Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- Raczek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Jestem bardzo ciekawa jak będzie wyglądała twoja nowa altanka i teren po usunięciu starej.
Będzie chyba bardziej przestronnie z przodu i na pewno będzie lepiej.
Iza,sprawdziłam w naszym zamówieniu z Lylipolu,lilie Amarossi zamawiałam tylko ja,dwie sztuki,były osobno zapakowane.
Moje w tym roku nie zakwitły,chyba poskrzypki zeżarły im czubki.
Ja na razie wyłapałam jedną pomyłkę,lilia Pretty Women miała być żółta a u mnie zakwitła na różowo.
Jeszcze nie rozszyfrowałam co właściwie dostałam.Sprawdziłam,że tą lilie zamawiałyśmy wszystkie po 1 sztuce,
ciekawe jak ona zakwitła u Krysi i Asi.
Będzie chyba bardziej przestronnie z przodu i na pewno będzie lepiej.
Iza,sprawdziłam w naszym zamówieniu z Lylipolu,lilie Amarossi zamawiałam tylko ja,dwie sztuki,były osobno zapakowane.
Moje w tym roku nie zakwitły,chyba poskrzypki zeżarły im czubki.
Ja na razie wyłapałam jedną pomyłkę,lilia Pretty Women miała być żółta a u mnie zakwitła na różowo.
Jeszcze nie rozszyfrowałam co właściwie dostałam.Sprawdziłam,że tą lilie zamawiałyśmy wszystkie po 1 sztuce,
ciekawe jak ona zakwitła u Krysi i Asi.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Piękne lilie Izuniu.
Ja też tak na żywioł kupowałam co było i sadziłam gdzie popadnie ponieważ nabyłam pusty ogród. Chciałam miec kolorowo, a teraz jest mieszanka wszystkiego i ciosno. Ale jest.
Izuniu zobacz u mnie roślinke o którą pytam.
Ja też tak na żywioł kupowałam co było i sadziłam gdzie popadnie ponieważ nabyłam pusty ogród. Chciałam miec kolorowo, a teraz jest mieszanka wszystkiego i ciosno. Ale jest.
Izuniu zobacz u mnie roślinke o którą pytam.
Pozdrawiam Krystyna
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie Aniu! U mnie też wciąż nie ma Pretty Women i nawet nie widać, że gdzieś mogłaby zakwitnąć
Co do nowej altanki i widoku całej działki, to też myślę że teraz będzie znacznie lepiej. Co będzie na miejscu starej jeszcze nie postanowiłam, bo nie wiem czego mogę się spodziewać pod nią
Jak ją rozbierzemy, obadamy teren i sytuację to podejmę decyzję. Początkowo pewnie będzie trawa, bo nie dam rady tyle miejsc zagospodarować naraz. Musimy umówić się na jakąś kawę - dawno się nie widziałyśmy.
Dziękuję Krysiu! Liliom trudno się oprzeć
Wszystkie są piękne. Zaraz sprawdzę i spróbuję Ci pomóc 

Co do nowej altanki i widoku całej działki, to też myślę że teraz będzie znacznie lepiej. Co będzie na miejscu starej jeszcze nie postanowiłam, bo nie wiem czego mogę się spodziewać pod nią

Dziękuję Krysiu! Liliom trudno się oprzeć

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W tym roku wiosną kupiłam trzy białe lilie na białą rabatkę-dwie z nich są różowe
Ładne-ale na białej? Natomiast różowa okazała się białą, ale wzupełnie innym miejscu. Los parchaty 

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Izo, ten Ogród na Rozstajach widziałam w jakimś piśmie ogrodniczym, już nie pamiętam w którym, ale piękny jest
, zwłaszcza gigantyczne miskanty robią wrażenie.
Wiesz, jeden z liliowców, który Ci posłałam na pewno jest pomylony, bo czerwony
, a oba Chicago różowe, jak wiadomo.
Wybacz proszę, po prostu rosną gęsto obok siebie i nie pamiętałam dokładnie, gdzie który.

Wiesz, jeden z liliowców, który Ci posłałam na pewno jest pomylony, bo czerwony

Wybacz proszę, po prostu rosną gęsto obok siebie i nie pamiętałam dokładnie, gdzie który.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Izuniu
pięknie w tym ogrodzie na Rozstajach, przydałaby mi się taka wielka trawa nad staw

...co zamierzasz tutaj zmieniać ?
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo - nowa altanka, nowa woda
Same nowości u Ciebie!
Liliowce - oszałamiające! U mnie kwitną prawie wszystkie nabytki z poprzednich lat. W tym najbardziej wyczekiwane - te czerwone od Ciebie ( o wąskich płatkach) Co prawda ma tylko jeden pęd kwiatowy - ale dobry początek zrobiony

Same nowości u Ciebie!
Liliowce - oszałamiające! U mnie kwitną prawie wszystkie nabytki z poprzednich lat. W tym najbardziej wyczekiwane - te czerwone od Ciebie ( o wąskich płatkach) Co prawda ma tylko jeden pęd kwiatowy - ale dobry początek zrobiony

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Izuniu
ogród masz śliczny, piękne kompozycje, myślę, że nie trzeba nic zmieniać, wszystko jest OK

Iza a ja dalej podziwiam u Ciebie lilie ,piękne
porozglądam się za Hotline ciekawa .
Za nasionka sasanek podziękuję poczekam aż moje się rozrosną ale napisać możesz jakimi nasionkami dysponujesz a nóż się na coś skuszę

Za nasionka sasanek podziękuję poczekam aż moje się rozrosną ale napisać możesz jakimi nasionkami dysponujesz a nóż się na coś skuszę

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Dawno mnie nie było
a tu takie wieści!
Czekam z niecierpliwością na fotki altanki
.

