Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Jolu tyle u Ciebie piękności nie tylko zielone kulki 

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga lilijki sa bardzo wdzięcznymi roślinkami, w tym roku u mnie długo i obficie kwitły. Teraz pomalutku zaczynają startować nowości. O takie dajmy na to...

Jagódko, nazwa, jak przystało na tak piękny kwiat to Elite
Moją ulubioną różyczką w tym sezonie jest
no może jedna z faworytek, bo ciężko się zdecydować
Munstead Wood, czemu tylko zdjęcia nie oddają jej cudnego koloru

Piękna pogoda niech będzie, bo znów się na wyjazd zbieram, może w góry.
Aga hortensje już powinny rozwijać kwiaty, ale lato takie dziwne. Moja Pinky Vinky już się wybarwiła. Zaraz ruszą Twoje.
Gosiu na jeżówki koniecznie trzeba się skusić. Marta opowiadała, ze ostatnio znów piękne odmiany były w Młynkach chyba. A i cena nie najwyższa 15 zł
Iza z pewnoście Ciebie zabierze, ale najpierw trzeba ją namówić na wyjazd ... a może ... już nie trzeba namawiać
Wybieram się najpierw nad jeziorko i dalej w Polskę, mam ochotę odwiedzić Białowieski Park Narodowy, a mój M Tatry, wybór nie jest prosty
Iduś tygrysie sa zupełnie odmienne, wielkość kwiatku, piegi, a i łodyga dużo delikatniejsza od pozostałych. W tym roku kwiatów mają sporo, ciekawe, czy nasionka się wysieją? Hortensje kwitną już dosyć długo, a i deszcz im nawet bardzo nie szkodzi.
Bukietowa Great Star zbiera pąki do rozkwitu, bardzo jestem ciekawa jej kwiatów.

Jagódko, nazwa, jak przystało na tak piękny kwiat to Elite

Piękna pogoda niech będzie, bo znów się na wyjazd zbieram, może w góry.
Aga hortensje już powinny rozwijać kwiaty, ale lato takie dziwne. Moja Pinky Vinky już się wybarwiła. Zaraz ruszą Twoje.
Gosiu na jeżówki koniecznie trzeba się skusić. Marta opowiadała, ze ostatnio znów piękne odmiany były w Młynkach chyba. A i cena nie najwyższa 15 zł

Wybieram się najpierw nad jeziorko i dalej w Polskę, mam ochotę odwiedzić Białowieski Park Narodowy, a mój M Tatry, wybór nie jest prosty

Iduś tygrysie sa zupełnie odmienne, wielkość kwiatku, piegi, a i łodyga dużo delikatniejsza od pozostałych. W tym roku kwiatów mają sporo, ciekawe, czy nasionka się wysieją? Hortensje kwitną już dosyć długo, a i deszcz im nawet bardzo nie szkodzi.
Bukietowa Great Star zbiera pąki do rozkwitu, bardzo jestem ciekawa jej kwiatów.
- pamelka
Elu moje hortensje zimowały pod stroisze, zaś wiosenne przymrozki przeczekały pod naprędce narzuconą agro. Bobo zimowała w rozsadniku zupełnie bez okrycia i jest cuuudna.
Na temat odmiany lilii nie mogę udzielić wiążącej odpowiedzi, znacznika nie ma
Jednak po obejrzeniu fotek w necie skłaniam sie ku Scarlet Delight.
Izka sporo czasu zodtawiam na oglądanie, ze dwa tygodnie chyba. Więc proszę się rozgościć
Agatko Chopin jest wielce urodziwy, myślę, że kawałeczek jakiś znajdziesz jednak. U mnie zakwitł bardzo późno, niestety zimą wymarzł do kopczyka, w tym roku dostanie dużo wyższy. A niech się sieją kosmosy, zawsze one łądniejsze od siejacych się z okolicznych pól chwaściorów.
Aguniada też jestem nim zachwycona, ale kurcze co się pochylę nad jedną z róż też jestem zachwycona. Od początku sezonu wzdycham do Chippendale ...

