Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

No tez myślałam że odbiją ,ale marne szanse ale nie wywałam zobaczymy no znowu pokazałaś piękne kwiatki i jak tu spać ;:180 ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga, robisz tak śliczne zdjęcia, że mam ochotę wsadzić nosa i powąchać to co widzę. ;:oj
Szybko zebrały się roślinki do kwitnienia. U mnie orliki miały już wysunięte zalążki kwiatowe.
Może jak pojadę w piątek, to też zobaczę pierwszego orlika na mojej działeczce.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aga, podziwiam Twoje kompozycje rabatkowo-skalniakowe ;:180 Tyle różnorodności ..i te kolory.. ;:224 Mam ochotę przysiąść na ławeczce obok i kontemplować te widoczki z kubkiem kawy w dłoni ;:170 ;:40 liliowce juz kwitną ;:oj i irysy...moje sadzone w tym roku, jeszcze w powijakach, więc będę podziwiać Twoje ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ja też za każdym razem gdy wchodzę do Agness to z podziwu milknę, kontempluję... Aga, masz niesamowity dar dobierania roślin w ogrodzie, komponowania ich razem a potem czułym okiem fotografa pokazujesz nam te swoje cuda... wciąż się inspiruję Twoim ogrodem i na pewno w przyszłym sezonie będę miała znacznie więcej kwiatów :) Dziękuję za doznania!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

sasanka podobnie jak niektóre powojniki zostawia po sobie ładny ślad ;:113 w postaci pyłków :?:
Skalnica bardzo mi się spodobała. Muszę u siebie podosadzać trochę wczesnie kwitnących niskich bylinek.
Liliowce u mnie jeszcze hoho...100 lat za Twoimi
Cudne zdjęcia Aga, jak zwykle ;:167
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

Pięknie rozrosła Ci się biała skalnica i.. czy ja dobrze widzę? Niebieskie niezapominajki w połączeniu z białymi? Pięknie to wygląda
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

aaaaaa białe i niebieskie niezapominajki! cuuuudne! ;:oj ;:138 ;:173
mój liliowiec też bedzie kwitł :heja ;:196
aaaa jest i biała skalnica? ooooo musze jej poszukać! :uszy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Eluś mam nadzieję, ze miałaś piękne kolorowe sny ;:196

Majeczko , dziękuję ;:196
Ja mam tylko 2 orliki :lol: drugi też szykuje się do kwitnienia, to jakiś niewysoki maluszek :D Może w piętek przywitają Cię już kwitnące , one są śliczne i nawet listeczki maja bardzo ozdobne :D Będę musiała posadzić jeszcze kilka innych kolorków.....a te pełne w ogóle cuda :D

Kasiu bardzo mi miło, ze podobają Ci się moje rabatki....wiosennych kwiatuszków mam faktycznie sporo, później już nie jest tak kolorowo...U mnie większosć liliowców późniejsza, tylko kilka mam takich wczesnych. Iryski wysokie też jeszcze daleko....nawet pąków nie widać, to pumilki takie wcześniutkie :D
Na ławeczkę serdecznie zapraszam, kawka czeka....a nawet ciasto z wiśniami i rabarbarem ;:196

Aguś dziękuję ;:196 Tak bardzo miło jest, ze podoba się komuś to co się kocha i tworzy z sercem. U mnie nie ma żadnych perełek, roślinki są takie zwyczajne....ale je kocham i od wiosny z ogrodu mogłabym nie wychodzić 8-) :lol: Teraz znów pojawiło się mnóstwo drobiuteńkiego ziela i trzeba się za nie wziąć, ale do soboty musi poczekać, bo nawarstwiło mi się spraw do załatwienia i biegam po lekarzach i urzędach :roll:

Madziu dziękuję ;:196 Sasanki bardzo lubię w każdej fazie ich wzrostu , są śliczne od puchatych kuleczek na początku, poprzez cudne kwiaty do pomponiastych nasienników....a i później ich listeczki też świetnie wyglądają wśród zieleni :D
U mnie większość liliowców daleko w tyle, tylko kilka odmian mam takich wczesnych :D
Skalnice bardzo lubię, pozostała mi tylko biała, koniecznie muszę dokupić bordową, bo jest cudna a moją zadusiła marzanka....

Santio, zgadza się białe i niebieściutkie w duecie :D Mam nadzieję, ze pięknie się rozsieją , bo są naprawdę bardzo wdzięczne :D Jeszcze muszę rozejrzeć się za różową, też jest prześliczna :D

Martuś jest biała skalnica :D a ja muszę poszukać bordowej, bo straciłam swoją, a bardzo mi się podoba :D
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

a jak długo kwitnie skalnica :?:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O właśnie, ciekawe pytanie Magdy. Też w tym roku posadziłam chyba z 6 skalnic i kwitną od niemal miesiąca. Jak długo jeszcze? Chyba muszę poczytać ;:27
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko pięknie i wiosennie u Ciebie a lewizja bardzo skromna ale ważne że przeżyła i być może w przyszłym toku Cię zaskoczy kwiatami.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Wzdycham do Twoich floksów, pięknie się komponują na skalniaku. Przychodzę nasycic oczy Twoimi pięknymi roślinami
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Zaglądam do ciebie często, nie mam czasu pisać, teraz mam chwilę spokoju i rozglądam się po ogrodach, trochę poczytam. U mnie jeszcze nie kwitnie ten żółciutki wczesny liliowiec :roll: , choć niewiele już mu brakuje. Piękne kępki żurawek, u nie trochę żurawek padło inne się zbierają a nawet sporo tworzy zgrabne kępki, dokupię takie co wypadły :wink: Irysek niebieściutki śliczniutki, takiego nie mam :wink: Lewizji się jakoś dorobić nigdy nie mogę. :lol:
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Pięknie wiosennie, wszystko aż w oczach rośnie a człowiek nie nadąża za tym wszystkim ;)
U mnie lewizja już dawno padła, za mokro zimą miała chyba, ale nie ma to jak skalnice właśnie białe, różowe i bladoróżowe, one są niezawodnie, szybko się rozrastają, rozsiewają się i obficie kwitną :D
Zdjęcia cudowne, szkoda tylko, że zapachu nie przekazują.
Współczuję tak wielkich start zimowych...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Agnieszko, oglądam twoją kępę białej skalnicy i od razu melduję, że u mnie też pięknie kwitnie w tej chwili jej "potomstwo".
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”