Witaj u mnie Agnieszkoagnieszka_ pisze:Ja tu u ciebie pierwszy raz i na pewno nie ostatni.....A powiedz gdzie twoje fiołeczki
a może skrętniki są bardziej atrakcyjne i wybrałaś właśnie je ...

zapraszam częściej. Fiołków zostawiłam sobie tylko ...8 odmian-te ,które najbardziej mi się podobały...czy skrętniki są bardziej atrakcyjne? - to pewnie kwestia dyskusyjna...na pewno są większe ,szersze i zajmują więcej miejsca na parapetach i niestety wyparły z nich fiołki.
To super Jolu,czekam na zdjęcia u Ciebie ,u mnie mnnnnnnóstwo pączkówjola1 pisze:Reniu moje skrętniki też budzą się, niektóre mają pączki.

Aga nieźle Ci idzie ukorzenianie,więc może listek ?mniodkowa pisze:...nie dziwię się, że Twoja Gama pokazała twarzyczkę - jest przepiękna![]()
muszę
się w głowę, aby nie zacząć Cię o nią molestować
![]()
![]()
no... ale storczyk krówka to niezła krowaupasiony rewelacyjnie
![]()

Krówka niestety już przekwita ,ale za to teraz zaczyna się kwitnienie skrętników.
Jolujolcia1212 pisze:![]()
Reniu piękny skrętniczek. Mam nadzieję na ich festiwal, chociaż ja na wiosnę właśnie jednego ukatrupiłam
Festiwal się zaczyna ,za chwilę będą pierwsze takty

Aluniu,justus -dzięki

Danutowitaj

orchideo mam nadzieję,że "odlot" to dopiero będzie

Karolino ja skrętniki sadzę do zwykłej ziemi z kwiaciarni,takiej z dodatkiem biohumusu, czasami dodaję perlit-jeśli mam.karcias pisze:...a możesz mi zdradzić w jakiej ziemi trzymasz skrętniki. Bo jeden mam w zwykłej sklepowej ziemi bez żadnych dodatków i muszę uważać żeby go nie przelać, ale ma pełno liści a drugi mam w takiej leśnej ziemi z domieszką perlitu i piasku i wypuszcza góra 2 liście, bo jak wyrasta 3ci to ten najstarszy więdnie...Możesz mi coś poradzić? Może zacznę je nawozić znowu? Czy przesadzić do bardziej trofeum ziemi?
...a nawożę je bardzo rzadko.Może spróbuj przesadzić?...choć powodów więdnięcia może być wiele,trudno coś doradzić ,musiałabyś powiedzieć coś więcej ,gdzie rosną ,jakie stanowisko...a może teraz będzie lepiej ,jak słońca coraz więcej ...może nawet kiedyś wiosna przyjdzie ?

Basiu ja tu byłam cały czas- u Was-tylko zima mnie zniechęcała do wpisów w moim wątku....fiskomp pisze:Cieszę się, że wróciłaś..., Gama śliczna...dopiero zacznie kwitnienie, to był przedsmak tego co potrafi...