Gosiu zaraz do Ciebie zerknę, nie pierwszy już raz ...
Aniu jesienne i wiosenne zakupy są okazją do powiększania kolekcji, wyprzedaże są szczególnie bezcenne.
Mam różne zakątki w ogródku, iglaste to jedna z moich największych miłości, ale mam ich jeszcze kilka. Zaraz będą canny
Co do nazw już tez się gubię, ale nie wynika to bynajmniej z niewiedzy, tylko z lenistwa chyba
wystarczy na moment wytężyć mózg i zapisać w zwojach nazwę
A ja wychodzę z założenia, że zawsze jest na forum znawca, który wskaże właściwą nazwę.
A czymże zasłużyłam na tyle miłych słów
Ula nic straconego, jesienne zakupy i za rok u Ciebie będą takie.
Marta zerkniuj na MW powyżej, żebyś tylko wiedziała jak ona mnie zachwyca, pierwsze kroki w ogródku teraz właśnie do niej, a jak wiesz sporo cudeniek muszę pominać. Róże kwitną obficie, nawet te które promocyjnie zakupiłas późna wiosna, czy to już lato było?
Elite warta grzechu, nadrobisz jesienią.
Aniu niestety wyjazd nie był zakupowy. Raczej porzadkowy, takie tam koszenie trawy, przycinanie, plewnienie jeziorkowej działeczki. No i trochę kureczek na sosik się zdarzyło
Kiedy będą podgrzybki?
Kasiu zdecydowanie nie tylko zielone kulki
Zapraszam do oglądania.
Na temat odmiany lilii nie mogę udzielić wiążącej odpowiedzi, znacznika nie ma

Izka sporo czasu zodtawiam na oglądanie, ze dwa tygodnie chyba. Więc proszę się rozgościć

Agatko Chopin jest wielce urodziwy, myślę, że kawałeczek jakiś znajdziesz jednak. U mnie zakwitł bardzo późno, niestety zimą wymarzł do kopczyka, w tym roku dostanie dużo wyższy. A niech się sieją kosmosy, zawsze one łądniejsze od siejacych się z okolicznych pól chwaściorów.
Aguniada też jestem nim zachwycona, ale kurcze co się pochylę nad jedną z róż też jestem zachwycona. Od początku sezonu wzdycham do Chippendale ...

Gosiu zaraz do Ciebie zerknę, nie pierwszy już raz ...
Aniu jesienne i wiosenne zakupy są okazją do powiększania kolekcji, wyprzedaże są szczególnie bezcenne.
Mam różne zakątki w ogródku, iglaste to jedna z moich największych miłości, ale mam ich jeszcze kilka. Zaraz będą canny

Co do nazw już tez się gubię, ale nie wynika to bynajmniej z niewiedzy, tylko z lenistwa chyba

A czymże zasłużyłam na tyle miłych słów

Ula nic straconego, jesienne zakupy i za rok u Ciebie będą takie.
Marta zerkniuj na MW powyżej, żebyś tylko wiedziała jak ona mnie zachwyca, pierwsze kroki w ogródku teraz właśnie do niej, a jak wiesz sporo cudeniek muszę pominać. Róże kwitną obficie, nawet te które promocyjnie zakupiłas późna wiosna, czy to już lato było?
Elite warta grzechu, nadrobisz jesienią.
Aniu niestety wyjazd nie był zakupowy. Raczej porzadkowy, takie tam koszenie trawy, przycinanie, plewnienie jeziorkowej działeczki. No i trochę kureczek na sosik się zdarzyło

Kasiu zdecydowanie nie tylko zielone kulki

- pamelka
Ponieważ wkrótce, znaczy dzisiaj wieczorem wybieram się na dłuższy urlop czuję się zobowiązana zostawić kilka fotek, żebyście zupełnie o mnie nie zapomnieli
Z serii dla każdgo coś miłego ...
dla miłośników zielonych kulek, a cóż to za maleństwo?

Picea abies Spring Fire

Pinus parv. Burke's Bonsai

Z serii dla każdgo coś miłego ...
dla miłośników zielonych kulek, a cóż to za maleństwo?

