W IPP bierzemy tylko skrzynki , tacki transportowe pod P9 i doniczki pod róże , resztę bierzemy z Bestwinki.(przyzwoita jakość/ceny) Braliśmy też od p. Frączka z Dąbrowy Górniczej ale u niego różnie bywa z jakością (wyrobione formy- doniczki bez dziurek), a dla roślin to katastrofa.
Co do dostawców to z naszego małego doświadczenia wynika, że na naszym rynku najlepszej jakości materiał (ładny i równomierny ) dostaniemy z Syng.. i z Vitro.., choć cześć bierzemy od lokalnego potentata czyli Plant... z Zaborza ale tu różnie bywa. Z tym, że do nich mamy blisko więc zawsze możemy czegoś nie odebrać

Co do nasion to tak podpytywałem , bo kiedyś zastanawialiśmy się nad wysiewem na dużą skalę bratków, ale szybko stwierdziliśmy,że jak już to lepiej się nam opłaci kupić siewki.
Z własnych wysiewów robimy niezbyt dużo, głównie aksamitki, trochę stokrotki afrykańskiej, szałwie, niecierpki, parę odmian pomidorów Przynajmniej na razie, ze względu na to, że pracujemy zawodowo z żoną, to głównym naszym kierunkiem rozwoju stają się byliny.
Z resztą na te tematy można by trochę popisać ale to nie miejsce na to. Więcej można popisać na priva albo porozmawiać przy okazji spotkania.
Faktycznie to u Mariusza (szczytnica38) widziałem te drewniane zblokowane tunele. Byłem pod wielkim wrażeniem ogromu pracy jaką wykonał , no ale do Niego mamy za daleko na odwiedziny:)