Wróciłam, jestem... już po obronie (okazała się yyyyy ... pryszczem ) i tu dziękuję bardzo za Wasze miłe słowa i Kciuki - Bardzo serdecznie dziękuję (bardzo, bardzo, bardzo aga111, rapunzel, mika181) ... już mam wolne ... teraz czeka mnie odrobienie zadania czyli odwiedzenie każdego a mam sporo do nadrabiania...
przez czas nieobecności coś przybyło coś ubyło no niestety nauka zabiera niekiedy dużo czasu a nasze roślinki na tym cierpią... tak bez opisów bo każdy wie co to za roślinki... ale nie byłabym sobą jakbym nie dopowiedziała czegoś
kupiony chyba w kwietniu taki maciupeńki był w domu rozkwitł pięknie oczywiście już po kwitnieniu jest
kalanchoe dwie w jednej
fiołeczek przeceniaczek zdechlaczek
fiołeczek od sąsiadki
hibiskusik mój ukochany właśnie parę dni temu otworzył mordkę (już ją strącił) ale ma jeszcze jednego pączusia
a to hibiskus z pracy są nie zabardzo czyste ponieważ właśnie nam ocieplają blok więc we wszystkim dosłownie mam steropian a kwiatuszek też za niedługo otworzy mordeczki
a to prezent od mamusi mojej za który bardzo jej dziękuję
a to paprotka ... od sąsiadki
a to moje zakupy kiedyś byłam w lidlu ... jakiś spory czas temu
a to kwitnąca od 3 dni aglaonema
a to dendrobium już przekwitło i zaczęło wypuszczać odnóżkę nową w jednym pokoju stoi białe a w drugim nie wiem bo był kupiony jako zdechlaczkowy przekwitnięty ale po obserwacji stwierdzam że zarówno jeden jak i drugi idzie łeb w łeb znaczy równo rosną
może na razie tyle pokażę jutro jak wyglądał mój malutki balkonik przed remontem... znaczy jego mieszkańców przedstawię, ale już dzisiaj powiem że jego mieszkańcy złapały zarazę ... więc pokażę również co z nich zostało ... ponieważ to było tuż przed obroną nie zauważyłam i nie zareagowałam w porę oraz sesję moich dwóch amarylisów (wiem użyłam nieprawidłowej nazwy hipeastrum)
no ok nie zanudzam już lecę poczytać poogladać co tam u Was sie dzieje, kryje, chowa
Wpadłam z rewizytą do Ciebie Widzę że masz bardzo podobne do moich upodobania kwiatowe Dużo pięknych roślin u Ciebie mieszka a najbardziej podoba mi się twoja mltiflora Widziałam też że masz cykasa, jak Ci się chowa