Ogrodowe marzenia Malioli :)
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :)
Wróciła córa marnotrawna
,w pracy jak się przyzwyczaisz to pomimo dodatkowych obowiązków na forum znajdziesz chwilkę,ja cały 2012 rok przepracowałam na 2 etatach bo koleżanka też na zwolnieniu a potem na macierzyńskim była

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olu to miłe, że w ogóle zaglądasz do nas! a wiadomo każdy z nas ma różne okresy w życiu mniej lub bardziej czynne.
Każdy pracujący ma teraz wypełniony czas pracą i rzadko kto może sobie pozwolić na serfowanie w necie w pracy, a jeżeli jest inaczej to raczej powinien się obawiać o swój etat. Powodzenia!
Każdy pracujący ma teraz wypełniony czas pracą i rzadko kto może sobie pozwolić na serfowanie w necie w pracy, a jeżeli jest inaczej to raczej powinien się obawiać o swój etat. Powodzenia!
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Olu, miło znów Cię widzieć. Cóż praca, cieszymy się, że ją mamy, choć czasem marudzimy przez nią.
Dasz radę
Dasz radę

- maliola
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, Marysiu, Marzenko - dziękuję za wizytę i że o mnie pamiętacie.
Wykorzystując przerwę śniadaniową wklejam aktualne zdjęcia z ogrodu - pewno już ostatnie w tym sezonie.
Zdjęcia z niedzieli - pięknej i słonecznej, taka pogoda utrzymuje się u nas nadal i oby tak było dalej

truskawki pnące od Marysi - Maski

ostatnie zbiory:

OK koniec przerwy biorę się do pracy
Wykorzystując przerwę śniadaniową wklejam aktualne zdjęcia z ogrodu - pewno już ostatnie w tym sezonie.
Zdjęcia z niedzieli - pięknej i słonecznej, taka pogoda utrzymuje się u nas nadal i oby tak było dalej

truskawki pnące od Marysi - Maski

ostatnie zbiory:

OK koniec przerwy biorę się do pracy

- Maska
- Kontakt:
Olu gazanie jak w sierpniu
i aksamitki przetrwały
a na pierwszy zdjęciu to zawilce?Jakoś mi się wydawało, że te truskawki były większe
ale urosną 

- maliola
Witaj Marysiu - tak te różowe to zawilce (anemonki) późno wzięły się do kwitnienia i teraz nadrabiają. Ale śliczne są prawda?
A gazanie miałam z własnego siewu i teraz na koniec takie pasiaste się pokazały.
Truskawki od Ciebie były całkiem spore - to ta donica jest dosyć duża i dlatego tak zniknęły - zrobiłam 2 takie donice. Zobaczymy jak się rozrosną.
A gazanie miałam z własnego siewu i teraz na koniec takie pasiaste się pokazały.
Truskawki od Ciebie były całkiem spore - to ta donica jest dosyć duża i dlatego tak zniknęły - zrobiłam 2 takie donice. Zobaczymy jak się rozrosną.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
_oleander_ to aktualne fotki?
Niemożliwe, późne lato u Ciebie rządzi
Niemożliwe, późne lato u Ciebie rządzi

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Olu, a ten żółty łan to chryzantemy?
Moje zeszłoroczne anemonki pokazały listki, zresztą z sadzenia jesiennego też. Kolorów masz jeszcze sporo - u mnie już prawie tylko zieleń + suche badylki 

- maliola
Aguś - witaj wieczorową porą - fotki z niedzieli - widzisz jaka jestem zapóźniona ze wszystkim, a w ogrodzie szczególnie
.
A jak zielskami rosną musiałabym wolne w pracy sobie zrobić i za plewienie się zabrać.
Milenko - cieszę się, że do mnie zaglądasz, ja nadrabiam powoli zaległości na FO, więc pewno niedługo u Ciebie też będę na bieżąco, bo pędzi Twój wątek że
Ten żółty łan to aksamitki takie o cytrynowym zapachu - sama jestem w szoku, że tak kwitną - w przyszłym roku cały warzywniak nimi obsadzę, nawet o ile pamiętam udało mi się z nich nasiona pozbierać.
A i melduję, że fiołki jednak po wymianie ziemi - tamta mi się zdecydowanie nie podobała, a szkoda byłoby zmarnować Twoje listeczki...

