Widoki na działkę ;) i nie tylko

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Widoki na działkę ;) i nie tylko

Post »

Witaj Pamelko! Podziwiam Twoją kolekcję iglaczków..! Zakasujesz Sylwka i Pawła.
Czy ja dobrze doczytałam,że wzięłaś sunię ze schroniska i jest po operacji? Ogród w niebezpieczeństwie, tak jak u mnie.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Anetko mój Krejci u mnie jakiś dziwny, ma nadmiernie dużą gałązkę i od ubiegłego roku nie jestem pewna, czy to nie odbija podkładka. Póki co trzymam.
Inne modrzewie bardziej zaawansowane.
Obrazek
Pierwsza burza nie wpłynęła jakoś znacznie na przyspieszenie tempa zazieleniania się ogródka, a wiązałam z nią większe nadzieje :lol:
Aguś, to nie są lilijki, to korony cesarskie.
Obrazek

Obrazek
Ale dzisiaj przekonałam się, ze cebule lilii tezżbędą ruszały ;:224 moja suczka wykopała dwie ;:14 uziemiłam ponownie.
Sylwek fotki moich koron powyżej, te zakwitną :uszy Jeszcze raz cyknę fotkę łysego Krejci, jakbyś pomógł w ocenie ;:180
Aniu, nie obrywam krokusowych kwiatków, dzięki nim chociaż troszeczkę kolorów w ogródku.
Obrazek
Andrzej, a ja próbowałm cykać burzowe fotki, ale po raz kolejny okazało się, że światło duuuużo szybsze, niż mój palec wskazujący :;230
Paweł, mam nadzieję, że deszczowo dosyć u Ciebie ;:224 dzisiaj też nadają kolejne opady. Mój trawnik bez nawożenia w tym roku, poczekam aż przerośnie podsypaną ziemię, po wertykulacji powinien ruszyć. Już gdzieniegdzie zielono :tan
Martuś to nie lelije :lol: korony cesarskie. Te pierwsze zamierzam uziemić dopiero.
Wstawię fotkę jednej z gór kamorów, które sprezentował kolega :lol: Jutro muszę udać się do niego z ;:136 bo tak wypada.
Obrazek

M zastanawia się ponownie nad budową oczka wodnego, ale z 2 psami, najlepiej będzie chyba takie gotowe kupić.
Prace ogrodowe już w dużej części wykonane, nie licząc codziennego zakopywania dołków wykonanych przez sunie, jest do przodu. Jednak po ostatnich opadach zauważyłąm, ze ze zdwojoną energią ruszają głównie chwaściory.
Gosiu, wkrótce rusza iglaki i tak jak piszesz Push się odbuduje. Werbenę patagońską kupiła Vita i Marta, ale nie na ryneczku, tylko w centrum ogrodniczym. Zapoytaj u nich, bo ja niestety nie pomogę :oops:
A co z psmi robić, najlepiej mieć na oku. Jeden w okolicach budy głównie, choć ze względu na upodobania ogrodnicze musiałm skrócić linkę. W zasięgu, jka się okazało były oczary. Drugi pod nioeobecność w domu. Psy biegają głównie popołudniami, kiedy możemy nad nimi zapanować, choć muszę powedzieć, że Rufus w porównanu z koleżanką jest bardzo dobrze wychowany ;:108
Kasiu drogo trochę, ale jak już się zaczerwieni nie ma co liczyć, że cena spadnie.
Nie pamiętam ile kosztowoałam moja Acrocona, 40 zł ;:224
Izka, z pewnoscią nie zakasuję naszych forumowych kolekcjonerów :oops: ich ogrody to niedoścignione mistrzostwo kompozycji i kolekcjonerstwa.
Mam sunię ze schroniska, już wydobrzała po zabiegu i poczyna sobie coraz odważniej, wykopujac to, co ja z namaszczeniem uziemiłam.
Przypominam fotkę ogrodniczki :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś widzę, że masz wspaniałą pomoc w ogrodzie .....Ty zakopujesz sunia odkopuje :;230 .... w takim tempie prace posuwają się błyskawicznie :shock: :;230
Imponująca kupa kamorów, fajnie mieć kolegę który dzieli takimi dobrami 8-) :lol:
Korony cesarskie całe w pąkach, jeszcze troszkę i będą cieszyły pięknymi kwiatuszkami :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

