Róże Georginii (Alicji) cz. II

Zablokowany
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Georginii (Alicji) cz. II

Post »

Och, Flammen ;:167

Alu piszesz, że nigdy nioe przemarzła, ciekawa jestem od której strony jest ta ściana?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu rośnie na zachodniej ścianie a wiatr ma ciągiem z północnego wschodu na południe.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak pisałam, mieszkam w chłodnym miejscu. Specyficzny mikroklimat :evil: Normalnie Flammentanz nie przemarza. Bardzo ją lubię :D Kwitła u mnie porządnie tylko raz- drugiego roku po przesadzeniu. Potem mrozy ścinały wyższe pędy i miałam kwitnienie w parterze, tylko przy ziemi. W tym roku powinno być lepiej. Chciałabym doczekać się takiego kwitnienia jak u Ciebie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Alu to pocieszające dla mnie wieści-u mnie też byłaby na wygwizdowie z tą tylko różnicą ,że od zachodu będzie osłaniał ją budynek,zaś od wschodu niestety nic i tego się obawiam.Jednak i tak już postanowione - Flammentanz kupuję!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko Bonica Cię nie zawiedzie.

Ewa takiej róży trzeba dać trochę czasu.Widziałam ja u kogoś na ścianie ,poszła ładnie do góry u mnie jeszcze nie ma takich długich pędów.Zrobiłam jej wysoką kratkę i czekam kiedy wejdzie mi na balkon.

Danusiu a nie da się posadzić od wschodu kilku iglaków np cisów.Ładnie by róża wyglądała na ich tle i osłona by była.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, przed ogrodzeniem rośnie już kilka iglaczków w tym jeden szmaragd który z czasem mógbły służyć za osłonę od wschodnich wiatrów,niestety kolejne tej ochrony nie dadzą ,bo to kulki i takie tam miniaturki.Jest tam też posadzony cis ale kiedy on urośnie...
Alu, a Stadt Rom to na pełne słońce?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu,to może przesadź te kulki w inne bardzie odpowiednie miejsce a tu zrób już szpaler z jednakowych iglaków.Będzie osłona i nasadzenie bardziej uporządkowane.
Mój Stadt Rom rośnie w pełnym słońcu,nad zachodem już nie ma słoneczka.Większość róż musi mieć co najmniej 6 godz słońca.A jeśli jest inaczej to w opisie takiej róży pisze że toleruje półcień lub że wystarcza jej np. 4 godz.słońca.To jest ważne żeby róża ładnie i oficie kwitła.Więc dla niej zaplanuj słoneczne miejsce.Pan Chodun w opisie wyraża się o niej w samych superlatywach. http://www.rosarium.com.pl/k/?id=379&Stadt-Rom-%9F
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Kontakt:

Post »

Ja też mogę potwierdzić że 'Stad Rom' to dobra odmiana. Stała u mnie na pełnym słońcu, w towarzystwie innych róż. Może nie kwitła zbyt obficie tak jak 'Manhattan Blue' ale była baardzo zdrowa. Myślę że podsumowując koniec sezonu wyglądała najlepiej ze wszystkich moich odmian :)
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A u mnie kwitła do końca - nie mogę powiedzieć, że do zimy :roll: , ale zakończyła kwitnienie jako ostatnia :D
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Kontakt:

Post »

Jej zasuszony kwiatek do dziś jeździ u męża w samochodzie :) to chyba był ostatni kwiat jaki zerwałam, już lekko zmrożony, w pąku :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Gdy widzę tak pięknie kwitnące róże, jak Twoja Flam to od razu mam ochotę lecieć do sklepu i taką kupić :lol:
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Georginia pisze:Danusiu,to może przesadź te kulki w inne bardzie odpowiednie miejsce a tu zrób już szpaler z jednakowych iglaków.Będzie osłona i nasadzenie bardziej uporządkowane.
Mój Stadt Rom rośnie w pełnym słońcu,nad zachodem już nie ma słoneczka.Większość róż musi mieć co najmniej 6 godz słońca.A jeśli jest inaczej to w opisie takiej róży pisze że toleruje półcień lub że wystarcza jej np. 4 godz.słońca.To jest ważne żeby róża ładnie i oficie kwitła.Więc dla niej zaplanuj słoneczne miejsce.Pan Chodun w opisie wyraża się o niej w samych superlatywach. http://www.rosarium.com.pl/k/?id=379&Stadt-Rom-%9F
Alu tak byłoby najlepiej ale w tym miejscu nie mogę mieć takiego szpaleru :( będę zatem kombinować dalej ,muszę przecież znaleźć jej dobre a właściwie najlepsze miejsce ;:108
Co do Stadt Rom, to nie dziwię się opinii p.Choduna :tyyyle nagród i jeszcze ADR!! :heja
Wiem ,że zamawiałaś u nich już wielokrotnie dlatego chciałabym Cię zapytać czy trzeba tam zamawiać z wyprzedzeniem?
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kamilo Beatko Skoro tyle pozytywnych opinii to Danusia może być pewna że dobrze wybrała.Dziękuję dziewczyny.

Aniu byłam pewna że u Ciebie jest Flamentanz.Jeśli nie ma naprawdę warto ją mieć.Gdzieś widziałam zdjęcia ,była na dość wysokiej ścianie,ale nie mogę sobie przypomnieć u kogo to było.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oj, kochana :D
A gdzie ja bym go wsadziła??
:lol: :lol: :lol:
Mam deficyt miejscówek i to taki, że w sezonie będą wysiadki :?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to mamy podobnie,tylko ja obsadzam już ostatnie miejsca.I właśnie dzisiaj myślałam co tu wyeksmitować żeby posadzić to co mi się bardziej podoba.Myślę że przez lato do jakiegoś wniosku doję i na jesieni coś się uda nowego dosadzić.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”