Dziewczyny w imieniu M. dziękuję, że chwalicie jego gust, ale szarotka dobrze zasugerowała, że jest dobrze wyszkolony
jola1313 - widzisz, u mnie jest jeszcze gorzej, bo pod oknem grzejnik, ale też źle obsadzony parapet i ciągnie zimno jak diabli i dlatego ani bliżej szyby, ani dalej im nie pomoże

myślę, że moje biedaki mają za zimne podłoże zimą i dlatego takie marne, może też z tego powodu umierają
szarotka trafiłaś w 10kę

Dorota nazwij moje hipeastra
mrinwestor
Maska ja też jeszcze nie wiem czy uda mi się go utrzymać, ale wiadomo - będę się starać
elcia1974 a ja tak mam z hipeastrum, dopóki nie rozkwitnie to zaglądam do niego po kilka razy dziennie, zwłaszcza, że nie opisałam cebul i nie wiem które wypuściły pąki

co do epi - trudno
AleksandraBdg witaj Alu, dziękuję za pochwały
Dorotak a imieniny kiedy obchodzisz, we wrześniu? musisz delikatnie dać znać bliskim jaki prezent ucieszyłby cię najbardziej
trzynastka no właśnie, ale szkoda patrzeć jak te nasze kwiatuchy się męczą, żeby zakwitnąć, a my nie możemy im w żaden sposób pomóc
jolcia1212 nie wiem co powiedzą mądrzejsi ode mnie, ale ja swoje trzymam w ciemnym chłodzie dopóki nie zauważę, że coś z nich wychodzi - albo pąk, albo liście, dopiero wtedy wsadzam do ziemi i daję do światła
Filigranowa27 A widzisz, jakoś właśnie słabo pachniało??? albo ja oczekiwałam, że będzie zapach jak np z gardenii
Pati, rozumiem, że nie zrezygnowałaś z listka epifila, bo nic tym razem nie napisałaś - a ja o tobie pamiętam
mmaryla mi też się wydaje, że nasze żółciaki to bliźniaki

krówka faktycznie kolejne kwiaty ma bardziej łaciate.
IkaD Iwonko listek zarezerwowany
widzisz storczyk kwitnie w najlepsze, ciągle rozwija nowe pąki, choć kwiaty ma drobne, ale liście klapią z dnia na dzień

boję się czy nie przemroziłam mu korzeni
fotka nie najlepsza, ale widać, że kwiaty drobne, to zdjęcie sprzed tygodnia, zrobię nowe to pokażę - on ciągle ładnie kwitnie???