Czekam z niecierpliwością na fotki altanki

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo - u mnie na białej rabacie regularnie coś na niebiesko zakwitało i zrobiłam ją teraz biało-niebieską.
Oliwko - gdybyś była kiedyś w okolicach Kielc to koniecznie odwiedź Ogród na Rozstajach - polecam. Co do liliowców to jeden mi zakwitł i jest to chyba Chicago Knobby. A pomyłki - no cóż zdarzają się wszędzie. Wybaczam
A tak mi zakwitł liliowiec od Ciebie:

Jolu - powstaje nowa altanka, w zupełnie nowym miejscu. Niektóre rabaty się zmienią całkowicie. Czeka mnie niezła rewolta. Obym skończyła przed zimą.
Marysiu - altanka będzie już na dniach. Kiedy i którędy woda - nie wiadomo
Te czerwone liliowce to Crimson Pirate. W zeszłym roku kwitły u mnie jak szalone, a w tym tylko symbolicznie - nie wiem dlaczego. I kwiaty mają jakieś mniejsze...
Halinko - dziękuję za miłe słowa! Zmiany są konieczne i mam nadzieję, że wyjdą na dobre. W poniedziałek wyślę Ci cykorię.
Ela - Lilia Hotline to wiosenny nabytek. Szczerze mówiąc urzekła mnie bardzo. Jak znajdę wolną chwilę to przygotuję spis nasion. Po raz kolejny nie wysiałam nawet tych kupionych wiosną
Najpierw było długo zimno, a potem miałam "młyn" i tak wyszło.
Witaj Aga ! Fakt - dawno Cię nie było. W końcu doczekałam się
Chociaż moja nowa altanka to maleństwo. Jak będzie gotowa - pokażę na pewno.
Mimo nędznej pogody coś tam kwitnie:
,
,
, 
Oliwko - gdybyś była kiedyś w okolicach Kielc to koniecznie odwiedź Ogród na Rozstajach - polecam. Co do liliowców to jeden mi zakwitł i jest to chyba Chicago Knobby. A pomyłki - no cóż zdarzają się wszędzie. Wybaczam

Jolu - powstaje nowa altanka, w zupełnie nowym miejscu. Niektóre rabaty się zmienią całkowicie. Czeka mnie niezła rewolta. Obym skończyła przed zimą.
Marysiu - altanka będzie już na dniach. Kiedy i którędy woda - nie wiadomo

Halinko - dziękuję za miłe słowa! Zmiany są konieczne i mam nadzieję, że wyjdą na dobre. W poniedziałek wyślę Ci cykorię.
Ela - Lilia Hotline to wiosenny nabytek. Szczerze mówiąc urzekła mnie bardzo. Jak znajdę wolną chwilę to przygotuję spis nasion. Po raz kolejny nie wysiałam nawet tych kupionych wiosną

Witaj Aga ! Fakt - dawno Cię nie było. W końcu doczekałam się

Mimo nędznej pogody coś tam kwitnie:

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Fakt nie masz samych lili w ogrodzie
przepieknie gra kolorami
ps koniecznie zmien "fassung" okularow slonecznych na bardziej delikatniejszy/zwiewny
w zadnym wypadku grube oprawki- i perfect-"wynurzenie nosiciela szkiel"
oj bedzie po kasku
mam trzy i nie wiem czy pomoga
Przepraszam osobe towarzyszaca Izie
Pozdrawiam Markus

ps koniecznie zmien "fassung" okularow slonecznych na bardziej delikatniejszy/zwiewny
w zadnym wypadku grube oprawki- i perfect-"wynurzenie nosiciela szkiel"
oj bedzie po kasku

Przepraszam osobe towarzyszaca Izie
Pozdrawiam Markus
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza dzięki za fotki z ogrodu na Rozstajach.
Trafiliście na ładną pogodę.
Śliczna jest ta lilia Muscadet.
Taka delikatna.
Zauważyłam u siebie, że bardzo mi się rozmnożyła Landini. Mam sporo takich malutkich z jednym kwiatkiem.
Miłego dnia i słoneczka

Śliczna jest ta lilia Muscadet.

Zauważyłam u siebie, że bardzo mi się rozmnożyła Landini. Mam sporo takich malutkich z jednym kwiatkiem.

Miłego dnia i słoneczka

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Tak, to jest Chicago. Choć tyle dobrze, że zakwitł pierwszy, a nie ten czerwony 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kupiłam Landini w tym roku-parszywe od deszczu płatki, nie jedyna tak wygląda
Przejaśnia się. Współczuję roboty z przenosinami, ale będziesz za to miala całkiem nowy ogród