Aniu11. Ja także sadzam iglaki przynajmniej po dwie jednakowe odmiany, albo nawet rzy, zwłaszcza te mniejsze. "Arnoldy" szczególnie ładnie wyglądają w grupie. Wspominasz o buku. Także kupiłam wiosną buczek, ale o pokroju płaczącym, na nóżce. Takie drzeweczka są świetne, bo pod nimi mozna sobie sadzić dowolne rośliny, a drzewka z kolei zpewniają trochę cienia temu, co rośnie u ich stóp. Mam też karaganę syberyjską. Też w momencie zakupu miała 1,50 i kosztowała około 20 złotych

Nie masz czego żałować, że nie kupiłaś tamtego buka, bo będziesz mieć jeszcze niejedną taką okazję
Edulkotku, oszronione widoki to już historia. Teraz jest ciepło i ma być jeszcze cieplej. I tak aż do połowy grudnia. Chyba niepotrzebnie zrobiłyśmy te kopce do różyczek, co?
Bishop, poziomki mówisz

A wiesz, że z tych poziomek wystrzelają kłęby waty, gdy postają parę dni w domu? W tamtym roku aż się przeraziłąm na ich widok, gdy weszłam do pokoju

NIe wiedziałam, skąd nagle się wzięły te białe kłaki
Romku, witam porannie

Oszronione roślinki to piękny widok. Możemy wtedy dostrzec na nich precyzyjne kunsztowne wzorki, które mogłyby posłużyć niejednemu artyście jako kanwa do jego arcydzieł. Szczególnie ładnie wygląda to właśnie na żurawkach. Niestety jest tylko łabędzim śpiewem tych roślin, którewkrótce się pokurczą i zbrzydną
Artam, pytasz o Czesława. On już całkiem golutki. Natomiast na jego koledze, Edwardzie (dostał takie imię od jednej forumki

) nadal wiszą suche liście i będzie tak aż do wiosny, bo to jakaś inna odmiana dębu. Liście już w dużej cześci poszły z dymem, zostały tylko na rabatach.
Co do iglaków zgadzam się z tobą zupełnie. Niektórzy uważają je za nudne, ale przecież zimą bez nich ogród wyglądałby o wiele nudniej niż z nimi. Akurat u mnie jest ich tyle ile roślin kwitnących, a więc jedne dla drugich stanowią tło, zalezy jak kto na to patrzy

Ogromnie podobają mi się wiosenne iglakowe przyrosty, delikatne i zieloniutkie, które świetnie kontrastują z tęzyzną pozostałych igieł.
Ta lilia, o którą pytasz, to
On Stage. Bardzo oryginalna i wysoka. Dla ciebie fotka w zbliżeniu.