Ranczo Nokły cz. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 5.

Post »

Witajcie, zaglądam do Was często i jestem pod wrażeniem tempa prac w Kijanach. Ja z M nareszcie ruszyliśmy z remontem domu na działce, ale przy nas Wy gonicie sprintem :D . Oczywiście nie powstrzymałam się przed zakupami do ogrodu i teraz rośliny sadzę na przeczekanie, albo uprawiam w doniczkach. Jedynie w sprawie róż wykazuję zdrowy rozsądek - czekam.
Zawsze z wielką przyjemnością oglądam zdjęcia z Nokłów. To nie tylko przyjemne, ale też pomocne w planowaniu nasadzeń, zobaczyć roślinkę której sadzonka ma 50 cm, jako trzymetrowy okaz.
Cieszę się, że wybieracie się do Ani. Jeśli życie nie pokrzyżuje planów, będziemy mieli okazję się poznać. W lipcu wybieram się do Kijan, więc kto wie, może i na kawkę na tarasie się wproszę... Odezwę się jak już sprecyzujemy swoje plany.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za podłączenie prądu. Pewnie bardzo by to Wam ułatwiło życie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ja napiszę tylko jedno-skąd WY czerpiecie siły ???? zdradźcie,może i ja skorzystam bo ostatnio jakoś mnie opuszczają....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Skrzacik3
100p
100p
Od: 7 mar 2014, o 15:51

Post »

Witam,
odwiedziłam Was przypadkiem przy szukaniu informacji o trawniku. Zajrzałam na ostatnie strony pełna zaciekawienia...
Jej! Ile pracy włożone (w ogrodzie). Z mojego miejsca należałoby od razu docenić włożony trud. Gratuluje. Najcięższe za Wami ;:138 ;:138 ;:138 a teraz piękna przyjemność została :wink:
Piękne piwonie i jak ich dużo ! :wink: Będę musiała przyjść na dłużej, aby więcej wątku przeczytać.

Pozdrawiam cieplutko, Anna
Pozdrawiam serdecznie
Skrzacik3 - storczyki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Tereniu, za takiego faceta jak Tadeusz to ja bym gotowa była po piętach go całować.
Myślę że wiesz jaki masz skarb, ale przypomnieć nie zawadzi. :wink: :D
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Brakowało Was w Sulejowie, ale te zdjęcia w pełni to zrekompensowały, w dodatku już wiadomo, dlaczego nie znajdujecie czasu na wyjazdy :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
terraza
100p
100p
Od: 15 sty 2012, o 16:29

Post »

TADZIU- dziękujemy za odwiedziny, w budynku jeszcze moc pracy ale nam się nie śpieszy. Podgoniliśmy prace ziemne bo roślinki już od dawna czekały w doniczkach na posadzenie . W Kijanach pracujemy oboje, każdy to co lubi i umie. Nokły też ,jak pogoda pozwoli odwiedzimy, trawa rośnie i trzeba ją często kosić.

IWONKO- dziękujemy za wizytę,w Kijanach są już pierwsze nasadzenia, śpieszyliśmy się bo rośliny męczyły się w doniczkach.Dziękujemy za "kibicowanie" naszym pracom.

TERESKO- dziekujemy za spacer po naszych "włościach", w naszych planach jest jak najszybsze przygotowanie ziemi w ogrodzie tak by można było robić nasadzenia.

Być może że jeszcze w tym roku,w końcu sierpnia lub na początku września zechcemy zaprosić naszych Forumowiczów do jeszcze surowego wnętrza naszego siedliska, by ocenili nasze dotychczasowe prace . Będzie to zależało od dalszych prac w Kijanach.

ANIU(anulla)-miło że nam kibicujesz,my wcale nie "gonimy", to jest nasza "siłownia" i tam "szlifujemy" naszą fizyczną formę.ytę u nas w Kijanach, serdecznie Cię zapraszamy.

GRAŻYNKO-skąd my czerpiemy siły?..... Właśnie z siłowni jaką sobie zrobiliśmy w Kijanach, codziennie, po troszku i kondycja fozyczna ( i psychiczna też ) musi być , no i jak widzisz jest. A tak już na poważnie, to nie zapominaj że oboje od wieków mieszkamy w blokach ,ale nasze młodzieńcze lata spędzaliśmy na własnych podwórkach.

