Zaraz odpowiem
Wszystkim Miłym Gościom....ale najpierw muszę się pochwalić moją i
Ewuni /
evluk próbą filcowania .
Pierwszy raz ...bez jakichkolwiek warsztatów i kursów rękodzieła w temacie Filcowanie zrobiłyśmy taki oto kwiat ...prawie , jak amarylis .
Ewunia swój zabrała do domu .
Dziękuję Ewuniu

za miłe spędzenie czasu przy filcowaniu w mojej nowej " pracowni "

, jak i również za miłe dla oka i ciała prezenty

i miodzik swojej i pszczółek roboty

.
Sławku ...gorący z Ciebie chłopak , skoro lubisz zimę ...ja - niestety , ale zimorodek - albo inaczej - niedogrzana

.
Druga sprawa , że na rozgrzewkę też nie

...jedynie herbatki / może jednak skosztuję tej powyżej /.
Ewuniu...nie ma za co - cała przyjemność po mojej stronie
Bejko ...w rzeczy samej ...wówczas cieplej na sercu i rozgrzewająco za sprawą kolorów lata . Miło , że rozpędzając się zrobiłam Ci przyjemność -
Natko...a ja rozdałam i nawet teraz dzieliłam u siebie ....zobaczymy , czy przeżyją do wiosny .
Jadzieńko ...ta skalnica , to ...
Saxifraga paniculata - skalnica gronkowa . Starsze rozety po kwitnieniu obumierają i trzeba je odmładzać , rozrywając poszczególne człony . Dziękuję za miłe słowa

.
Elżuniu...

...miło , że Cię zadowoliłam ...też nie focę bieli śnieżnej - bo jej nie lubię i tyle .
Agusiu...nie mam szerszych planów , bo ...nie potrafię w kadrze zatrzymać fajnych miejsc z mego ogrodu , tylko fragmenty . Latem będę próbować

szerszą perspektywę uwiecznić .
Dziękuję za pozytywne odczucia i serdecznie pozdrawiam

.
Dorciu...no , trochę się ich nazbierało ...ale to mała cząstka moich zbiorów .
Aniu...chciała bym mieć u siebie tyle piękności , co Ty - zwłaszcza róż - zaczynam wiosną

odbudowywać kolekcję sprzed lat .
Marysiu ...tak , w istocie rzeczy , to są moje skromności ...nic szczególnego - ale jakże kochane