Teraz już wiem , czego brakuje u mnie , fioletu Nie mam nic w tym kolorze. Bukiety tulipanów Ok. Ale miszmasz kolorów także super , pod warunkiem , że dobrane jak u Ciebie. Bergenia cała w kwiatach , moja znaaaacznie oszczędniej.
Tadku miszmasz tulipankowy spowodowany otrzymaniem tulipanów (nieopisanych) od znajomych którzy przyjechali z Holandii.
Posadziłam jak leci i tak zostało i zostanie, a tulipany fioletowe były w pierwszym roku czarne, w drugim coś koło granatu a teraz są fioletowe. Bergenie naprawdę wyszły spod liści i są piękne
Jolu ja chwaliłam u Was jak wszytko ruszyło a Ty u mnie bergenię. Jak widać pomimo bliskiej odległości inne rośliny szybciej ruszyły z wegetację
Ewuniu- cudnie u Ciebie. Dopiero niedawno byliśmy i ogród był jeszcze taki uśpiony, a teraz to chyba po tym deszczu tak się wybudził. Zachód nad jeziorkiem przepiękny. Ewcia z chęcią pojadę do Wrocka, tylko daj znaka co i jak i o której??Buziolki
Dzisiaj podlewałam ( tylko niektóre). Czekam deszczu, jak wszyscy.
Jak deszcz to źle, bo nie ma jak robić. Jak sucho to źle bo nie rośnie. Nie dogodzisz