ANIU(Skrzacik3)- dziękujemy za odwiedziny i pozdrowienia.Zapraszamy do spaceru po wszystkich naszych pięciu wątkach ogrodowych.

MARIOLU-jaki mam skarb to ja doskonale wiem. ;:108 Ale dziękuję za przypomnienie. ;:196 . A tak szczerze mówiąc to te pięty są obiektem moich szczególnych zainteresowań ale to ze względów zdrowotnych. Chodząc za kosiarkę pokonywał mnóstwo kilometrów i pięty dawały o sobie znać. A więc czasami trzeba bawić się w pedicurzystkę i o pięty szczególnie dbać.

EWO(gajowa) -my też miło Was wspominamy z Sulejowa. To nie ogrom prac był przyczyną naszej tegorocznej nieobecności ale ogrom imprez, które się na siebie nakładają (wesela, wyjazd do Belgii, do Pragi, uroczystości rodzinne). Mamy nadzieję, ze w przyszłym roku nic nam nie zakłóci spotkania ogólnopolskiego Forumowiczów.

W Kijanach już nie jest "buro", przybyło nam zieleni , a nawet trawka już zaczyna wschodzić- co widać na załączonych zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co by tu posadzić i gdzie ? .....ot dylemat... trzeba pomyśleć... ;: ;:131

Obrazek

Obrazek
MLODA1
500p
500p
Od: 2 kwie 2010, o 23:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie,no.... postępy, super i tyle roślinek już posadzonych, gratulacje.
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witam :)
Ogrom pracy włożyliście w krótkim czasie... w to Wasze nowe miejsce na ziemi .
Taką skarpę wyrównać, wzmocnić murkami i zagospodarować to wielkie wyzwanie.
oczy same wpatrują się w różnorakie roślinki wyrastające jak grzyby po deszczu.
Ooo znajoma twarz elektryka - u nas też On wymieniał całą instalację. Jest świetny.
Pozdrawiam Was i do zobaczenia u Ani ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witajcie Tereniu, Tadeuszu brakowało nam Was w Sulejowie .
prace z nowym domkiem widzę że idą do przodu ,nawet kwitnące kwiaty już już są w ogrodzie,
Sporo gruzu będzie do wywiezienia z budowy .
pozdrawiam
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Teresko i Tadziu widziałam Wasze włości w naturze . Widok i ogrom pracy powala. Gratuluję ;:63
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Teresko Tadziu ależ dużo prac już wykonaliście, domek już stoi, taras jest a i ogród zaczyna już powstawać. Pięknie to wszystko wygląda, a Wam gratuluję ;:138
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Brawo ;:138 ;:138 ;:138 zrobiliście kawał dobrej roboty ale zwolnijcie tempo, bo następne lata będą nudne chyba,że macie upatrzony ;:oj następny domek do reanimacji....
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

OOOOOO kurczaczek szalejecie ogrodowo ,ale postępy mówiłam że będzie pięknie i jest ;:196
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witajcie moi mili,Tadzio z takim zapałem opowiadał mi o Waszym nabytku,
że wreszcie odwiedziłem nowe ranczo.
Pracy zostało włożonej wiele, znając Tadzia wierzę w ostateczne powodzenie.
My również zaczynaliśmy od dzikiej puszczy,
jednak udało się nam osiągnąć sukces,czego Wam również życzę.
Terenia ze swoją duszą artysty ogrodnika stworzy rajski ogród,
a my będziemy go podziwiać już nie długo.
Edward ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Skrzacik3
100p
100p
Od: 7 mar 2014, o 15:51

Post »

Zaczęłam oglądać od któreś części, ale niestety po czasie większości zdjęć nie widać :(
Aby mi nie umknęło:
widzę, że dookoła jest murek... takie gazony, ale to nie są gazony - czy to są pustaki stropowe?? Ciekawi mnie co w nich rośnie?
Świetnie wymyślone!!

Dookoła jeszcze dużo pracy, ale wiadomo że należy wszystko stopniowo robić, aby sił nie zabrakło.

Gratuluje Wam;:138
Pozdrawiam serdecznie
Skrzacik3 - storczyki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”