Ja miałam problem z wodą na mojej działce, bo jest spora różnica terenu i część od wschodu była zalewana. Woda wchodziła nawet do garażu. W zeszłym roku zobiliśmy miejsce parkingowe i solidne odwodnienie tego terenu, na szczęście problemy się skończyły, teraz po ulewach woda nie stoi...
Pasja - cz. 2
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pasja - cz. 2
Niezłe jeziorko pokazałaś!
Ja miałam problem z wodą na mojej działce, bo jest spora różnica terenu i część od wschodu była zalewana. Woda wchodziła nawet do garażu. W zeszłym roku zobiliśmy miejsce parkingowe i solidne odwodnienie tego terenu, na szczęście problemy się skończyły, teraz po ulewach woda nie stoi...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasia, remont to faktycznie utrapienie, ale to najlepsze rozwiązanie tych doraźnych powodzi..nie wygląda to za wesoło, dobrze ze woda nie podchodzi pod dom..
First Lady w donicy nie odżyła, ze rozgladasz się za kolejną? W Rosarium była ostatnio dostępna, moje są z tego źródła i ładnie przezimowały, mogę polecić
First Lady w donicy nie odżyła, ze rozgladasz się za kolejną? W Rosarium była ostatnio dostępna, moje są z tego źródła i ładnie przezimowały, mogę polecić
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Agato, Tak naprawdę w tym miejscu nie powinni nic budować... tylko raczej przeznaczyć teren pod staw
Ale deweloper podniósł teren pod osiedle, a drogę olał...
Cieszę się, że u was problem znikł
Kasiek Moja First nie przeżyła upałów majowych, podobnie jak magnolia
Siedzi w ziemi i niech siedzi dam jej szanse, chociaż jak powiedziała Julka nie mamy za bardzo miejsca na izbę chorych
dlatego podążam za drugą
i mam na oku całą w pąkach 
Cieszę się, że u was problem znikł
Kasiek Moja First nie przeżyła upałów majowych, podobnie jak magnolia
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja zostawilam tez na razie moje zdechlaki na miejscach tz te ktore ruszyly chociaz cos tam ale jak cos mi sie trafi na podmianke, to nie ma litosci 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasia, noto niezłe bajorko było
Jakie to masz ogrodowe nowinki? Pokazuj
Jakie to masz ogrodowe nowinki? Pokazuj
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przydreptałam obejrzeć bodziszka giganta
Wieści o drodze w kontekście 'jeziorka' - dobrze powinny nastrajać.
Wieści o drodze w kontekście 'jeziorka' - dobrze powinny nastrajać.
magenta pisze:? - Cudownie sobie posiedzieć w ogrodzie taki piękny dzień ? westchnął Prosiaczek ? Posiedzieć?! ? prychnął Królik ? Mój drogi ogród nie jest miejscem w którym się siedzi! W ogrodzie najpierw pracuje się dla przyjemności, potem z konieczności, a potem człowiek pada na nos miedzy grządki i cieszy się, że przeżył!?
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- magenta

- Kontakt:
Dziewczyny , nie mogę znaleźć kabelka do przerzucenia zdjęć
I mam nie lada kłopot nie mam gdzie posadzić 3 klemków 
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Podsadź nimi jakieś krzewy, to jest mój ostatni patent na brak miejsca na klemkimagenta pisze:I mam nie lada kłopot nie mam gdzie posadzić 3 klemków
Jakie kupiłaś że tak cichutko zapytam...
- magenta

- Kontakt:
Agata to jest myśl ! Nie mam też co zrobić z różą...zdaje się się, że jedna z rabat będzie powiększona...odrobinkę. Do tego giganty hosty zakryły mi całkiem biało zieloną /hostę/ i chyba też je rozsadzę.... A kiedy odpocznę jak ten Prosiaczek?
Kupiłam : Clematis Doctor Ruppel
Clematis Hagley Hybrid
Clematis Rooguchi
Kupiłam : Clematis Doctor Ruppel
Clematis Hagley Hybrid
Clematis Rooguchi
- magenta

- Kontakt:
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Piękny ten bodziszek, jeszcze na czerwonym tle klonika...cudo. Poluję na Polish Spirit, ale nigdzie nie ma
Też mam jasno różowe pięciorniki, a raczej już tylko jeden krzaczek, bo drugi wymarzł. U mnie średnio sobie dają radę
Też mam jasno różowe pięciorniki, a raczej już tylko jeden krzaczek, bo drugi wymarzł. U mnie średnio sobie dają radę
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
To juz nie bodziszek, tylko BODZICH
Kasiu jestes pewna, ze to First Lady? moze foto nie jest za dobre ale mnie ona na FL nie wyglada.
Kasiu jestes pewna, ze to First Lady? moze foto nie jest za dobre ale mnie ona na FL nie wyglada.
Kasiu, zdjęcia piękne, a co do bodziszka, to mam podobne odczucia do Jule - to istny bodzich ;-)
Czy ta Twoja First Lady przeszła fazę trąbkowanego pąka? bo w obecnym rozkwicie faktycznie nie przypomina rzeczonej róży...
Czy ta Twoja First Lady przeszła fazę trąbkowanego pąka? bo w obecnym rozkwicie faktycznie nie przypomina rzeczonej róży...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Kasia, ja też mam wątpliwości czy to First Lady, rzuć okiem u mnie, wrzucałam ostatnio sporo jej fotek, bo jest zachwycająca. Super powojniki kupiłas dr Ruppell u nie kwitnie fajnie i nie marudzi choć ma patelnię od południa, a Rooguchi....to wiadomo, klasa sama w sobie
H.Hybrid kupiłam i okazał się być czymś innym więc poczekam na Twojego
Obsadzanie krzewów to dobry pomysł, zgadzam się z Franci, tam zawsze można upchać jakiegoś clemka
Obsadzanie krzewów to dobry pomysł, zgadzam się z Franci, tam zawsze można upchać jakiegoś clemka
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Odwiedziłam całe Twoje wątki - bardzo zauroczył mnie Twój ogród. Robisz piękne zdjęcia 
Pozdrawiam - Justyna