Ogród Rosiowej cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Rosiowej cz. 2

Post »

Piękne ;:215 Najładniej wyglądają jak już kępy są duże. Bajkowe ;:oj

A ja w tym roku ganiałam po grządkach i podpisywałam zdjęcia albo pieliłam albo latałam z wiadrami. Na ten rok mam inne postanowienia ;) Nie będę nic opisywać, tylko chodzić i podziwiać jak pięknie (mam nadzieję) rosną i kwitną. A zdjęcia będą ale bez ganiania z kartkami. Ciekawe czy wytrwam w postanowieniu :;230
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu..piękne, dorodne kępy liliowców i w tym cały efekt. ;:215 . Czy ten biały to biały. ;:306 . Zdjęcia troszkę czasem przekłamują ..może ecri ;:224 . Ostatnio zaczęły podobać mi się białe. ;:oj
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Ewa ja już się pogubiłam w podpisywaniu, nazywaniu. Ciągle coś zmieniam, przesadzam, kombinuję. Tak już mam i nic na to nie poradzę :roll:

Zeniu ten liliowiec jest śnieżnobiały i nazywa się Joan Senior (chyba :roll: ). Ja co sezon mam fazę na inny kolor. Ciekawe jaki będzie w tym roku ;:173

Zrobiło się zdecydowanie cieplej i teraz to wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Choć do kalendarzowej wiosny jeszcze sporo, patrząc co wyłazi już z ziemi chciało by się powiedzieć hura...wiosna. ;:oj . Trzymajmy wszyscy kciuki aby mrozów już nie było. ;:4 . Liliowce pochwalę jeszcze raz , piękne i mało przy nich pracy. ;:215 . Ja pewnie w tym roku mam fazę na białego, a może pająka..no i jeszcze z grubą falbanką. A może na wszystkie ;:224 ...w końcu takich nie mam. ;:306 Co do podpisików..robię to tylko po zakupie a potem gdzieś ginie. :;230
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I mi też zapał podpisywania mija ale staram się jednak trochę pilnować, żeby podwójnie nie kupować tych samych roślin.

Widzę, że u Ciebie więcej ciekawskich wygląda spod zimowego okrycia :) U mnie dużo mniej zwiastunów wiosny.
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Gosiu doprawdy cudowne są , dziękuję za propozycje poczekamy do lata ,ja tez mam ich trochę to moze sie wymienimy, jakoś nie były moją wielką miłością, ale jak teraz patrzę na Twoje to juz mam kilka pomysłów ,musze je zapisać bo zapomnę :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Gosiu, ta szałwia nie dała mi spokoju. Tak bardzo mi się podoba.
Wreszcie jest na jej temat sporo wiadomości.
Na to wygląda, że można już zakupić jej nasiona. Wysiewa się ją kwiecień - maj, wiec jeszcze mamy troszkę czasu na znalezienie nasion.
Trzeba ją traktować jak jednoroczną. Aczkolwiek gdyby się ją udało przezimować /wytrzymuje 5 stopni/ to do ogrodu można ją dać dopiero jak minie ryzyko przymrozków, czyli w połowie maja.
Jak dla mnie są to dobre wieści, tym bardziej, że późno się ją sieje, więc dam radę nawet w domu zrobić sadzonki ;:65
Pytać o szałwię otwartą. Jedna z jej odmian to np. Blue Angel.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Beatko za info. Nasionek na pewno poszukam. Ciekawa jestem, czy ta moja odbije. Absolutnie ma więcej niż 5 stopni. Pożyjemy, zobaczymy....

M przytachał do domostwa część stolika. Mam kilka pomysłów, jak go odnowić, ale liczę też na Was. Istotny jest niski nakład finansowy...

Obrazek
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja na takie rusztowanie nałożyłam blat od zmywarki i stolik kawowy jak się patrzy prawie bez roboty :D Tylko to Twoje wygląda na dłuższe- może drzwiczki od lodówki? Nie masz gdzieś blisko jakiejś naprawy AGD, tam takie rzeczy wyrzucają ;)
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Gosiu, mi by się taki mały stolik też przydał, bo w torebusi mam ławkę, ale stolika mężuś jeszcze mi nie dorobił, leń cy co ;:224
Blat może być ze wszystkiego, stare drzwi od mebli też się nadadzą ;:172
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mnóstwo u Ciebie zwiastunów wiosny, i to od dwóch tygodni ;:3

A stolik? A stolik może mieć blat i półeczkę z palet.
To może być stolik pod ...owerlok :uszy Sama mam taki właśnie z palet i jestem z niego bardzo zadowolona.

Do domku to może być też szkło, płyta, nawet pomalowana płyta OSB a na zewnątrz wg mnie to zdecydowanie drewno.

To może być też skrzyneczka na kwiaty w pozycji jak na zdjęciu, lub obrócona "do góry nogami" i np czymś obita lub owinięta liną...
Albo można puścić po nogach jakieś pnącze, nawet jednoroczne.

Zatem przyda się i w domu i w ogrodzie.
Może być z tego fajny grillek... Zależy czego brakuje...
No ja bym pewnie zrobiła z tego ogrodowy barek :;230
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu jak mój M znajdzie taki drugi, to się z Tobą podzielę :D A M nie leniwy, tylko zgodnie z zasadą, że jak chłop powiedział, że coś zrobi, to zrobi... I nie trzeba mu co pół roku przypominać :roll:

Ewcia zafrapowałaś mnie tymi drzwiami od lodówki. Ale myślę, że takiego pomysłu w domu nie przeforsuję :roll: :roll: :roll: U mnie tylko ja taka moderna...

Beatko, znów to samo... W myślach sobie czytamy, czy co??? Palety były pierwszym pomysłem, a wykorzystanie pnącza niedługo później. Łazi za mną jeszcze taki mozaikowy blat. Ze szkiełek, czy muszli...

Dziś zimno jak diabli i wieje jak nie wiem co...
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak dla mnie to muszelki czy szkiełka to wyższa szkoła jazdy - ale pomysł super. Szczególnie podobają mi się takie szafirowo niebieskie szkiełka w bieli lub w szaro-białym melanżyku. Ale ja potrafię je chyba tylko w betonie umieścić....
A jakbyś, Gosiu nie za bardzo umiała wybrać, to pomieszanie szkiełek z muszelkami tez może dać ciekawy efekt ;:304 Myślę tu o potłuczonych szkiełkach i muszlach...
U mnie teraz tyle śniegu napadało, że na kulig można się wybrać...
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Boszszsz.... Znów mnie nie był tyle czasu.... Ferie zabrały mi całą energię i muszę się naładować od nowa. Do tego przesileniowy dół mnie nie opuszcza... Śnieg wszędzie, a było już tak pięknie:

Obrazek

Obrazek

Oświećcie mnie, bo jestem już tyle lat na tym forum i nigdy nie miałam z tym problemów: jak, do jasnej antylopy gnu, wstawiacie duże zdjęcia??? Fotosik każe mi płacić, albo wstawiać po jednym zdjęciu, imageshack każe mi płacić, bo minęły już darmowe dni na wstawianie, tinypic wstawia małe pizdruty jak powyżej... No głupia jakaś jestem???
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. :D U mnie już po śniegu ale bardzo mokro. Na działce ciapa... ;:224 . Ja zdjęcia wstawiam przez fotosik, jako niezalogowana. :roll: Rozmiar na 500...... :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”