Ogródek AGNESS cz. 10
- Jagodka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 10
Ależ pięknie u Ciebie Aguś , nie wierzę , że to już jesień zawitała do Twego ogrodu . Zielono , kolorowo i soczyście
.

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że hortensja dębolistna jeszcze zielona na zdjęciu. Może po przymrozku zaczęła się przebarwiać
Mocnym akcentem na Twoich zdjęciach są teraz trawy. Wyglądają niemal jak pomarańczowe
Pięknie się wybarwiły 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Olu u mnie podobna sytuacja, koleusów niestety nie zdążyłam schować, a żałuję, bo nic z nich nie zostało.....na szczęście zdążyłam wcześniej pobrać sadzonki. Pelargonie też już na zimowej kwaterze w domku, ostatnie ranki jest biały mróz....
Jagódko dziękuję
Teraz każdego ranka biały mróz, hortensje i dalie , hosty całkowicie padły.....ale pozostałe rośliny zielone jak dawniej....już się złoszczę, ze drzewa i krzewy dalej się nie przebarwiają.....czyżby jesień w tym roku zbojkotowała mój ogród
Jacku.....to aż nie do wiary....ale hortensja dębolistna nadal zielona
jeden jedyny młodziutki liść lekko przebarwiony.....ogrodówki już całkowicie przemrożone, listki jak szmatki....a ta jakby jesieni nie czuła....zielona jak w lipcu
Trawy faktycznie przyciągają wzrok....teraz po przymrozkach odrobinę zszarzały....ale nadal wyróżniają się intensywnym ostrym kolorkiem
Jagódko dziękuję

Jacku.....to aż nie do wiary....ale hortensja dębolistna nadal zielona

Trawy faktycznie przyciągają wzrok....teraz po przymrozkach odrobinę zszarzały....ale nadal wyróżniają się intensywnym ostrym kolorkiem

- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Te złote trawki wyglądaj jak ogniska - cudnie 

- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Moja hortensja dębolistna też jeszcze jest zielona
Ogrodowe jeszcze u mnie nie zmarzły.
Pięknie wygląda Twój ogród w jesiennych barwach .
Hosty też fajnie wyglądają ,takie przyżółknięte .
Na skalniaku jesieni nie widać

Ogrodowe jeszcze u mnie nie zmarzły.
Pięknie wygląda Twój ogród w jesiennych barwach .
Hosty też fajnie wyglądają ,takie przyżółknięte .
Na skalniaku jesieni nie widać

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś u ciebie tak jeszcze ładnie a u mnie już buro i brzydko tylko fuksje jeszcze ładnie kwitną ale schowałam je do garażu i nawet nimi się nacieszyć nie można.
- AGNESS
Kasiu ja również bardzo lubię widok trawek, pięknie się wyróżniają.....bo teraz to u mnie wokół tylko zielooooooooność .......
Bożenko a moje ogrodówki już kaput
..... a dębolistna....jakby przymrozku nie było.....pełnia lata
:lol
Hosty uwielbiam jak zaczynają łapać złociste odcienie,.......wtedy są tak cudnie żarówiaste
....szkoda, że to tak krótko trwa......wystarczy silniejszy przymrozek i ......trzeba czekać na ich widok do wiosny...
Gosieńko
niestety i u mnie już wszystkie delikatniejsze roślinki wymroziło......część pelargonii przeznaczonych do przechowania już w domku....niestety nie zdążyłam wnieść koleusków, bo pierwszy przymrozek je ściął.......na szczęście troszkę wcześniej uskubałam.....
Powiem Ci szczerze, ze jakoś tak dziwnie w tym roku.......były mocne przymrozki i wszystkie delikatne kwiaty zmroziło.....ale pozostałe rośliny, drzewa i krzewy wyglądają wciąż jak w pełni lata.....nic się nie przebarwia ( poza tawułą) wszystkie rośliny soczyście zielone......tak patrząc na ogólny widok ogrodu, to nic a nic nie widać jesieni......niesamowite....

Bożenko a moje ogrodówki już kaput

Hosty uwielbiam jak zaczynają łapać złociste odcienie,.......wtedy są tak cudnie żarówiaste

Gosieńko

Powiem Ci szczerze, ze jakoś tak dziwnie w tym roku.......były mocne przymrozki i wszystkie delikatne kwiaty zmroziło.....ale pozostałe rośliny, drzewa i krzewy wyglądają wciąż jak w pełni lata.....nic się nie przebarwia ( poza tawułą) wszystkie rośliny soczyście zielone......tak patrząc na ogólny widok ogrodu, to nic a nic nie widać jesieni......niesamowite....

