Mój kawałek świata:)
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek świata:)
Dożynkowe ozdoby zrobiły na mnie duże wrażenie - pozazdrościłam 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewiczka52 tam w Łącku to impreza na całego, kiedyś oglądałam zdjęcia w necie właśnie z Łącka, no i ta wasza śliwowica
Sylwia85 Dziękuję, i miło mi bardzo. Zapraszam kiedy tylko zechcesz - furtka zawsze jest uchylona
baasik Cieszę się, że Ci się podobają i nie ma czego zazdrościć
dziękuję za wizytę i pozdrawiam.
U mnie dziś zimno i pada deszcz. Jesień coraz bardziej daje o sobie znać. Noce i ranki zimne, liście zaczynają opadać.
Zaczęło się rykowisko - od zachodu słońca, przez całą noc do późnego rana na łąkach i lesie słychać potężne ryki jeleni, które roznoszą się po całej okolicy, myszy pchają się do domu drzwiami i oknami. Także trzeba zacząć się przyzwyczajać
Dziś w ogrodzie:

Lilia jeszcze chce zaszaleć:

Gunercia puściła maleńki listeczek

I dzisiejsze nasadzenie:

Sylwia85 Dziękuję, i miło mi bardzo. Zapraszam kiedy tylko zechcesz - furtka zawsze jest uchylona

baasik Cieszę się, że Ci się podobają i nie ma czego zazdrościć

U mnie dziś zimno i pada deszcz. Jesień coraz bardziej daje o sobie znać. Noce i ranki zimne, liście zaczynają opadać.
Zaczęło się rykowisko - od zachodu słońca, przez całą noc do późnego rana na łąkach i lesie słychać potężne ryki jeleni, które roznoszą się po całej okolicy, myszy pchają się do domu drzwiami i oknami. Także trzeba zacząć się przyzwyczajać

Dziś w ogrodzie:

Lilia jeszcze chce zaszaleć:

Gunercia puściła maleńki listeczek

I dzisiejsze nasadzenie:

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- baasik
Aniu, jak mocno okrywasz gunnerę na zimę?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- asta6265
Basiu gunnerę mam od 3 mc i to będzie jej pierwsza zima i jestem pełna obaw, ale i ciekawości - masz gunnerę?
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- baasik
Tak mam, od 2 m-cy 

- asta6265
O to super Basiu, będziemy się nawzajem wspierać i uzupełniać w hodowli tego maleństwa

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu rykowiska zazdroszczę
nigdy nie słyszałam czegoś takiego, to musi być niesamowite
Powój ma bardzo duże i piękne kwiaty-bajeczny!

Powój ma bardzo duże i piękne kwiaty-bajeczny!
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dekoracje dożynkowe obejrzałam z wielką przyjemnością i podziwem dla osób które je wykonywały, WIELKIE
U Ciebie w ogrodzie wilec ma bardzo ładny kolorek ,lilii chyba coś się pomyliło , przecież to już niedługo jesień 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Konwalnika posadziłaś , bardzo go lubię a na kamyczkach będzie prezentował się jeszcze efektowniej
- asta6265
dorcia7 pierwotnie miałam inną koncepcję na tego konwalnika, ale upadła. Chciałam zrobić sobie obrzeże rabaty tym konwalnikiem, ale sadzonki niestety są drogie i skończyło się na zdecydowanie mniejszym konwalnikowym akcencie
gracha Jeśli chodzi o wilca to ociągał się całe lato nieborak i teraz dopiero postanowił sobie zakwitnąć, ale mam nadzieję, że nadrobi, bo zawsze kwitnie do póki go mróz nie zetnie. Lilie kupiłam dobry miesiąc temu. Wsadziłam cebule do ziemi, a te jak widać oszalały
anym Powiem, Ci, że co roku słyszę te rykowisko i za każdym razem coś nowego mnie zaskakuje, Wczoraj około 22,00 otworzyłam okno i dosłownie za płotem naszego domu słyszałam jak dwa osobniki walczyły ze sobą trykając się porożem. Szkoda, że było ciemno, bo pewnie widowisko byłoby ciekawe.

gracha Jeśli chodzi o wilca to ociągał się całe lato nieborak i teraz dopiero postanowił sobie zakwitnąć, ale mam nadzieję, że nadrobi, bo zawsze kwitnie do póki go mróz nie zetnie. Lilie kupiłam dobry miesiąc temu. Wsadziłam cebule do ziemi, a te jak widać oszalały

anym Powiem, Ci, że co roku słyszę te rykowisko i za każdym razem coś nowego mnie zaskakuje, Wczoraj około 22,00 otworzyłam okno i dosłownie za płotem naszego domu słyszałam jak dwa osobniki walczyły ze sobą trykając się porożem. Szkoda, że było ciemno, bo pewnie widowisko byłoby ciekawe.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- baasik
Takie rykowisko to musi być ciekawe przeżycie, nie mówiąc już o walce
Zazdroszczę takich atrakcji 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale fajnie ,że masz lilie jeszcze w pąkach,,,pięknie jeszcze Ci zakwitnie
Konwalnika widzę posadziałaś
Ja też mam na niego ochotę 

Konwalnika widzę posadziałaś

- baasik
Mój konwalnik posadzony w ubiegłym roku zimy nie przetrwał
Mam jeszcze jego krewną Lariope - żyje i jest ładna, ale nie kwitła w tym roku

Mam jeszcze jego krewną Lariope - żyje i jest ładna, ale nie kwitła w tym roku

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Mam 4 odmiany Liriope wszystkie kwitły ,tylko Okina zastrajkowała, pierwszy konwalnik też mi nie przetrwał zimy ,kupiłam następnego i trafił na tą samą rabatę co rośnie liriope,a ze rabata jest pod drzewami owocowymi to zimą przykryta była kołderką z liści , przetrwał zimę i pieknie sie rozrósł ,2 tygodnie temu go wykopałam i rozdzieliłam -mam już 3 sztuki 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu powiadasz rykowisko, to dopiero musi być wspaniałe. Nigdy nie słyszałam ryku jeleni, trochę zazdroszczę.
Pomysł z podsypaniem konwalia białymi kamyczkami bardzo mi się podoba. Będzie ładnie się prezentować
Miłego dnia
Pomysł z podsypaniem konwalia białymi kamyczkami bardzo mi się podoba. Będzie ładnie się prezentować

Miłego dnia
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;