Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Gajowa, dzięki. ;:196
Leszczyna, ależ ciebie długo nie było na FO. Krysiu, dlaczego tak rzadko bywasz? Miałam nadzieję na spotkanie w Sulejowie, ale potem jakoś się wycofałaś. Szkoda. :( Dziękuję, że przyszłaś na koncert :D
Małgosiu, wróciłam jak najszybciej się dało, bo nie mogłam już wytrzymać bez ogródka :)
Helios, przyznam się, że na czytanie też brakuje mi czasu. Czytam tylko FO, a książki leżą na stosiku odłożone i nie wiem, czy w ogóle się keidyś zabiorę za ich czytanie. Nawet zimą jakoś nie ma czasu na to wszystko :wink:
100krotko. Jeśli chodzi o bakopę, to wychodzi mi tylko biała. Kiedyś miałam różową i była nędzniutka. Natomiast ta biała stoi u mnie w półcieniu i jest fantastyczna. Kwitnie do przymrozków. Nie wiem, dlaczego ci z nią nie wyszło. To jedna z moich podstawowych roślin do nasadzeń w donicach.
A jeśli chodzi o dąb i cień, to wcale nie jest pod nim aż tak mrocznie, jak by się mogło wydawać. Słońce przesuwa się w ciągu dnia i zdąży oświetlić każdy zakątek.
Debro, z pewnością pracy jest sporo w takim naturalistycznym ogrodzie, ale to właśnie ta praca jest najprzyjemniejsza. TU się coś skubnie, tam wyrwie i aż chce się żyć ;:173

LOBELIA I KOLEUSEK w jednym żyli domu.
Obrazek

Obrazek
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak, chce się zyć, chociaż tak jak mnie po karczowaniu porzeczki i kopaniu ziemi bolały wszystkie kości :D Ten zakątek z ptaszkami, kamieniami jest niezwykły. Robisz naprawdę piękne zdjęcia.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu prześliczny koleusek, cudne karbowane listeczki i ta zielona obwódka na żółtym tle....super :D Ja ostatnio wróciłam do tych roślinek, są bezproblemowe a takie ładne przez cały sezon :D
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Ładne nastrojowe zdjęcia Wando. Widzę pelargonie na rabacie. Także kiedyś próbowałam tej metody, ale moim pelargoniom się nie podobało jak po deszczach miały liście w ziemi.
Głowa w kapelusiku :D - czyli fragment ścieżki :shock: plus kaktus.
Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Już miałam zapytać co w tym wiaderku a piszesz że bakopa, myślałam że pięciornik :;230 Jeszcze dużo się muszę nauczyć. ;:224
Bardzo efektownie to wygląda
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

do 100krotki - może to kwestia podlewania. Mnie czasem podsycha, ale wystarczy dać wodę i odżywa :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU.....ja wcale się nie wycofałam...ja jechałam tylko nie dojechałam...tak zawirowało w moim życiu, że musieliśmy z M pozostać w domu.......QRCZE SAMO ŻYCIE....a z jaką zazdrością oglądałam Wasze relacje.....
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

A ja z radościa oglądam Wandzi zdjęcia, są dobrej jakości, a na takie takie dobrze się patrzy.
Za chwilę rozpocznę 4 dniowe wolne od pracy. Temperatura wzrasta, więc powinno być miło. Oczywiście relaks na ogródku.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dziękuję kochani, cieszę się, że moje zdjęcia zdobyły wasze uznanie, ale jeszcze daleko mi do chwili, gdy będę całkiem z nich zadowolona. Na przykład nijak nie potrafię uchwycić czerwonego koloru. Całe szczęście, że prawie nie mam u siebie czerwonych roślin, w każdym razie jest ich niewiele. Chyba tylko azalie. Muszę się podszkolić pod tym względem.
A zatem zaczynamy dłuuugi relaks weekendowy. Oczywiście będzie to z pewnością relaks czynny. Bo my ogrodnicy przecież nie możemy usiedzieć w miejscu, gdy w ogródku jest coś do zrobienia. A zawsze jest...

DOBRANOC
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu super masz te hosty, a jeśli chodzi o różę pnacą to Sympathia - powtarza kwitnienie, kwitnie obficie przynajmniej u mnie do samych mrozów. Wiosenne przymrozki niestety wiele róż "załatwiły" odbijają w tym też Sympathia, do tej pory zarówno ona jak i New Dawn to terminatorki, bezproblemowe.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Wandziu bardzo lubię oglądać Twoje tajemnicze zdjęcia... robisz je tak, że zawsze zastanawiam się co jest za... albo z której strony to ujęcie... foty targają moją wyobraźnią... ;:108

Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Udało sie ,znalazłem Twój ogród ,jak zawsze piękny . czerwonego nie pstrykaj ,tyle jest innych kolorów - mnie tez nie wychodzą . Najgorzej jak zakwitną czerwone róże . ;:223
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Śliczne zdjęcia, a już ostatnie, z prześwitem na bazyliową donicę, mnie rozbroiło! Cudo! ;:63
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu w Twoim ogrodzie tyle różności a Ty twierdzisz że masz mały ogródek.Zdjęcia funkii śliczne a i roślinki bardzo wypasione.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie wiem, jak to będzie z ogrodowym weekendem, bo zimno i pochmurno. W dodatku nie pada, choć jest całkiem sucho :evil:
Hosty rządzą :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”