Geniu a pewnie, że wiosna . piękna i kolorowa U mnie jeszcze daleko do takiej, ale jak tylko poświeci słoneczko, to mam nadzieje, że i u mnie sie zakolorowi Ta kremowa szachownica jest niesamowita, wciąż od nowa ją podziwiam
Agnieszko, Marcinie , Przemku to jeszcze wiosna , zauważyłam że w tym roku nie będzie tyle kwitnących tulipanów , część tylko ma liście , trzeba będzie wykopać i jesienią kupić nowe cebulki .
Jestem ciekawa jak ta szachownica kremowo-zielona poradzi sobie następnej zimy .
Reniu prawdopodobnie cebulki się za bardzo podzieliły są malutkie .
Tulipany trzeba wykopywać po przekwitnieniu jak żółkną im liście przesuszyć i jesienią posadzić ponownie , a ja od kilku lat tego nie robię , mam po prostu za dużo więc jak się wyradzają wykopuje i wyrzucam te drobne cebulki a jesienią kupuje nowe .
Ooo... zauważyłem ten sam problem z tulipanami u mnie .....nie wiedziałem
jaka jest przyczyna , że mają mniej pąków niż w zeszłym roku
Ale te podzielone cebulki urosną w tym roku i na przyszły powinny już chyba kwitnąć .... co nie ?
Witaj Geniu
Niesamowite ile u Ciebie już kwiatuszków kwitnie Wiosna u Ciebie pędzi na całego, chyba naprawdę pod Twoim ogrodem idą rury z EC
Szkoda bardzo, że po zimie tyle kwiatuszków Ci zmarniało , ale znając Ciebie szybko te straty nadrobisz
pozdrawiam bardzo serdecznie papa
Zenku a u mnie od czasu do czasu wychodzi słoneczko , ale jest zimno. Adam nie wiem jak sprawić żeby te małe cebulki znowu urosły, ja sadzę najczęściej pod płotem albo wyrzucam .Mało jakie z posadzonych zakwitają .
A tak ą już moje storczyki ogrodowe
Bożenko u mnie są te kanny które dla Ciebie wykopałam jesienią
może po niedzieli wpadłabyś po pracy bo w sobotę i niedzielę mnie nie będzie .