Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Jolu tyle u Ciebie piękności nie tylko zielone kulki ;:7
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga lilijki sa bardzo wdzięcznymi roślinkami, w tym roku u mnie długo i obficie kwitły. Teraz pomalutku zaczynają startować nowości. O takie dajmy na to...
Obrazek

Obrazek
Jagódko, nazwa, jak przystało na tak piękny kwiat to Elite :D Moją ulubioną różyczką w tym sezonie jest ;:224 no może jedna z faworytek, bo ciężko się zdecydować :;230 Munstead Wood, czemu tylko zdjęcia nie oddają jej cudnego koloru ;:14

Obrazek

Obrazek
Piękna pogoda niech będzie, bo znów się na wyjazd zbieram, może w góry.
Aga hortensje już powinny rozwijać kwiaty, ale lato takie dziwne. Moja Pinky Vinky już się wybarwiła. Zaraz ruszą Twoje.
Gosiu na jeżówki koniecznie trzeba się skusić. Marta opowiadała, ze ostatnio znów piękne odmiany były w Młynkach chyba. A i cena nie najwyższa 15 zł ;:224 Iza z pewnoście Ciebie zabierze, ale najpierw trzeba ją namówić na wyjazd ... a może ... już nie trzeba namawiać :D
Wybieram się najpierw nad jeziorko i dalej w Polskę, mam ochotę odwiedzić Białowieski Park Narodowy, a mój M Tatry, wybór nie jest prosty :;230
Iduś tygrysie sa zupełnie odmienne, wielkość kwiatku, piegi, a i łodyga dużo delikatniejsza od pozostałych. W tym roku kwiatów mają sporo, ciekawe, czy nasionka się wysieją? Hortensje kwitną już dosyć długo, a i deszcz im nawet bardzo nie szkodzi.
Bukietowa Great Star zbiera pąki do rozkwitu, bardzo jestem ciekawa jej kwiatów.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu moje hortensje zimowały pod stroisze, zaś wiosenne przymrozki przeczekały pod naprędce narzuconą agro. Bobo zimowała w rozsadniku zupełnie bez okrycia i jest cuuudna.
Na temat odmiany lilii nie mogę udzielić wiążącej odpowiedzi, znacznika nie ma ;:14 Jednak po obejrzeniu fotek w necie skłaniam sie ku Scarlet Delight.
Izka sporo czasu zodtawiam na oglądanie, ze dwa tygodnie chyba. Więc proszę się rozgościć ;:196
Agatko Chopin jest wielce urodziwy, myślę, że kawałeczek jakiś znajdziesz jednak. U mnie zakwitł bardzo późno, niestety zimą wymarzł do kopczyka, w tym roku dostanie dużo wyższy. A niech się sieją kosmosy, zawsze one łądniejsze od siejacych się z okolicznych pól chwaściorów.
Aguniada też jestem nim zachwycona, ale kurcze co się pochylę nad jedną z róż też jestem zachwycona. Od początku sezonu wzdycham do Chippendale ...
Obrazek

Gosiu zaraz do Ciebie zerknę, nie pierwszy już raz ...
Aniu jesienne i wiosenne zakupy są okazją do powiększania kolekcji, wyprzedaże są szczególnie bezcenne.
Mam różne zakątki w ogródku, iglaste to jedna z moich największych miłości, ale mam ich jeszcze kilka. Zaraz będą canny ;:167
Co do nazw już tez się gubię, ale nie wynika to bynajmniej z niewiedzy, tylko z lenistwa chyba :oops: wystarczy na moment wytężyć mózg i zapisać w zwojach nazwę :;230 A ja wychodzę z założenia, że zawsze jest na forum znawca, który wskaże właściwą nazwę.
A czymże zasłużyłam na tyle miłych słów :oops: ;:196
Ula nic straconego, jesienne zakupy i za rok u Ciebie będą takie.
Marta zerkniuj na MW powyżej, żebyś tylko wiedziała jak ona mnie zachwyca, pierwsze kroki w ogródku teraz właśnie do niej, a jak wiesz sporo cudeniek muszę pominać. Róże kwitną obficie, nawet te które promocyjnie zakupiłas późna wiosna, czy to już lato było?
Elite warta grzechu, nadrobisz jesienią.
Aniu niestety wyjazd nie był zakupowy. Raczej porzadkowy, takie tam koszenie trawy, przycinanie, plewnienie jeziorkowej działeczki. No i trochę kureczek na sosik się zdarzyło :heja Kiedy będą podgrzybki?
Kasiu zdecydowanie nie tylko zielone kulki :D Zapraszam do oglądania.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ponieważ wkrótce, znaczy dzisiaj wieczorem wybieram się na dłuższy urlop czuję się zobowiązana zostawić kilka fotek, żebyście zupełnie o mnie nie zapomnieli :D
Z serii dla każdgo coś miłego ...
dla miłośników zielonych kulek, a cóż to za maleństwo?
Obrazek

