Ogródek AGNESS cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.7

Post »

Agnieszko ;:167 Twoje iryskowo - urocze :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agniesiu :wit :wit ale kolorowo u Ciebie :D :D wiosna tuż tuz zbliża się malutkimi kroczkami ;:65 ;:65 :wit
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Ciekawe Twoje iryski,bardzo podoba mi się ten na pierwszym zdjęciu,czy to też z tych niskich?W ubiegłym roku dostałam z wymiany kilka nowych kolorów,myślę,że w tym powinny już zakwitnąć.Dałam już sobie spokój z wysokimi,natomiast zauroczyły mnie te maluchy.Z liliami św.Antoniego jest chyba najmniejszy problem,ja zostawiam zawsze 10" kępek" pozostałe idą do ludzi na wymianę.Mają dużą wolę życia,bo w miejscu gdzie poprzednio rosły mimo,że starannie je wykopywałam widzę,że nadal rosną,a ten ich zapach...
.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu na pewno doczekasz się kwiecia, wcale nie tak kiepsko u Ciebie z kwitnieniami :wink: ostatnio podziwiałam wspaniałą , ukwieconą kępę irysów w Twoim ogródku 8-) :lol:

Halinko dziękuję ;:196 :wit

Bożenko zbliża sie wiosna, zbliża, a my już jej sie doczekać nie możemy :roll: :lol:

Zuziu zgadza sie ten irysek jest niski. Ten na 1 i 2 fotce to ta sama odmiana, kolor w zależności od słońca i ustawieniu aparatu waha się między granatem a takim bardziej fioletem.....tak naprawdę jest pośrodku :roll: :lol:
Ja też szczególnie maluchami jestem oczarowana, będę chciała dosadzić sobie jeszcze kilka różnych , bo praktycznie mam tylko 3 odmiany.
Moja sąsiadka ma niesamowite lilie św Antoniego, dosłownie krzaczory :lol: moje to mikruski przy jej okazach, mam nadzieję, ze i moje im dorównają :D U Ciebie też widzę, że pięknie się mnożą :D
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Agnieszko...piękne irysy,ja większości tych wielkokwiatowych się pozbyłam denerwowało mnie ich pokładanie się,lubię za to te maluszki... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko czytam że iryski nie chcą Wam kwitnąc,może nie dzielicie ich u mnie co rok kopię i wydaje a irysy kwitną jak szalone i te wysokie i niski .
Nie wiem jak będzie z tymi ostatnio nabytymi nowymi odmianami bo te moje kwitną i rozmnażają się dobrze .
W zeszłym roku chyba aż za bardzo podzieliłam i troszkę mam stracha że mało będzie kwitło , ale zobaczymy nie długo już wiosna.

A na następną wiosnę powinny zakwitnąć wszystkie moje nowe nabytki jak przetrwają i nie pogniją

Genia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja nie dzielę, bo mam po jednym kłączu zakupionym i posadzonym. I niektóre nie zakwitły, choć zrobiły się całkiem dorodne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marylu ja bardzo lubię iryski, też szczególnym sentymentem darzę te niskie, chociaż i wysokie bardzo mi się podobają :D

Geniu ja na szczęście nie mam problemu z kwitnieniem irysków, u mnie przeważnie młodziutkie kępki, tak, że nie zdążyły jeszcze się rozrosnąć. Ale mam nadzieję, ze będą ładnie się zagęszczać :D
Geniu jestem pewna, że wszystkie Twoje iryski wspaniale przetrwają i pięknie będą kwitły. A ja już nie mogę doczekać się ich widoku :D

Wandziu Twoje iryski w zeszłym roku pięknie się rozrastały, a w tym na pewno pokażą na co je stać i pięknie zakwitną :D

...a to już ostatnie moje iryski....

Obrazek

Obrazek

pełnik
Obrazek

Obrazek

rannik
Obrazek

Obrazek

ubiorek jednoroczny
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jaj są ranniki to wiosna wkrótce zagości ;:63
Piękne iryski, mi też najbardziej podobają się te małe ;:108 póki co nie mam ich wielu, ale kto wie :;230
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja miałam w ogrodzie takie najzwyklejsze wysokie irysy - żółte i fioletowe- i bardzo je lubiłam, ale irytowało mnie, że się pokładają i wszystkie wykopałam i wydałam.
A teraz żałuję :( Podobno te nowe odmiany o pięknych kwiatach są bardziej "krępe" i tak sie już nie pokładają...Chyba warto spróbować...bo narobiłaś mi apetytu ...Tak pięknie pokazałaś te kwiaty :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Masz sporo ładnych odmian irysów :wink: . Czy są u Ciebie zdrowe???
Od 2 lat mam problemy z liśćmi irysów, coś je trapi, pojawiają się na nich plamy.
Podejrzewam szarą pleść, ścinam, ale całkowicie pozbyć się tego nie mogę.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Agniesiu tz że tego upiorka co roku siejesz?
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, śliczniutkie masz iryski, szczególnie ten ostatni bardzo ładny. Też miałam mieć takiego ale jakoś nie kwitnie od lat
i wcale nie chce rosnąć. Może kiedyś się doczekam jakiegoś kwiatka z jego strony?
Buziaczki ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ AGNIESZKO
Pokazałaś piękne rośliny, ale u Ciebie to norma. Niedługo wiosna i dopiero
wtedy będziesz nas zachwycać swoimi pięknościami.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joluś ja z niskich irysków mam tylko 3 odmiany, więc ilość mikroskopijna :roll: ale bardzo mi się podobają więc będę na nie polowała :D

Daluś ja nie mam problemów z wykładaniem sie irysków, myślę, ze przyczyną jest właśnie to co piszesz, ze teraz są one takie ,,bardziej krępe,, mają grubsze łodygi i dzięki temu są stabilne :D Iryski to naprawdę piękne kwiaty, szkoda tylko, że tak krótko kwitną.

Eluś ja na szczęście nie zaobserwowałam u siebie choroby liści irysów, ale jak będzie dalej zobaczymy. Teraz pełno wokół grzybów i innych paskudztw :roll: Ja każdego roku mam problem z mączniakiem :roll: szczególnie atakuje mi floksy, zawsze po kwitnieniu muszę ścinać przy samej ziemi. dlatego też nie sadzę surfinii, bo już w sierpniu były okropne, nadawały się tylko do wyrzucenia :roll:

Gosiu , ja kupuję sadzoneczki na targu, z siania kwiatów zrezygnowałam, z powodu braku miejsca na parapetach na pikowane roślinki. Każdego roku sieję jedynie niecierpki.

Wiesiu
a może przesadź swojego iryska, może miejsce mu nie pasuje, albo jest zbyt głęboko posadzony i dlatego nie chce zakwitnąć :?: Ja muszę przesadzić swoje cebulowe drobniuteńkie iryski, bo też nie chcą kwitnąć, każdego roku wpuszczają jedynie szczypiorkowe listeczki :roll:

Krysieńko dziękuję, jesteś bardzo miła ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”