, Małgosiu, Kleo, Gosiu, Majutek, Jula, Kasiu, Nutko, Ewa, Dominiko, Doris, Andrzej, Dorciu - przepraszam, że podziękuję Wam wszystkim razem za wizyty i odpowiem też zbiorczo... strasznie dziś leniwy dzień... zjedliśmy grillowy obiad, a słońce relaksuje dając bardzo przyjemne ciepło - idealna temperatura dla osób nie przepadających za upałami... Można się przypatrzeć z bliska roślinom połyskującym kolorami w promieniach słońca, posłuchać śpiewu ptaków, odpocząć... szkoda że jutro już poniedziałek, ale tydzień krótki ;-)
Dominiko, sosna o którą pytasz, to sosna czarna Pyramidalis - to nasz cukiereczek, który dostarcza wielu estetycznych wrażeń swoim zwartym pokrojem, pięknym przyrostem, elegancją - w mojej opinii oczywiście...
Trawy i wrzosy budzą mój zachwyt - wiem, że ich kwitnienie wielu kojarzy się z jesienią, ale mnie to nie przeszkadza; uważam że są cudowne i namawiam wszystkich do zaproszenia tych roślin do swojego ogrodu... z traw najbardziej niezawodne są chyba miskanty, trzcinniki i rozplenice... przynajmniej u mnie żadne z tych traw nigdy nie przemarzły, ale wspomnianą pampasową raczej traktowałabym jako jednoroczną - szkoda, bo jej kwitnienie jest niesamowite, oryginalne, spektakularne wręcz...

Dziękuję Wam za miłe słowa pod adresem mojego ogrodu! ;:167

Dziś kilka fotek natury z bliska:

Obrazek

Obrazek
Geisha na jednej gałązce ma 15 pąków! ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pięknie ,ja dziś na działce nie byłam, od niepamiętnych czasów niedziela w domu i "LB" , poranek nie był za ciekawy dopiero teraz błękitne niebo i słońce
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 dziękuję ślicznie za fotki ogrodowe ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-ag-a
---

Post »

Dorciu, u nas dzień był przepiękny - ciepły, nie za gorący... popracowaliśmy trochę w ogrodzie, a czas na odpoczynek też się znalazł :) Co to jest LB? Pozdrawiam Cię!
Halinko, kopę lat Cię nie było u mnie, a mnie u Ciebie ;-) Cieszę się, że fotki z mojego ogrodu sprawiły Ci przyjemność ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada pisze:Dorciu, u nas dzień był przepiękny - ciepły, nie za gorący... popracowaliśmy trochę w ogrodzie, a czas na odpoczynek też się znalazł :) Co to jest LB? Pozdrawiam Cię!
Halinko, kopę lat Cię nie było u mnie, a mnie u Ciebie ;-) Cieszę się, że fotki z mojego ogrodu sprawiły Ci przyjemność ;:167
Lb - po rozwinięciu nie brzmi zbyt ładnie-dlatego u nas używamy skrótu -Leżenie Bykiem :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aguniu- widać żeś młodzież jeszcze- :) ja wiem co to LB :) dawniej bardzo popularne powiedzonko ale nie chcę odbierać Dorci przyjemności udzielenia odpowiedzi.W każdym bądź razie to bardzo miłe zajęcie! :)
U mnie wstrętnie :evil: zimnica ,siedzenie w domu , mogło by popadać wreszcie porządnie chociaż ale nie pada!
Z traw będziesz zadowolona na pewno bo są wspaniałą ozdobą jeszcze jak są odpowiednio wyeksponowane to miodzio - widoki. ;:138
Ooo! i już się rypło :;230 jaka szybka Dorcia! :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

marpa pisze: Aguniu- widać żeś młodzież jeszcze- :) ja wiem co to LB :) dawniej bardzo popularne powiedzonko ale nie chcę odbierać Dorci przyjemności udzielenia odpowiedzi.W każdym bądź razie to bardzo miłe zajęcie! :)
U mnie wstrętnie :evil: zimnica ,siedzenie w domu , mogło by popadać wreszcie porządnie chociaż ale nie pada!
Z traw będziesz zadowolona na pewno bo są wspaniałą ozdobą jeszcze jak są odpowiednio wyeksponowane to miodzio - widoki. ;:138
Ooo! i już się rypło :;230 jaka szybka Dorcia! :wit
Bo ja widzisz gadatliwa jestem,pytają to odpowiadam :wink:
x-ag-a
---

Post »

Maryniu, młodzież ze mnie tylko w duszy ;-)) Ryczę już, niestety ;-)) ale się tym nie przejmuję - szkoda czasu na zamartwianie się wiekiem. A że czas upływa, to fakt - nic nie możemy na to poradzić, poza radością z życia i tego, co mamy... W każdym razie, wiem już co to LB :D
Trawy dają mi sporo radości; coś mi się wydaje, że będę szukać dlań kolejnych miejsc w ogrodzie :)
Przykro mi, że pogoda u Ciebie nie dopisała... może od poniedziałku będzie lepiej, czego Ci życzę ;:167
Dorciu, dzięki za wytłumaczenie :lol: Nie znałam tego określenia, ale cieszę się, że tak spędziłaś czas - mnie się to rzadko zdarza ;-)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wierz mi że mnie też ! ale powiem Ci że bardziej się tym lenistwem zmęczyłam,niż w ogródku pracą,no cóż pewnie nie przyzwyczajona jestem do nicnierobienia
x-ag-a
---

Post »

Święte słowa - ja też się męczę lenistwem :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzisiaj chyba taki dzień. Ja więcej czasu spędziałam przed telewizorem niż w ciągu kilku ostatnich dni. Nic mi się nie chciało.
A potem przyjechali goście i wrócił m. z trasy. I wtedy się rozkręciłam :D
Ale już nie ogrodowo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Witaj Aguś :wit
Nadrabiam zaległości w forumowych ogrodach ale u ciebie nie mogę oczu oderwać od zdjęć....i nie tylko mam na myśli treść ale samo wykonanie! Perfekcyjne ujęcia ;:180
No i w kolejnym ogrodzie pojawiają się wrzosy...też uważam je za piękności choć jak nic zwiastują kroki jesienne :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”