Izka teraz po deszczach to Karolek przedstawia sie w ogóle beznadziejnie.,.,.Róże kochają słońce ...woda tak... ale tylko w glebę...jak Anglicy sobie z tym radzą ...parasole rozkładają... :
Vanilia ,obiektywnie muszę stwierdzić ,że i bez hortensji ładna...widziałam krzaczek u Ani ,czy Izki...bardziej rozwinięty...bardzo wytrzymałe płatki ...deszcz dla nich to orzeźwiająca kąpiel ...bez uszczerbku na ich wyglądzie...
Nie wiem czy to ćma...trzeba by było w necie wyszukać...
Basiu ...to nie ta ćma...Mam te same wrażenia co do Vanilii
Asiu cieszę się ,że chcesz...,mam jeszcze parę różnych sadzonek ,które nie znajdą już miejsca u mnie,to może u Ciebie się przydadzą...

Lepiej nie dopuszczać do zawału M...dyplomacja górą...
Pati na szczęście nie wszystkie kwiaty Sikorskiego takie dziwaczne...
Nieraz przypadkiem wychodzą takie kompozycje ,hortensja akurat zakwitła w dolnych partiach ,góra jeszcze bez kwiatów...

Oleander musi stać pod dachem ,to jednak typowo śródziemnomorski krzak ...kocha słońce ,nie znosi deszczu...
Dzięki za pochwały...
Taruś pokażę z odległości ,ale widoczek bardziej zielony będzie...bo hortensja przy ziemi zakwitła ,góra na razie strajkuje...

Dwie hortensje rosną u mnie w słońcu do godziny 14...od rana,i maja się dobrze..te co rosną w półcieniu ,lub w cieniu nie maja jeszcze pąków kwiatowych
U nas wietrznie ,ale deszcz się uspokoił...A co będzie jutro?Ma ponoć lać...
Małgoś to takie migawki ,fragmenty zauważone przez obiektyw...a u mnie trzeba dobrze wypatrywać takich obrazków...
Nooo...takie wejście na Twoje włości ,z pachnącym krzaczkiem u bramki,to pewnikiem zdwojona ilość gości...
Jeszcze parę obrazków z ogrodu przed deszczem...
Jacques Cartier...kwiat lubi się ukrywać w gąszczu liści...

Dzwonek kropkowany Purple Sensation

geranium Patrycja bije rekordy kwitnienia ,już miesiąc oko cieszy...i nie ma zamiaru przestać,kosztem zajmowanego tak cennego miejsca...

wiązówka purpurowa

Clematis x durandi

Clematis Viticella Alba Luxurians,bardzo duży...3 m to minimum

Cleamtis Viticella Purpurea Plena Elegans równie wielki

Swany okrywowa...z długimi pędami

Rosarium Uetersen z Patrycją

Polka