Drobna literówka w nazwie G. alboareolatum. Oczywiście roślinie nie przeszkadza ale dla formalności...

Często nazwa rosliny ukryta jest w nazwie pliku. Czasami te nazwy są nieprawidłowe.sokolica pisze: Szkoda, że tam roślinki nie są podpisane.
Dzięki za zwrócenie uwagi.hen_s pisze:Drobna literówka w nazwie G. alboareolatum.
Tak pączków jest sporo, do kwiatów jednak jeszcze daleko. Moje kwitną duzo później niż te pod osłonami.nyskadu pisze:Cudo, na niektórych zauważyłam już pączusie
Czy mi się wydaje,czy rzeczywiście pąki wychodzą od dołu,jak u Rebutii ?tomboj0 pisze:Gymnocalycium erinaceum v. paucisquamosum P400
Tak, pączkuje na całej wysokości, zobaczymy ile kwiatów się rozwinie.maryjan13 pisze:Czy mi się wydaje,czy rzeczywiście pąki wychodzą od dołu,jak u Rebutii ?
O, coś nowegotomboj0 pisze: Kilka gymnoli:
Może to ten?tomboj0 pisze: Gymnocalycium ragonesei - "pędzone" tajnym sposobem (doniczka 10cm)
![]()
blabla pisze:latem zamiast wietrzyć Czesi malują szklarnie wapnem i utrzymują dużą wilgotność powietrza i podłoża przy niemałym udziale Previcuru. To powoduje lawinowy wzrost ale i wyciąganie się roślin.
Z chęcią zmieniłbym się w pszczołę i z wielką frajdą poszalał w tym lasku.tomboj0 pisze: Nieprzeliczalne stada gymnoli
![]()