Ogród Ani :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Ani :)

Post »

Aniu gratulacje ;:196 domek i dzidziuś ;:196 dzieje się u Ciebie :heja
pozdrawiam
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu, nie martw się, wszystko powoli się poukłada a teraz najważniejszy będzie mały człowieczek i Twoje zdenerwowanie wcale mu nie pomaga. ;:167
A piwniczki to nie będziecie mieć,czasem bardzo się przydaje. ;:108 Ściskam podwójnie choć delikatnie coby nie uszkodzić. ;:168 :wit
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zabeczka101059 bardzo dziękujemy za gratulację ;:196 czas tak szybko płynie że trzeba podjąć w życiu ważne decyzje a że już trochę wiosen na koncie mamy to pora pomyśleć o ważniejszych sprawach aby potem nie żałować że coś sobie odpuściliśmy. Ostatni rok był dla mnie trudny, wiele rzeczy trzeba było poukładać, przemyśleć i przewartościować. I tak się złożyło że w tym powiększy mi się rodzina i powstanie dom, wszystko na raz ale damy radę ;:108

stasia_ogrod ;:196 staram się nie denerwować, jak coś na tej budowie idzie nie tak to odpuszczam sobie jeden dzień, potem myślimy jak to można jeszcze w inny sposób zrobić i tworzymy dalej. Zycie jest za krótkie żeby się martwić drobiazgami ;:108
Piwniczki nie będzie z tego tytułu, że teren jest nie fajny pod względem gruntu. W spodzie są skały (nawet koparka ma z nimi problem) ale dzięki temu mam już materiał do wykorzystania w ogrodzie a po drugie strasznie nisko występuję poziom wód i jest mokro. Tak więc powstanie budynek gospodarczy obok domu z solidnym fundamentem gdzie będzie miejsce na różne rzeczy.
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to jest Aniu z tym podmokłym terenem. ;:222
Poszłam wczoraj na działkę żeby podlać rośliny w piwnicy a tu piwnica cała w wodzie ;:145 nic tylko ryby hodować.
Mąż z biedą dokopał się do dreny odpływowej , bo ziemia zamarznięta, woda biła jak z gejzera.Musiał odpuścić, boby ducha wyzionął, poczekamy aż syn przyjedzie a tu mrozy coraz większe.Wodę z piwnicy wypompowujemy dwa razy dziennie , żmijka nie weszła cała, gdzieś coś się poprzestawiało. Nigdy tam w zimie wody nie mieliśmy, choć latem przy oberwaniu chmury to się zdarzało, lecz zaraz potem spłynęło odpływem.Sąsiad powyżej cofnął rynnę bo woda z dachu też tą dreną spływała.
Trzeba będzie czekać do wiosny, żeby całość rozkopać, bo teraz mrozy coraz większe, aż się boję żeby ściany nie rozmroziło.
Zaczęliśmy z córką osuszanie ale to bezcelowe, gdy woda nadal wpływa, pomimo zatkania otworu wypływowego. ;:222
Trzymajcie się oboje cieplutko i pamiętaj .... tylko pozytywne myślenie. ;:196 ;:4
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Faktycznie dzieje się u Ciebie ...domek , dzidziuś w drodze i jeszcze praca zawodowa ...to teraz będzie miała pole do popisu w nowym ogrodzie ...będę zaglądać i oglądać postępy :)
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

evastyl faktycznie dzieje się u nas ale powoli trzeba zwolnić tempo :D

W niedziele wybrałam się do ogrodu w poszukiwaniu wczesnej wiosny i ją nawet znalazłam :D A o to dowody :D
Miłek amurski
Obrazek
Przylaszczka
Obrazek
Przebiśnieg woronomii
Obrazek
Przebiśniegi
Obrazek
I moje ulubione ranniki
Obrazek

A będąc w sobotę w B. kupiłam takie oto prymule :D Wyjątkowo wpadł mi w oko kolor pomarańczowy kwiatów ;:215 posadzę je później do misy z pierwiosnkami. którą mam przed domem i mam nadzieję że przeżyją jak te z poprzednich lat, mimo że na doniczce jest napisane "roślina wewnętrzna" :D