Picea abies Spring Fire

Pinus parv. Burke's Bonsai
No to i ja mam co napisać
Już nie mogę doczekać się wiosny i przyrostów Spring Fire'a
Mój już posadzony i rozgościł się na dobre.
Miłego urlopu i oby poza wypoczynkiem zaowocował nowymi zakupami ogrodowymi

Miłego urlopu i oby poza wypoczynkiem zaowocował nowymi zakupami ogrodowymi

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam was za umiejętność rozpoznawania róż, to jest sztuka,której nigdy nie ogarnę.
- pamelka
Paweł, a ja się wciąż obawiam wkopać to cudeńko. Jak się przyjrzeć dobrze, czerwień można już dostrzec
Co do zakupów zobaczymy co da się zrobić
Gosiu też mam problemy
ale niestety trzeba się uczyć. Kolejne różane fotki zachwilę
A teraz canny, dla odmiany

Pretoria

Picasso

Golden Lucifer

Aphrodite

Black Knight
tak wyglada kupowana jako Pink Sunburst
cóż ona za jedna? W tle jej pierwsze liście. Z pewnoscią niektórzy napiszą, ze zawirusowana

Crystal Fountain pokazał pierwszy kwiatek po aklimatyzacji do nowych warunków

i Vino, już wiem skad jej nazwa, piękny głęboki kolor, którego zresztą fotka nie oddaje

fuksje

Wieczorkiem dla odmiany będą jeszczejeżówki i różyczki

Gosiu też mam problemy

A teraz canny, dla odmiany

Pretoria

Picasso

Golden Lucifer

Aphrodite

Black Knight
tak wyglada kupowana jako Pink Sunburst

Crystal Fountain pokazał pierwszy kwiatek po aklimatyzacji do nowych warunków

i Vino, już wiem skad jej nazwa, piękny głęboki kolor, którego zresztą fotka nie oddaje

fuksje

Wieczorkiem dla odmiany będą jeszczejeżówki i różyczki

Zrobiłam się zielona z zazdrości. Ja tez chcę takiego malucha!!!!!!!!! 
Zrobię komuś krzywdę jak nie dowiem się , gdzie mozna to cudo dostać!!!!!

Zrobię komuś krzywdę jak nie dowiem się , gdzie mozna to cudo dostać!!!!!

Mój koci raj-zapraszam...
pozdrawiam Danka
pozdrawiam Danka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Jola, MW jest przepiękna. MUSZĘ ją mieć !!!
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Jola ja tak zachwycam się Tuscany ale MW też bym chciała tylko jakoś jej nie spotkałam na swojej drodze 

- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
oczywiście że prosty -Puszcza Białowieszczańska poczeka na wycieczkę klubu seniora a teraz w Tatrypamelka pisze:[..Wybieram się najpierw nad jeziorko i dalej w Polskę, mam ochotę odwiedzić Białowieski Park Narodowy, a mój M Tatry, wybór nie jest prosty...

Jolu, za pamięci i ja życzę udanego urlopu
a nowe nabytki, zwłaszcza ten nasz jeden wspólny to trafiło się nam jak ślepej kurze ..... ;) mój Picea ab. Spring Fire jak na razie czeka na wysadzenie, szczerze nie mam jakoś koncepcji gdzie, a więc chyba trafi już w ten nowy, planowany jesienią zakątek 

- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, miłego urlopu. A po powrocie może chciałoby Ci się wrzucić kila "widoków ogólnych" ogrodu? Bo sobie muszę dopasować te puzzle... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dużo
na urlop życzę i dzięki za przepiękne fotki
, zwłaszcza kann, których zazdroszczę, bo nie udaje mi się ich wyhodować 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Skorzystałem z zaproszenia i jestem legalnie, bo zwykle cichaczem.Nie wiem jak napisać,by nie powtarzać się po innych ? jest pięknie i nawet po tylu deszczach kwiaty w dobrej kondycji.
Dużo kwitnie kann. Podobnie jak i u mnie tylko są mało widoczne, bo poniszczone przez deszcz, wiatr. Kanna Ambasador ma jasny kolor ? czy to wina zdjęcia ? Kwiat powinien być ciemnoczerwony.
Ładne masz odmiany róż. Muszę pospisywać nazwy przed wizytą w Końskowoli.
Przyjemnego urlopu.
Dużo kwitnie kann. Podobnie jak i u mnie tylko są mało widoczne, bo poniszczone przez deszcz, wiatr. Kanna Ambasador ma jasny kolor ? czy to wina zdjęcia ? Kwiat powinien być ciemnoczerwony.
Ładne masz odmiany róż. Muszę pospisywać nazwy przed wizytą w Końskowoli.
Przyjemnego urlopu.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz