Rośliny Krystyny cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rośliny Krystyny cz.2

Post »

Jesienią kolejna - zapisz w kalendarzu ;:124 ;:124
Jesienna Wystawa Ogrodnictwa, Leśnictwa i Zoologii 2012 29 do 30-09, ul. Klimeckiego
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna fotorelacja, gdyby nie długasny weekend i urlop to miała w planach tam być. No cóż może w przyszłym roku się uda.Gratuluję zkupów. Pokaż nam lotusa;)
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrycjo ;:196 . Lotus na poprzedniej stronie, ostatnie zdjęcie. Nowego zdjęcia nie zrobię
bo wsadzony do skrzynki i zwisa na zewnątrz a w oknie siatka na koty ;:185 (pół dnia zdejmowania). ;:108
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie jestem pewna czy wspominałam, że w niedzielę, po wystawie jestem wynajęta do skoszenia trawy na działce (nie mojej, bo jak wiecie nie posiadam takowej).
No to postanowiłam się zmierzyć z wyzwaniem. Najpierw kawka z widokiem na morze firanek szyszkowych, w różnych stadiach ich rozwoju:

Obrazek

Przed wejściem na działkę zza siatki uśmiechały się cudne kwiatki na drzewku owocowym :

Obrazek

Obrazek

Poprzednia niedziela to już była na niektóre roślinki późna wiosna. Ostatnie kwiaty tzw wiosenne :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przekwitała również magnolia, choć specjalnie dla mnie? utrzymała trochę kwiecia :

Obrazek

Obrazek

Kwitną krzewy owocowe po sąsiedzku. Kwiaty borówki amerykańskiej? trochę przypominają kwiat konwalii choć nie pachną:

Obrazek

Obrazek

Kwitnie cudownie, choć też jest to końcówka kwitnienia, pigwowiec :

Obrazek

Aby nie było tak cudownie to jest też nieproszony lokator ;:134 , podobno groźny i trzeba go tępić młotem i toporem:

Obrazek

Następne zdjęcia przy okazji jakiejś poważniejszej pracy działkowej, chyba już latem.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Krysiu, ależ dwie wspaniałe sesje. Ci z wystawy chyba bardzo przywiązani do swoich roślin, bo cenami odstraszali chyba większość klientów. Azalia japońska za 30 zł? :shock: Ja w biedronce kupiłam za niecałe 8, a na targu widziałam po 12. ;:108
Niemniej jednak zazdroszczę widoków, bo u nas to tylko na targ mogę iść i pooglądać, ale tam nie ma tylu wspaniałości niestety. ;:185
Co do koszenia trawy, to podziwiam, bo ja nie wiedziałabym jak się za to zabrać. :;230
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, :;230 :;230 :;230 :;230 Obśmiałam się jak mroofka z tego przywiązania ogrodników,
ale masz z tym rację. Większość cen około 200% cen targowych, albo jak z azalią nawet więcej.
Jest okazja więc ogrodnicy korzystają a przecież więcej sprzedaliby gdyby było taniej. :?
Z koszeniem to się nie przejmuj : przywiążą do kosiarki i każą chodzić w kółko: Ty spacerujesz a trawa kosi się sama. :tan ;:136
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

No, no , no jaka kwitnąca sesja ;:138
Ostatnio M sprawiłam kosiarkę i również sama próbowałam kosić, tylko dlatego, aby się trochę opalić, na szczęście kosiarka z napędem, więc wysiłku nie wkładałam, czasem to aż mi sama uciekała i musiałam gonić, taka to wątła jestem :;230
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Stokrotkaniu, wizja ciebie goniącej kosiarkę przywiodła mi na myśl scenę rodem z kreskówek i bardzo mnie to rozbawiło. :;230
Krysiu, coś podobnego, a ja myślałam, ze z tą kosiarką to wyższa szkoła jazdy. Pewnie dlatego, że nigdy niczego jeszcze nie kosiłam. :roll:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękna fotorelacja :) Co do cen mam fajnego ogrodnika ma tylko 20% narzutu od tego co kupi na giełdzie, azalki miał w tym roku po 12 zł i większe po 15 :)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Krysiu...ale cudowne, wiosenne zdjęcia ;:138
Wspominałaś o koszeniu trawy...widzę, że magnolią Jesteś zachwycona ;)

I Masz rację...ceny na wystawie były hmm.. za wysokie. U mnie na jarmarku za 2zł - można fajne roślinki dostać ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Jagódko, ;:196 - gdyby było trochę bliżej to zmusułabym Was do stawienia się na działkowe sianokosy ;:108
Celinko ;:196 - coś cichutko ostatnio jesteś. Miło Cię widzieć u siebie. Ceny rzeczywiście kosmiczne, na moim targu 50% tych wystawowych.
Justynko ;:196 - nie jestem ;:151 , ja chciałam tą klasyczną, kremową cudowną, a została zakupiona ta pokraczna-nie podoba mi się
jako magnolia (jak każda roślina - ma swój urok, ale nie magnoliowy ;:134 ). U mnie na targu też o woele taniej. ;:108
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Krysiu cudnie wiosennie moje marzenie magnolia ale i tak nie posadzę
bo jedną już wyrzuciłam i więcej nie chcę się zawieść.Pigwowiec
rzeczywiście ślicznie kwitnie ;:oj
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Krysiu to mialaś przyjemne z pożytecznym :) ja z trawą nie mogę się uporać, a pogoda sprzyja: troszkę deszczu, troszkę słonka i trawa rośnie jak szalona, tak źle tak niedobrze ;:3
Co do cen, to naprawdę przesadzają, niektórzy jadą kawał drogi żeby tylko poślić się. Jeśli to targi to powinny ceny być zbliżone a nawet niższe, ale oni liczą na to że jak ktoś przyjedzie to zawsze coś kupi i z niczym nie wraca. To samo było na wystawie w Sosnowcu, każdy wychodził z roślinami bo jak już przyszedł z myślą o zakupach...... ale takie same w LM widziałam o polowę niższe, no tak bywa.....
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu ;:196 - do trzech razy sztuka. Jeszcze dwa przed Tobą. ;:108
Agnieszko ;:196 - z trawą chyba nikt się nie może uporać raz na zawsze, bo ona szybko rośnie.
Siostra kosi regularnie co dwa tygodnie. Z cenami - masz rację. ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

A ja kocham wszystkie magnolie...u mnie w parku są cudowne, stare odmiany (drzewa mają ponad 100 lat). Jest też taka biała magnolia...cudowna :D Zobaczysz, że za kilka lat będzie ślicznotką, jak tylko się rozrośnie ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”