jakie sliczne oczyska ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś gdybyś tylko wiedziała, jak mnie to denerwuje ;:223 póki nie wchodzi w cenniejsze okazy tłumaczę podniesionym głosem, wydaje się rozumieć ;:224 A rano kolejny dołek ;:14
A kolega dobry, prawda ;:224
Dorotko, właśnie te oczy i łapka podniesiona do góry, taka właśnie jest sunia
I jeszcze kilka naprędce wykonanych fotek
nad jeziorkiem
Obrazek

do wykopania po zimie
Obrazek

piwonia drzewiasta
Obrazek

kalinka
Obrazek

lilak Acubaefolia
Obrazek

zachód słońa nad Bazyliką :roll:
Obrazek

Obrazek
a tak się zimową pora tęskni do kwiatów :;230 :;230 :;230 nabyłam garnuszek z różyczkami :lol: sorry za taką dygresję
Obrazek
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale lilak wyrwał do przodu :shock: U mnie jeszcze w pąkach. Za to piwonia drzewiasta przeżyła kolejną zimę i mam nadzieję, ze jej już tak zostanie :) Kolge nie ma jeszcze takich kamieni? Najlepiej z transportem do Gdańska? :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

garnek czaderski ;:108
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paweł kolega gromadził sobie na oczko, ale się rozmyślił :D Jak tylko zadzwonił, żeby brać - wzięliśmy, bo jeszcze zmieniłby zdanie :lol: Ale flaszeczka bezprzecznie się należy :uszy
Dorotko dziękuję ;:196 mi też się podoba.
Andrzejku za moja sośnice dałam 30 zł, ceniona była na 35, ale przy większych zakupach są rabaty :D 85 to bardzo drogo za taką małą roślinkę. Dam znać, jakbym jechała, bo troche dobra w bagażniku dowiozę :lol:
W sobotę planowałyśmy zaległe spotkanie, ale jeszcze nie mam potwierdzenia ;:224
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj Joluś pieknie u Ciebie wiosenka w pełni ;:108
Wszystko budzi sie do zycia i człowiekowi tez sie wreszcie cos chce :heja
Zachód slonka powalajacy ,rewelacyjne ujęcie ;:180
Tez chcę takie garnki :uszy
Pozdrawiam ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

Pamelko, u Ciebie carskie zapowiadają się wspaniale, a moje nawet nie zakwitną jak się okazuje, no ale trudno, nie można mieć wszystkie, a może w tym roku po prostu robią sobie pauzę :) poczekam :) a co do modrzewia to wstaw zdjęcie, poradzimy coś czy faktycznie to podkład odbija, jak nie ja to może Paweł coś konstruktywnego ustali :) psiulek ze schroniska w oczkach ma taką wdzięczność i radość, że nawet spoglądając na Ciebie przez obiektyw aparatu nie da się tego ukryć :) chylę czoła dla miłośników zwierzaków, pomagającym im właśnie w ten sposób :)

Nad bazyliką wspaniały zachód :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu śliczne Twoje korony, w pogotowiu do zakwitnięcia, ja kilka razy się na nich zawiodłam, ale uwzględnieniu kilku ich wymagań, postanowię jeszcze dać im szansę, gdyż naprawdę pięknie kwitną.
Kamieni takich fajnych zdobyłaś,z pewnością coś ciekawego w roli głównej z nimi wymyślisz.
Zdjęcia burzowe wspaniałe, zasługa aparatu, ale i Twoja odwaga, gdyż ja w czasie burzy na działce, to nawet przez okno boję się wyjrzeć. :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No kochana zapowiada się cesarska wiosna u Ciebie w ogrodzie :) garnek kupiłaś zarąbisty :) i zazdroszczępozytywnie oczywiście kupki kamieni oj przydało by się :)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu a jak tam twój 'Captain Kirk' ?
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Pamelko zachód słońca super,lubię te Twoje widoki z Bazyliką,
garnek też śliczny :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

A ja to bym chciała żeby i mnie ktoś sprezentował taką górę kamorków...albo i dwie... ;:224
przydały by się,oj bardzo przydały :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”