Jagoda - zielono mi :) część druga

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jagoda - zielono mi :) część druga

Post »

;:108 udanych zakupów życzę. Przypuszczam, że nie tylko aeschynantusy przywiozą. ;:108 :lol:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kociaro, owszem, z ciekawych rzeczy to jeszcze mają być chyba krokusy w jakichś wazonach.
Zapomniałam podziękować za pochwalę fittonii. :oops:

Pamiętam, że ktoś pytał gdzieś o kwietniki w marketach budowlanych, ale nie pamiętam oczywiście ani kto, ani w jakim wątku. :;230 Niemniej jednak napomknę, że widziałam dziś w casto metalowe kwietniki, praktycznie takie jak mój. Jednak cena nie z tej ziemi. W pobliskim sklepie zapłaciłam chyba 115 zł, a tam podobny widziałam za prawie 200 zł, na pewno powyżej 190. :shock: Lepiej więc kwietniki z marketów odpuścić nawet jak tam są. :wink:
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

:D Kwietnika nie poszukuję - to nie ja. Przydałby się, owszem, ale gdzie ja go wstawiłabym?! ;:108 ;:223
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak sobie poczytałam te ostatnie dyskusje i aż się prawie ucieszyłam (wiem, wiem, to bardzo nieładnie :oops: ), że nie tylko u mnie takie kłopoty z dracenami. Nie, żeby cieszyło mnie cudze nieszczęście, ale kiedy zobaczyłam moją jedną zżółkniętą w 1/3, a drugą z pożółkniętymi liśćmi, to byłam na siebie zła :? . Teraz poczułam ulgę, że to nie chodzi o mój brak umiejętności, tylko po prostu one są trudne w uprawie :wink: .
A co do zauważania roślin i komentarzy - mam wrażenie, że po ostatniej wspólnej wyprawie do OBI mój mi trochę odpuścił. Pokazałam mu stoły z roślinami i powiedziałam "tu się ogląda", a potem podeszliśmy do regału wyprzedażowego i dokończyłam: "a tu się kupuje" :wink: . Pooglądał rośliny, ceny i chyba teraz jakoś przyjaźniej patrzy na te moje zieleniny, a jak zauważy coś nowego, to zanim zdąży cokolwiek powiedzieć, ja krzyczę: "to z przeceny" i nic nie mówi :) .
Na dodatek dziś (to znaczy wczoraj) poinformował mnie, że w Lidlu są hiacynty :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przy poprzednim podejściu do kompa napisałam całkiem spory post, a tu synuś coś wcisnął na klawiaturze i mi komputer wyłączył. :twisted:
Co robić muszę od nowa. :wink:
kociaro, gdyby nie kwietnik to mogłabym mieć zaledwie kilka małych doniczek na parapecie i musiałabym je w kółko przestawiać za każdym razem, kiedy chciałabym otworzyć okno, więc była to dla mnie pokusa nie do odparcia. ;:108
Wiktorio, mój lucky bamboo po tym przycięciu nadal żółknie i coś czuję, ze skończy w kuble. :?
No chyba, ze go będę tak przycinać aż do skutku. :wink:
Wczoraj wyniosłam do pokoju teścia fittonie w tym kielichu, bo tam są nowe meble, choć pokój nadal wymaga remontu ;:223 Na honorowym miejscu postawiłam tez kompozycję filodendrona ze skrzydłokwiatem i muszę przyznać, ze wygląda tam o niebo lepiej niż stłamszona na kwietniku, a przy okazji z entuzjazmem poinformowałam już m, ze muszę sobie coś na to miejsce dokupić. 8-)
Przyznam, że konstrukcja tego kwietnika jest taka, że cokolwiek niskiego tam się znajdzie, to będzie miało naprawdę ciemno mimo, że kwietnik przecież stoi przy oknie, ale w końcu północnym i to od podwórza kamienicy.
Chodzi mi po głowie jakaś dracena na pieńku względnie szeflera. Jednak trochę osób narzekało tu na szeflerę, ale głównie tę z żółtymi smugami, ale ja i tak wybrałabym tę zieloną. Dracena trochę mnie zniechęciła przez to moje lucky bamboo, które zimą szlag trafił i to nie tylko mnie. :roll:
Muszę to jeszcze przemyśleć. :)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

A gdzie zdjęcia?:P
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Pati u Ciebie tez nie ma zdjęć???? :oops:
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie, a gdzie zdjęcia?
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda ubawiłam się na całego - Twoja wyobraźnia nie ma granic :;230 przemycać pustą doniczkę, aby potem upchnąć tam kwiatka :;230 ;:333
wyobraziłam sobie też minę Twego M jak wróciłaś z tą zielistką do domu po szybkim czasie :;230

o kwietnikach to i ja informowałam którąś dziewczynę w jej wątku.. ale którą? ;:223 pewnie jakąś Monikę albo Magdę z nowo zarejestrowanych na FO ;:108 ale masz rację - ceny z kosmosu chyba :shock:

Wiktoria obmysliłaś sobie całkiem mądrze ten przekaz dla faceta co się kupuje ;:138 ja po okazaniu ostatnio paragonu z OBI za storczyka też mam pokłony za łowy na promocjach :;230 mogłabym rzec wręcz, że upierając się to na tą różnicę jaką zaoszczędziłam mogłabym sobie kupić innych kwiatów w pip ;:108 :;230

Jagoda - kawałek nowego mebla z kwiatkami to i ja bym pooglądała ;:108 ;:224
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

No właśnie - gdzie te zdjęcia??
Czekamy ;:138 ;:138
A mój wczoraj M. to mnie zaskoczył - "uklepywałam teren" pod kwiatki, które mam zamiar w najbliższym czasie zdobyć i mu opowiadam,że w małym pokoju będą fiołeczki w jednakowych doniczkach, w kuchni chcę doniczkę wiszącą a do dużego pokoju storczyka, ale to jak dorwę jakiegoś z promocji. A o na to: Ale czemu z promocji, kup sobie nowy kwitnący, a najlepiej dwa to będziesz miała komplet. Ale te dwupędowe weź bo ładniejsz. Moja mina - bezcenna :tan :heja ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Jagoda - wyszpiegowałam, że JUŻ zrobiłaś zakup w Lidlu ;:224 pokazuj no ;:65
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Udało mi się przedrzeć przez gąszcz postów w innych wątkach i wreszcie w charakterze wisienki na torcie mój wątek. :;230
Tak jak pisałam w wątku o promocjach i takich tam, pognałam dziś z samego rana do lidla po moje wyczekiwane cudeńko, czyli eschynantusa "Mona Lisa" ( tak na folii było napisane :roll: )
Wybierałam, przebierałam aż w końcu wybrałam. Okazało się, że miejsce mu przeznaczone było do d..., bo to jest jeszcze bardzo młody okaz, wcale się nie zwiesza i w zasadzie należy na niego jeszcze patrzeć z góry. Tak więc kolejna roszada: łosie rogi trafiły na swoje dawne miejsce i dobrze, bo jak je wyciągałam z tej wiszącej doniczki do moczenia, to się bałam, że mu liście pourywam. Eschynantus trafił do doniczki wiszącej i wygląda tak:
Obrazek

Obrazek

I nieco bliżej:

Obrazek

Muszę przyznać, ze jest bardzo zwarty i naprawdę wart swoje ceny wg mnie. ;:108
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Śliczny!! Oby dobrze mu było w nowym domku!!
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Migotka
500p
500p
Od: 22 mar 2011, o 00:25

Post »

ehh - śliczny - szkoda, że u mnie Lidla nie ma :roll: A jaka była jego cena można wiedzieć?
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”