Krysiu dziękuję

Już posadzone: sadziec, 2 różne rozchodniki okazałe, 3 lawendy, hosta Bright's Lights i chryzantema wieloletnia..

. Wszystkie botaniczne krokusy wymarzły mi minionej zimy, one kwitną przed tymi większymi i są jednym z pierwszych pożytków dla pszczół.
O, o, o ! Zosiu

No to mam dobry humor od rana. Dziękuję

Tam na targach były tylko dwie wieloletnie chryzantemy, reszta była jednoroczna. Posadziłam ją do donicy, potem (gdzieś w listopadzie) chciałabym ją posadzić w gruncie, ale może lepiej było by od razu do ziemi, aby się ukorzeniła? Zatem te tulipanowce ze zdjęcia chyba są w podobnym wieku, albo trochę młodsze. Rosły w miejscowości Pasłęk, to był mój pierwszy wyjazd w te strony, pierwszy raz widziałam krzyż przydrożny prawosławny, w samym Pasłęku świątynie trzech

wyznań Chrześcijaństwa: Bizantyjska, Greko-katolicka i Katolicka. Weszłam do kościoła (obok cmentarza) myślałam że to "normalny" katolicki, a to był Greko-katolicki. Przy kościele katolickim znajdowała się figura Anioła (podobno na każdej wieży kościoła znajduje się Anioł). Na trasie zaś była roślinna nazwa miejscowości.