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko skalniak nadal pięknie się prezentuje .
Chryzantemę tę biała też chyba mam ,ona ma z 1 m wysokości u mnie rośnie pod płotem .
Genia
Chryzantemę tę biała też chyba mam ,ona ma z 1 m wysokości u mnie rośnie pod płotem .
Genia
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Agnieszko kolory jesieni nie opuszcają Twojego ogrodu, oby jak najdłużej rozjasniały ogród. W moim ogrodzie ostatnie przymrozki najbardziej odczuła hortensja ogrodowa liście jej są zupełnie sparzone mrozem, czego nie widać na dębolistnej.
Pozdrawiam Zenek
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Moja żółta chryzantema podobna do Twojej białej. Kiedyś też taki biały pomponik miałam.
Mam do wykopania wielki krzak żółtej , porobię sadzonki i będą na wydanie.
Mam do wykopania wielki krzak żółtej , porobię sadzonki i będą na wydanie.
- AGNESS
Geniu faktycznie chryzantemka jest dosyć wysoka.....oprócz niej mam jeszcze różową, też wysoką, jedynie żółciutka jest niska i bardzo wczesna.....ale niestety nie nacieszyłam się nią długo, bo bardzo chorowała.....
Zenku moje ogrodówki też już całkowicie zmrożone....listki zwisły jak szmatki.....
Dziś był przepiękny ciepły dzień.....aż żałuję, że miałam wyjazd i nie mogłam popracować w ogródku...jedynie udało mi się wyrzucić zmarzniętą sanwitalię a na jej miejsce posadzić 3 prześliczne małe chryzantemki.....
Olu żółte chryzantemki też przepiękne....dziś miałam w ręku w Tesco donicę z żółtą.....ale zdecydowałam się na 3 odcienie rudości.....z tym, że to tylko chwilowa dekoracja, bo te maleństwa na pewno nie są z zimujących. Posadziłam je na tarasie w donicy....niech mnie cieszą....ja tak uwielbiam chryzantemki, że muszę je mieć w jesiennej doniczkowej dekoracji ....jedynie w zeszłym roku zrobiłam sobie przerwę na rzecz wrzosów.....ale teraz znów chryzantemy.....szkoda tylko, że nie chcą przezimować
....
Zenku moje ogrodówki też już całkowicie zmrożone....listki zwisły jak szmatki.....
Dziś był przepiękny ciepły dzień.....aż żałuję, że miałam wyjazd i nie mogłam popracować w ogródku...jedynie udało mi się wyrzucić zmarzniętą sanwitalię a na jej miejsce posadzić 3 prześliczne małe chryzantemki.....
Olu żółte chryzantemki też przepiękne....dziś miałam w ręku w Tesco donicę z żółtą.....ale zdecydowałam się na 3 odcienie rudości.....z tym, że to tylko chwilowa dekoracja, bo te maleństwa na pewno nie są z zimujących. Posadziłam je na tarasie w donicy....niech mnie cieszą....ja tak uwielbiam chryzantemki, że muszę je mieć w jesiennej doniczkowej dekoracji ....jedynie w zeszłym roku zrobiłam sobie przerwę na rzecz wrzosów.....ale teraz znów chryzantemy.....szkoda tylko, że nie chcą przezimować

-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Widoczek na przedostatnim zdjęciu cudowny 

-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Faktycznie, liście na drzewach wiszą zielone, albo spadły zmrożone.
Gdzie te żółcie i czerwienie?
Nawet na zdjęciach zgłoszonych do kalendarza nie widać zdjęć jesiennych.
U mnie zmroziło wszystkie kwiaty, chryzantemy też, nie pomyślałam o ich okryciu.
Gdzie te żółcie i czerwienie?
Nawet na zdjęciach zgłoszonych do kalendarza nie widać zdjęć jesiennych.
U mnie zmroziło wszystkie kwiaty, chryzantemy też, nie pomyślałam o ich okryciu.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
W twoim ogrodzie jeszcze piękni,chryzantemki faktycznie śliczne.
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
U Ciebie nawet taką porą jest pięknie i kolorowo w ogrodzie. Bardzo mi się podoba
Chryzantemy przecudne i skalniak taki barwny. Aż miło popatrzeć.

Chryzantemy przecudne i skalniak taki barwny. Aż miło popatrzeć.
Pozdrawiam Ida