moje początki
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje początki
Dzięki Staszku, niestety fiołek zasilił kompost.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Szkoda fiołaska śliczny był. Mam nadzieję, że szybciutko zdobędziesz takiego samego. Nagarbia ślicznie obsypana kwiatuszkami, _aeschynantus_ ślicznie rozrośnięty. Piękne kwiatuszki masz.
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Szkoda bo ciekawy, ale z tego" zasilenia kompostu" strasznie się uśmiałamnuta23 pisze:Dzięki Staszku, niestety fiołek zasilił kompost.

Nie przejmuj sie jeszcze takiego spotkasz, musze zajrzec do swojej biedronki, moze cos tam jest, trzeba zawsze sprawdzać, bo w tych marketach to albo nie podlewają , albo jak juz podleją to wszystko gnije, a fiołka pewnie podlewały z gory

- nuta23
- 1000p
Dzięki
nyskadu Nie wiem jak był podlewany bo listki od góry miał ładne.
Dziewczyny może jeszcze kiedyś takiego znajdę, na przykład w przyszłorocznej dostawie?
Igor moje przy Twoich to jeszcze szczeniaki i się chowają ale dzięki za słowa uznania.
A teraz rzut na kawałek okna

nyskadu Nie wiem jak był podlewany bo listki od góry miał ładne.
Dziewczyny może jeszcze kiedyś takiego znajdę, na przykład w przyszłorocznej dostawie?
Igor moje przy Twoich to jeszcze szczeniaki i się chowają ale dzięki za słowa uznania.
A teraz rzut na kawałek okna

moje początki
moje początki
- anik
- 1000p
kawałek okna a na nim jak mnie wzrok nie myli same hojki. Ta duża to może multiflora? Nie znam się na nich za bardzo więc nie śmiejcie się jak źle napisałam. Poza tymi co mam inne to dla mnie wielka niewiadoma.
- nuta23
- 1000p
Rzeczywiście na tym parapecie są głównie hoje, ten wielki to Stefanotis. A z innych to stoi na nim jeszcze fiołek ale się w kadr nie zmieścił.
moje początki
moje początki
- anik
- 1000p
Czyli strzeliłam gafę.
Teraz jak wiem to rzeczywiście wygląda na stefka. 

-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stefanotisa można niesamowicie łatwo pomylić z Hoją (pod warunkiem że akurat nie kwitnie). Ja też je kiedyś ze sobą pomyliłam.

- renata_22
- 200p
- Od: 25 mar 2010, o 19:06
Sporo hojek na tym oknie, jeszcze malutkie ale Stefek ogromny... Rośnie Ci bez problemu?
-
- 500p
- Od: 2 sty 2010, o 21:11
[quote="nuta23"]Sari eszka mam ze szczepki, dostałam dwie kilku liścienne i nie miłosiernie je pocięłam tak aby miały po 1-2 listki i modliłam się aby wszystkie się przyjęły. Natomiast tą nagarbię kupiłam już dużą.
Reniu wiesz ja tez kupiłam na forum tego eszka-marmurka, i jakoś dziwnie się poskręcały listki, trzymałam go długo w wodzie, ale jak widzialm ze nie puszcza korzonków to wsadziłam go do ziemi. Odcięłam mu od spodu kawałek lodygi,żeby nie była za długa (sięgała do ostatnich listków) i wsadziłam. Ale skoro Ty mowisz że go pocięłas na mniejsze,to może moje za duże szczepki zrobiłam

Reniu wiesz ja tez kupiłam na forum tego eszka-marmurka, i jakoś dziwnie się poskręcały listki, trzymałam go długo w wodzie, ale jak widzialm ze nie puszcza korzonków to wsadziłam go do ziemi. Odcięłam mu od spodu kawałek lodygi,żeby nie była za długa (sięgała do ostatnich listków) i wsadziłam. Ale skoro Ty mowisz że go pocięłas na mniejsze,to może moje za duże szczepki zrobiłam

- nuta23
- 1000p
Krysia ma rację, że dużo osób je myli ja też, na początku. Jak widzisz Aniu nie jesteś wyjątkiem.
Reniu Stefka kupiłam z jednym pędem owiniętym dwa razy na drucie tak ładnie zagęścił się już u mnie. nie sprawia mi problemów, raz tylko znalazłam na nim trzy wełnowce. Ale niestety pąkami rzuca na prawo i lewo z powodu trącania roletą.
Wiolu trudno mi powiedzieć co może być przyczyną u mnie nie które młode listki były poskręcane ale z czasem się prostowały. Pocięłam bo ja niecierpliwa jestem i od razu chciałam mieć gęstą roślinkę.
Reniu Stefka kupiłam z jednym pędem owiniętym dwa razy na drucie tak ładnie zagęścił się już u mnie. nie sprawia mi problemów, raz tylko znalazłam na nim trzy wełnowce. Ale niestety pąkami rzuca na prawo i lewo z powodu trącania roletą.
Wiolu trudno mi powiedzieć co może być przyczyną u mnie nie które młode listki były poskręcane ale z czasem się prostowały. Pocięłam bo ja niecierpliwa jestem i od razu chciałam mieć gęstą roślinkę.
moje początki
moje początki
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Renato masz ładnie urządzony parapet,najpięknie prezentuje się stefanopsis,bo jest najwyższy i ładnie zagęszczony

- nuta23
- 1000p
Dzięki Damianie.
Mam nadzieję, że hojki wezmą z niej przykład i urosną równie piękne.
Mam nadzieję, że hojki wezmą z niej przykład i urosną równie piękne.

moje początki
moje początki
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Renatko, piękny parapecik hojkowy.
Ja też na początku myślałam, że stefanek to hoja.
Ja wczoraj dostałam szczepkę więc będę do ciebie zaglądać i podpatrywać jak go prowadzisz.

Ja też na początku myślałam, że stefanek to hoja.
Ja wczoraj dostałam szczepkę więc będę do ciebie zaglądać i podpatrywać jak go prowadzisz.