Ogródek AGNESS cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.12

Post »

Fajny ten Twój miszmasz ;:138
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agniesiu przyszłam popatrzeć do Ciebie bo wiem co byś nie pokazała to są zawsze same piękności :)
Też stosuję nawóz wiosną -myślę że to najbardziej trafny okres bo już wkrótce roślinki czeka szykowanie do zimy.
Agnieszko już pewnie wiesz że uwielbiam kamyki a te Twoje - mokre naprawdę dodają uroku roślinkom!
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ubiegłej jesieni też zastosowałam jesienny nawóz ,chociaż nigdy tego nie stosowałam. Teraz mam wyrzuty ,że może przez ten właśnie nawóz pozbyłam się mojego Osmanthusa i że moje róże tak mocno przemarzły .Nie wiem ,ale w tym roku na pewno tego nie zrobię .Takie jest moje zdanie,bo one potem jakby dostały wigoru
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnes ta jedna jedyna fajna, ja ma dużo takich a rozsiewa się jak mlecz, potem wiosną trzeba plewić, ale lubię te kolczaste główki. :;230
Nie wiem co myśleć o tych jesiennych nawozach, jedni je chwalą inni wręcz przeciwnie.
Jadziu a może ten co stosowałaś miał azot i dlatego tak wyszło? :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Słyszałam, że trzeba sprawdzać zawartość nawozów jesiennych. Czasem napiszą że jesienny, a połowa w nim to azot.
A musi być w przeważającej części potas. Może faktycznie dlatego Jadziu wszystko ruszyło?
Chociaż poprzednia zima była dziwna. Ja nie stosowałam jesiennego nawozu, a powyłaziły wszystkie cebulowe w styczniu i widać było, że innym tez się spieszy do życia, a potem przyszedł mróz bez śniegu.

Aga, jeśli Ty stosujesz nawóz raz w sezonie? :shock:
Twoje rośliny wyglądają jakby były cały czas na dopingu :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu cieszę się, że podoba Ci się :D

Kasiu jak zawsze jesteś bardzo miła ;:196 Kamyki i ja bardzo lubię i mnóstwo ich mam w ogrodzie :D Uważam, że wspaniale podkreślają urodę kwiatów :D

Jadziu tej zimy było mnóstwo strat w wielu ogrodach w całym kraju....nie tylko zresztą ogrodach ale i szkółkach.....to wina tego długiego ciepła, które nie pozwoliło roślinkom przejść w stan spoczynku, i wegetujące, pełne soków roślinki zaskoczył silny mróz i efekty są takie, że w wielu miejscach jest mnóstwo strat. Wydaje mi się, że z tym jesiennym nawozem tak się tylko zbiegło, że po raz pierwszy zastosowałaś i przyszła paskudna zima....ale wiem, ze teraz pozostanie uraz do nawozu...

Majeczko ja bardzo lubię te popularne różowe jeżówki. Miałam wielką piękną kępę, ale tej zimy padła...podobnie jak wiele innych roślin :? na szczęście wysiałam obok troszkę nasionek i pojawiło się sporo sieweczek, ale zakwitła tylko jedna :roll: :lol: mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie lepiej :lol: ....aż zazdroszczę Ci tego wysiewania :lol:

Małgoś ja w ogóle jestem strasznie skąpa z nawozem i wszelkimi opryskami :lol: Wiosną podsypuję nawozem tylko niektóre roślinki ( róże, hortensje, rododendrony) inne często obywają sie w ogóle bez nawozu. W tym roku część podsypałam azofoską....ale tylko raz i nie wszystkie :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko przyszłam do Ciebie z rewizytą :wit , niestety przejrzałam jedynie rośliny, bo na czytanie teraz brak czasu, ale już niedługo będzie więcej czasu i wtedy wrócę obejrzeć wcześniejsze wątki jak zaczynałaś . Teraz masz piękny ogród, mnóstwo ślicznych kwiatów, lilii, liliowców moich ulubionych, floksów, hortensji, żurawek , host i wielu innych. Będę tu wracać ;:108
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Wilczomlecz mirtowaty piękny :!: Połączenie z rozchodnikiem na pierwszym zdjęciu wygląda bardzo harmonijnie. Nie wiesz jaki to rozchodnik?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,u ciebie jeszcze krzewuszka tak obficie kwitnie?Ja też mało stosuję nawozow,najwięcej wiosną,a potem tylko pod rh i hortensje.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie też krzewuszka kwitnie ... :D a u Ciebie jak zwykle kolorowo 8-). :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś bo ty swoje rośliny w inny sposób dopieszczasz bez przerwy przy nich coś dłubiesz chodzisz oglądasz itd :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, wesoły misz-masz :D takie zdjęcia to porządna dawka optymizmu, zwłaszcza gdy za oknem bedzie juz szaro i ponuro...rób jak najwiecej fotek, będę do Ciebie zaglądać na foto-terapię :D
Ps. Muszę nabyć Limelight ;:108
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny, a jaki konkretnie nawóz jesienny będziecie stosować? Ja jestem przywiązana do Osmocote, ale przyznam, że nie wiem, czy mają wersje jesienne...
Aga, piękne zdjęcia jak zwykle!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko ;:180 dla Ciebie i Twojego ogrodu ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgosiu cieszę się, ze zajrzałaś i zapraszam ponownie :D Roślinek faktycznie mam sporo...jak na taką niewielką powierzchnię to aż za dużo :roll: ....ale jak taka sroka jestem, co to niczemu nie mogę się oprzec :lol:

Jacku a Ty masz wilczomlecz??? Nazwy rozchodnika niestety nie znam....zapisac??? :D

Małgoś krzewuszka pod koniec lata zakwita znacznie delikatniej niż wiosną, ale nawet ta niewielka liczba kwiatuszków cieszy :D

Maryniu faktycznie wciąż kwitną jakieś kwiatuszki :D

Gosiu wiesz, przez te upały, które były, mało wychodziłam do ogródka, ale już na szczęście nie jest tak gorąco i można popracowac z przyjemnością :D

Kasiu kocham gdy ogród aż tętni kolorami, wspaniale relaksuję sie w takim otoczeniu, ale kolory te muszą byc wtopione w dużą ilośc zieleni, tak się czuję najlepiej :D W domku dla odmiany lubię minimalizm 8-) :lol:
Limelight polecam baaardzo, to dla mnie najpiękniejsza hortensja :D

Aguś dziękuję ;:196 Ja nie stosuję nawozów jesiennych, ale może dziewczyny podpowiedzą :D

Marzenko dziękuję, bardzo miła jesteś ;:196

różności
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”