Obrazek

Obrazek
Życzę miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Witam :wit
Wątek zaniedbany i ogród też ale trzeba coś napisać :wink: Cały mój wolny czas zajmuję mi mój kochany skarb :) może na wiosnę ogród dostanie drugie życie :wink: Od wiosny gdy po raz ostatni go porządkowałam minęło już dużo czasu i tylko chwasty wyrwę w wolnej chwili.
A o to mój "czasoumilacz" :;230

Obrazek

Już powoli się ogarniamy z małym więc i może na ogród i forum znajdę czas. ;:224
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Aniu ;:196 ;:196 ale piękny synuś ;:167 ;:168 przytul i wycałuj go od ciotki Tereski :D
Dacie radę , wszystko nadrobisz i powoli ogarniesz ;:108
Dużo zdrówka Wam życzę ;:4
A jak Wasza działeczka i domek ??
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

Tereniu działeczka już ogrodzona i domek już przykryty przed zimą czekamy teraz na okna i drzwi i na ten rok to chyba tyle będzie:)
Dziękuje za życzenia. Mąż ogarnia działkę i domek a ja dom i małego ale dajemy rade jakoś choć łatwo nie jest. W ogrodzie po zime dużo roślin mi wypadło i żal nawet wchodzić do ogrodu bo takie puste miejsca.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

A oto mój domek, który czeka na okna i drzwi :D i pokrycie dachu. Nie jest duży ale własny :D za to działka duża, która czeka na zagospodarowanie ;:173

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Aniu piękny domek ;:333 ;:333 teraz to już powolutku wykończycie ;:108
Jak ja bym chciała mieć już taki :D
Zdrówka całej rodzinie życzę ;:4
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, ależ rozkoszny ten Twój synuś z radością bym go wyściskała, ale nie można być zachłannym..... mam przecież własne wnuczęta. ;:168 ;:306
Domek pięknie się prezentuje ;:138 ;:138 a jak jeszcze uda Ci się zagospodarować otoczenie, to już pełnia szczęścia. ;:215 ;:215
U mnie też się dzieje, czyli zmiany na lepsze .... jestem już po operacji wstawienia endoprotezy biodra. :tan
Buziaki dla całej rodzinki i samych radosnych dni życzę. ;:cm ;:cm ;:cm ;:1
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p

Post »

stasia_ogrod bardzo się cieszę że mnie odwiedziłaś :D brakuje mi czytania wątków i pracy w ogrodzie ale mój synek jest teraz najważniejszy :D Stasiu i jak się czujesz po tej operacji?? Są efekty??
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu kochana, wszystkie dolegliwości minęły i swobodnie mogę stanąć na nodze. :tan
Na razie oczywiście podpieram się kulami, bo wiadomo tam w głębi wszystko musi się pozrastać. ;:108
Za trzy miesiące będzie już tylko 1 kula a wiosną hulaj dusza. ;:215 Nieco schudłam i z sił opadłam a ten upał wcale mi nie pomaga.
Spaceruję tylko z rana, póki chłodniej a gdy pogoda się zmieni będę pomykać podwójnie, żeby odzyskać kondycję. ;:65
Jak Twój skarbuś podrośnie, to i Ty częściej na forum zajrzysz a na razie masz pełne ręce roboty.
Pozdrawiam i przytulam całą rodzinkę, oraz zdrówka życzę. ;:4 ;:167 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, obudź się ze snu zimowego, wszak już maj się kończy a Ty nie chwalisz się postępami w zagospodarowaniu tak pięknego terenu. ;:oj
Twój mały czasoumilacz już zapewne pomyka wokół domu i pomaga ucząc się ogrodowego fachu. ;:215
Pozdrawiam i buziaki zostawiam. ;:196 ;:196 :wit
Coś z krzewów by się znalazło, ale nie wiem jakie Cię interesują. :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”