Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Ależ pięknie u Ciebie Aguś , nie wierzę , że to już jesień zawitała do Twego ogrodu . Zielono , kolorowo i soczyście ;:108 .
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę, że hortensja dębolistna jeszcze zielona na zdjęciu. Może po przymrozku zaczęła się przebarwiać :?: Mocnym akcentem na Twoich zdjęciach są teraz trawy. Wyglądają niemal jak pomarańczowe :shock: Pięknie się wybarwiły :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Olu u mnie podobna sytuacja, koleusów niestety nie zdążyłam schować, a żałuję, bo nic z nich nie zostało.....na szczęście zdążyłam wcześniej pobrać sadzonki. Pelargonie też już na zimowej kwaterze w domku, ostatnie ranki jest biały mróz....

Jagódko dziękuję ;:196 Teraz każdego ranka biały mróz, hortensje i dalie , hosty całkowicie padły.....ale pozostałe rośliny zielone jak dawniej....już się złoszczę, ze drzewa i krzewy dalej się nie przebarwiają.....czyżby jesień w tym roku zbojkotowała mój ogród :?: :shock:

Jacku.....to aż nie do wiary....ale hortensja dębolistna nadal zielona :shock: jeden jedyny młodziutki liść lekko przebarwiony.....ogrodówki już całkowicie przemrożone, listki jak szmatki....a ta jakby jesieni nie czuła....zielona jak w lipcu :roll:
Trawy faktycznie przyciągają wzrok....teraz po przymrozkach odrobinę zszarzały....ale nadal wyróżniają się intensywnym ostrym kolorkiem :D
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Te złote trawki wyglądaj jak ogniska - cudnie :wit
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Moja hortensja dębolistna też jeszcze jest zielona :D
Ogrodowe jeszcze u mnie nie zmarzły.
Pięknie wygląda Twój ogród w jesiennych barwach .
Hosty też fajnie wyglądają ,takie przyżółknięte .
Na skalniaku jesieni nie widać :D
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś u ciebie tak jeszcze ładnie a u mnie już buro i brzydko tylko fuksje jeszcze ładnie kwitną ale schowałam je do garażu i nawet nimi się nacieszyć nie można.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja również bardzo lubię widok trawek, pięknie się wyróżniają.....bo teraz to u mnie wokół tylko zielooooooooność .......

Bożenko a moje ogrodówki już kaput :roll: ..... a dębolistna....jakby przymrozku nie było.....pełnia lata 8-) :lol
Hosty uwielbiam jak zaczynają łapać złociste odcienie,.......wtedy są tak cudnie żarówiaste :lol: ....szkoda, że to tak krótko trwa......wystarczy silniejszy przymrozek i ......trzeba czekać na ich widok do wiosny...

Gosieńko ;:196 niestety i u mnie już wszystkie delikatniejsze roślinki wymroziło......część pelargonii przeznaczonych do przechowania już w domku....niestety nie zdążyłam wnieść koleusków, bo pierwszy przymrozek je ściął.......na szczęście troszkę wcześniej uskubałam.....
Powiem Ci szczerze, ze jakoś tak dziwnie w tym roku.......były mocne przymrozki i wszystkie delikatne kwiaty zmroziło.....ale pozostałe rośliny, drzewa i krzewy wyglądają wciąż jak w pełni lata.....nic się nie przebarwia ( poza tawułą) wszystkie rośliny soczyście zielone......tak patrząc na ogólny widok ogrodu, to nic a nic nie widać jesieni......niesamowite....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko skalniak nadal pięknie się prezentuje .
Chryzantemę tę biała też chyba mam ,ona ma z 1 m wysokości u mnie rośnie pod płotem .

Genia
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Agnieszko kolory jesieni nie opuszcają Twojego ogrodu, oby jak najdłużej rozjasniały ogród. W moim ogrodzie ostatnie przymrozki najbardziej odczuła hortensja ogrodowa liście jej są zupełnie sparzone mrozem, czego nie widać na dębolistnej.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Moja żółta chryzantema podobna do Twojej białej. Kiedyś też taki biały pomponik miałam.
Mam do wykopania wielki krzak żółtej , porobię sadzonki i będą na wydanie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu faktycznie chryzantemka jest dosyć wysoka.....oprócz niej mam jeszcze różową, też wysoką, jedynie żółciutka jest niska i bardzo wczesna.....ale niestety nie nacieszyłam się nią długo, bo bardzo chorowała.....

Zenku moje ogrodówki też już całkowicie zmrożone....listki zwisły jak szmatki.....
Dziś był przepiękny ciepły dzień.....aż żałuję, że miałam wyjazd i nie mogłam popracować w ogródku...jedynie udało mi się wyrzucić zmarzniętą sanwitalię a na jej miejsce posadzić 3 prześliczne małe chryzantemki.....

Olu żółte chryzantemki też przepiękne....dziś miałam w ręku w Tesco donicę z żółtą.....ale zdecydowałam się na 3 odcienie rudości.....z tym, że to tylko chwilowa dekoracja, bo te maleństwa na pewno nie są z zimujących. Posadziłam je na tarasie w donicy....niech mnie cieszą....ja tak uwielbiam chryzantemki, że muszę je mieć w jesiennej doniczkowej dekoracji ....jedynie w zeszłym roku zrobiłam sobie przerwę na rzecz wrzosów.....ale teraz znów chryzantemy.....szkoda tylko, że nie chcą przezimować :( ....
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Widoczek na przedostatnim zdjęciu cudowny ;:167
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Faktycznie, liście na drzewach wiszą zielone, albo spadły zmrożone.
Gdzie te żółcie i czerwienie?
Nawet na zdjęciach zgłoszonych do kalendarza nie widać zdjęć jesiennych.
U mnie zmroziło wszystkie kwiaty, chryzantemy też, nie pomyślałam o ich okryciu.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

W twoim ogrodzie jeszcze piękni,chryzantemki faktycznie śliczne.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

U Ciebie nawet taką porą jest pięknie i kolorowo w ogrodzie. Bardzo mi się podoba ;:138
Chryzantemy przecudne i skalniak taki barwny. Aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Ida
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”