Storczyk

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p
Od: 30 mar 2012, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Storczyk

Post »

Dziś pierwszy dzień wolny od pracy i mój luby zabrałam mnie na spacerek po mieście i idę sobie i nagle przy jednym markecie gdzie przed nim są kwiaty ogrodowe i czasem storczyki z daleka widzę coś kolorowego i mowie storczyki ??? i co tak tak są super piękne muszę je kupić i co przy moim Tomaszu zdołałam ubłagać tylko 2 a gdy by nie on przyszła bym z co najmniej z 5 bo były po ?3,50 za sztukę a 3 za ?10 ;:oj ;:oj ;:oj

no i te pachną i są cudasne piękności

ten jak zobaczyłam od razu był w moich łapkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tego już pajączka miałam ale uśmierciłam wiec kupiłam znów

i tylko jedno tyle zdjęć bo aparat się rozładował

Obrazek
Obrazek

-- Wt, 21 sty 2014, 21:38 --
gianna pisze:Mariolka, Tolumnia piękna. A to "takie tam" - czyżbyś wyhodowała czarną orchideę? Nobla dostaniesz ;:306
:;230 nobla nie chce ale w zamian milion fontów czemu nie wtedy był stworzyła swoja prywatna galerie storczykowa ;:80 ;:224
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nagroda Nobla to przede wszystkim dużo kasy, potem prestiż, więc się zastanów :;230

Cambrie cudne, dziś wbrew sobie podziwiam czerwoną ;:oj
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Nowe zakupy ładne trzymam kciuki żebyś się z nimi dogadała 8-)
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

tadammmm :!: :!: :!: teraz na pokazie pierwszy kwiat FM ;:63

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I w zanadrzu 2 pedziki jeszcze :tan

Obrazek

oraz wspólne zdjęcie nowości

Obrazek

milego ogladania i duzo ;:3 ;:3 ;:3
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Ten czerwony jest wyjątkowy :D też bym go wzięła, choć nie dogaduję się z cambrią :wink: bo to cambria, prawda? :roll:
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Dufin pisze:Ten czerwony jest wyjątkowy :D też bym go wzięła, choć nie dogaduję się z cambrią :wink: bo to cambria, prawda? :roll:
tak to cambria , ja tez nie za bardzo ale tylko z racji ze ich nie chłodzę aby ponownie zakwitły ale może się to w końcu zmienni:)
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a trzeba je chłodzić? To chyba zależy od krzyżówki.. moja Nelly stoi w chłodniejszym pokoju i nic :roll: przyrosty się pojawiły ale stoją w miejscu.. już tracę do niej cierpliwość... może na wiosnę ruszą, gdy pojawi się więcej słonka.

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

ja czytam rożne fora i wszyscy swoje storczyki odrocz phal wynasza na balkony czy ogrody w zacienione miejsca aby słonko nie zjarało roślinek ( chyba kiedy już jest więcej niż 10 stopni w nocy) czyli tak od maja do września wiec może w ten sposób roślinki są zmuszane do kwitnień (ja kiedyś swoje dałam na ogród tylko ze byłam w pracy wracałam po 21 i lalo i wszystko mi zalało i cześć padła) czyli mój błąd ze ich nie pownosiłam do domu
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no w sumie moja cambria też latem stała na balkonie ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Wczoraj byłam z wizyta u koleżanki wiec obfocilam jej storczyki
i na pierwszy rzut pokaże jej pęd na cymbidium i rośnie jeszcze 3 cosiki które się okażą czym będą

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Z tydzień temu podlewałam swoje kwiaty i kilka dni później liście na moich dendrobiach phal zaczęły żółknąc hmm może je przenawoziłam , usunęłam wszystkie żółte liście resztę przetarłam drinkiem alkoholowym i przesadziłam w nowe podłoże mam nadzieje ze się im polepszy

Obrazek
Obrazek

tak wygladaja teraz

Obrazek
Obrazek

uszkodzony pedzik postanawia rosnac dalej :D

Obrazek

oraz zapowiedz kwitnień

re-animek
Obrazek

przeceniaczkowa niespodzianka
Obrazek

odgalezienie
Obrazek

MM
Obrazek

żółta kaczuszka
Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Zapowiada się burza kwiatów ;:215
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie wszystkie listki na dendrobium phalaenopsis tez zółkły i opadły, to było zaraz jak dotarł do mnie, chyba wymarzł.. ale i tak zakwitł na łysej pseudobulwie ;) tylko teraz mam podobny problem z Dendrobium Yellow Magic, miało ładny duży przyrost, myślałam, ze zakwitnie tej zimy a tu listki zaczęły żółknąc i opadać jeden po drugim.. ehh..

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p

Post »

Zapowiedz otwierających się pączków na przedłużających łodygach storczyków. ;:77

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit
Piękne wszystkie .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”