Obrazek
Picea abies Spring Fire :uszy

Obrazek

Obrazek
Pinus parv. Burke's Bonsai
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to i ja mam co napisać :) Już nie mogę doczekać się wiosny i przyrostów Spring Fire'a :) Mój już posadzony i rozgościł się na dobre.
Miłego urlopu i oby poza wypoczynkiem zaowocował nowymi zakupami ogrodowymi :)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Podziwiam was za umiejętność rozpoznawania róż, to jest sztuka,której nigdy nie ogarnę.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł, a ja się wciąż obawiam wkopać to cudeńko. Jak się przyjrzeć dobrze, czerwień można już dostrzec :D Co do zakupów zobaczymy co da się zrobić :;230
Gosiu też mam problemy ;:196 ale niestety trzeba się uczyć. Kolejne różane fotki zachwilę ;:108
A teraz canny, dla odmiany :D
Obrazek
Pretoria

Obrazek
Picasso

Obrazek
Golden Lucifer

Obrazek
Aphrodite

Obrazek
Black Knight

tak wyglada kupowana jako Pink Sunburst ;:224 cóż ona za jedna? W tle jej pierwsze liście. Z pewnoscią niektórzy napiszą, ze zawirusowana :(
Obrazek

Obrazek

Crystal Fountain pokazał pierwszy kwiatek po aklimatyzacji do nowych warunków
Obrazek

i Vino, już wiem skad jej nazwa, piękny głęboki kolor, którego zresztą fotka nie oddaje ;:14 Obrazek

fuksje
Obrazek

Obrazek
Wieczorkiem dla odmiany będą jeszczejeżówki i różyczki ;:108
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Zrobiłam się zielona z zazdrości. Ja tez chcę takiego malucha!!!!!!!!! ;:7

Zrobię komuś krzywdę jak nie dowiem się , gdzie mozna to cudo dostać!!!!! ;:65
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jola, MW jest przepiękna. MUSZĘ ją mieć !!!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Jola ja tak zachwycam się Tuscany ale MW też bym chciała tylko jakoś jej nie spotkałam na swojej drodze :wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

pamelka pisze:[..Wybieram się najpierw nad jeziorko i dalej w Polskę, mam ochotę odwiedzić Białowieski Park Narodowy, a mój M Tatry, wybór nie jest prosty :;230 ...
oczywiście że prosty -Puszcza Białowieszczańska poczeka na wycieczkę klubu seniora a teraz w Tatry ;:108
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Jolu, za pamięci i ja życzę udanego urlopu :) a nowe nabytki, zwłaszcza ten nasz jeden wspólny to trafiło się nam jak ślepej kurze ..... ;) mój Picea ab. Spring Fire jak na razie czeka na wysadzenie, szczerze nie mam jakoś koncepcji gdzie, a więc chyba trafi już w ten nowy, planowany jesienią zakątek :)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Jolu, miłego urlopu. A po powrocie może chciałoby Ci się wrzucić kila "widoków ogólnych" ogrodu? Bo sobie muszę dopasować te puzzle... ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Dużo ;:3 na urlop życzę i dzięki za przepiękne fotki ;:196 , zwłaszcza kann, których zazdroszczę, bo nie udaje mi się ich wyhodować :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Skorzystałem z zaproszenia i jestem legalnie, bo zwykle cichaczem.Nie wiem jak napisać,by nie powtarzać się po innych ? jest pięknie i nawet po tylu deszczach kwiaty w dobrej kondycji.
Dużo kwitnie kann. Podobnie jak i u mnie tylko są mało widoczne, bo poniszczone przez deszcz, wiatr. Kanna Ambasador ma jasny kolor ? czy to wina zdjęcia ? Kwiat powinien być ciemnoczerwony.
Ładne masz odmiany róż. Muszę pospisywać nazwy przed wizytą w Końskowoli.
Przyjemnego urlopu.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”