A jak zielskami rosną musiałabym wolne w pracy sobie zrobić i za plewienie się zabrać.
Milenko - cieszę się, że do mnie zaglądasz, ja nadrabiam powoli zaległości na FO, więc pewno niedługo u Ciebie też będę na bieżąco, bo pędzi Twój wątek że

Ten żółty łan to aksamitki takie o cytrynowym zapachu - sama jestem w szoku, że tak kwitną - w przyszłym roku cały warzywniak nimi obsadzę, nawet o ile pamiętam udało mi się z nich nasiona pozbierać.
A i melduję, że fiołki jednak po wymianie ziemi - tamta mi się zdecydowanie nie podobała, a szkoda byłoby zmarnować Twoje listeczki...
- Mandragora
Tak mi się wydawało, że to nie chryzki, ale takie żółte poletko o tej porze roku, to cóż mogłoby być innego? Przyznaj się, na noc obstawiasz je grzejniczkami?
Cieszę się, że fiołeczkom lepiej w nowej ziemi, ja aktualnie chodzę dumna jak paw, że aż dwa storczyki powypuszczały po 2 nowe pędy z pączkami, toż to normalnie cud! 

- maliola
No to jestem ponownie - jako ta córa marnotrawna.
Ciągle cos się dzieje i czasu brak aby to opisać. Ogrodowo to niewiele, nawet nie mam kiedy zajrzeć na tyły domu, na jedyną różę rzuciłam jakiś stroisz z choiny, kret mi ryje to może ziemię zmagazynuję i też tą różę okryję.
A co robić z hortensjami? Chyba mam ogrodówki to je przycinać, kopczykować czy co?
Pochwalę się sypialnią po remoncie i w nowym miejscu, jestem bardzo zadowolona z efektu
:

Ciągle cos się dzieje i czasu brak aby to opisać. Ogrodowo to niewiele, nawet nie mam kiedy zajrzeć na tyły domu, na jedyną różę rzuciłam jakiś stroisz z choiny, kret mi ryje to może ziemię zmagazynuję i też tą różę okryję.
A co robić z hortensjami? Chyba mam ogrodówki to je przycinać, kopczykować czy co?
Pochwalę się sypialnią po remoncie i w nowym miejscu, jestem bardzo zadowolona z efektu

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Cieszę się że jesteś i jeszcze z takimi wiadomościami o skończonej sypialni
Wszystko wyszło pięknie i dopasowane na cacy. Brawo 

- Maska
- Kontakt:
Olu sypialnia żurnalowa
ślicznie dobrane dodatki. Ja też mam metalowe łóżko i bardzo je lubię - w szufladzie nie mogłam sobie na takie pozwolić
Moje kopce krecie są twarde jak beton, nawet kompost zamarza. Byle do wiosny!

Moje kopce krecie są twarde jak beton, nawet kompost zamarza. Byle do wiosny!
- Mandragora
Olka, gratuluję ukończenia prac i super efektu
Trochę przypomina mi moją poprzednią - chyba nawet podobny rozmiar, usytuowanie okna względem łóżka i bardzo podobna szafa
Choć u mnie już nie zmieściłaby się toaletka. W obecnej bardzo denerwuje mnie okno, które mam "schowane" jakby we wnęce po drugiej stronie łóżka, budzę się i nie widzę, co za oknem.. A łóżko pasuje tylko w miejscu, gdzie jest. No ale jak się kupuje gotowy, starszy dom, to nie ma co wybrzydzać
Może kiedyś przeniesiemy się do innego pokoju