Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosia, ja to juz jak maniak sprawdzam prognozy pogody... ;:14
Ale pozdejmowałam już agrowłóknine z hortensji..... było przez parę dni troche cieplej i hortensjowe krzaczki zaczęły liście wypuszczać. A na dziś znowu zapowiadają -1 :evil: boje sie zeby mi hortensje nie przemarzły!
I tak to właśnie jest w styczniu i lutym ;:14 ;:14
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ja w sprawie tej obskubanej kury. Pamiętam jak moja mam mówiła do taty;znowu jajek nie niesie i łysa się robi, chce siedzieć tzn,że chce siedzieć na jajkach :lol: no nie wiem czy dobrze zapamiętałam, bo to było lata świetlne temu ;:223 ,ale Twoja kurka chce mieć swoje małe i trzeba posadzić Ją na jajkach ;:108 Ale lepiej będzie jak wypowiedzą się znawcy kurek, bo ja chyba motam się :oops: ale sama jestem ciekawa, czemu nie chce jajek znosić ;:224
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, u Ciebie to już wiosna. I ta kamelia...
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Gosiu, zajrzałam z rewizytą ;:196 Piękny ten świat. Piękne kamienie Bretanii. I rośliny porastające je, okalające te kamienne budowle. I loki córuni, i ławeczka w głębi ogrodu z czarowną parą...
Nie natrafiłam nigdzie na "oburzenie" Wielkopolanek, w związku z podejrzeniem, że u nas, w naszym regionie, brak odpowiednich sklepów ogrodniczych - chyba że nie wiem, co to "sklep z prawdziwego zdarzenia". Ale mam w swoim pobliżu przynajmniej pięć pięknych sklepów, w których alejkach z roślin przepadam na długie chwile. Daj znać Gosiu, gdy przyjeżdżasz - wskażę adresy :)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witam ślicznie :D

Wendy, mam nadzieje ze nie obraziłam cie z powodu sklepów ogrodniczych ?
Z moich znajomych nikt nie potrafił mi dać adresu i każdy wzruszał ramionami mówiąc nigdy nie widziała(e)m
Mnie wierzyć się nie chciało ze w tak dużym regionie nie ma sklepu ogrodniczego, przecież ogrodnicy gdzieś kupują nasiona.
Pisząc o sklepie z prawdziwego zdarzenia miałam na myśli sklep w którym można kupić wszystko od A do Z , byłam w LM ale większość np. nasion jest z Villemorin, a to mam u siebie.
Znalazłam w Swarzędzu sklep w którym kupiłam śliczne powojniki i polskie nasiona :tan. Teraz M się nimi wymienia, bo polskie pomidory są na chodzie. :)
Drugi sklep znalazłam całkiem przypadkowo przy Rondzie Rataje tez tam trochę pokupowałam. :lol:
No i tyle, więcej nie znam, tak wiec z przyjemnością możesz mi podać inne adresy.

U nas znowu przyszły przymrozki :cry: mówią ze ma tak trzymać przez dobry tydzień :x

Bogusiu, kura miała taki okres ze siedziała ciągła na grzędzie, nie jadła nie wychodziła z kornika. Przeszło jej, co to jej instynkt macierzyński się obudził :shock: M kupił jakieś witaminy , a może kura ma depresje ? ;:224
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Gosiu a te jajka to będziesz miała na Wielkanoc bez malowania ;:224 ;:224 Na taki widoczek narcyzów z pakami to ja jeszcze muszę zaczekac ze dwa miesiące :? :?
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Ależ Gosiu, o żadnym obrażaniu nie ma mowy. Chciałam tylko zaproponować pomoc
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wendy no to się ciesze, tak wiec czekam na adresy ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No faktycznie u Ciebie przymrozki przy takich budzących się do życia roślinkach to nie ciekawa sprawa :roll:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Gosiu :wit u Ciebie wiosennie a u mnie śnieg i to sporo napadało jest dziś -6...
..oj już też chcę wiosny.. to Ty nie musisz malować jajeczek na Wielkanoc
kurki to zrobią za Ciebie ...ale Ci dobrze :;230
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu zdjęcie z kamelią cudowne :shock: ,u nas zima w pełni a Ty takie widoki nam fundujesz ,aż miło się je ogląda.Żonkile wychodzą na całego chyba chciałaś powiedzieć że zaraz będą kwitły :shock:
Wiesz u mnie clematisy obudziły się już w te cieplejsze dni i teraz się o nie martwię bo wróciła zima .Mam nadzieję że dadzą radę .
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam gorąco ;:138

U nas chyba nadeszła wiosna pisze chyba bo to jak by nie było mamy luty... hihi
Krokusy i tulipany zaczęły ładnie wschodzić, żonkile i kamelia już niedługo zakwitną.
M się zajmuje warzywniakiem , przesadził kapustę zasadził czosnek.

Ja robię wiosenne porządki, zasadziłam dwie nowe róże :tan .
W końcu po miesięcznych poszukiwaniach znalazłam moja uwielbiana "Sheila parfum" . :tan . Mam nadzieje ze pięknie mi będzie rosła :lol:
Fotkę zrobiłam w parku w Normandii była to miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieje ze mi ja odwzajemni . :wink:

Obrazek

Kupiłam tez nowa różę lianę "boby James" . Zasadziłam ja przy plocie by go zakryła.

Na Walentynki kupiłam mojemu M, Thér?sobie de Lisieux , bo mój M tez ma słabość do róż, mnie się zbytnio nie podoba no ale jak prezent to prezent. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Ooo, ta perfumowana Sheila jest wyjątkowo piękna. Co za uroda :shock: !
Właśnie mam porzycinać róże nie mając zupełnie pojęcia o tym. Może byś przyjechała do mnie Gosiu ? Z malinami też mam problem, bo nie przycinałam ich przed zimą, a teraz nie wiem czy można.
Zaczynają kwitnąć forsycje i ciemierniki mają już ładne kwiatki!
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fela witaj, :D

Jakie śliczne popołudnie mieliśmy, ni stąd ni zowąd pogoda się poprawiła. Jak mówi bretońskie przysłowie: w Bretanii mamy 4 pory roku w jednym dniu :;230
Z dziećmi poszliśmy na długą przechadzkę, przyroda pięknie budzi się ze snu, nawet ceanothe / prusznik zaczyna wypuszczać niebieskie kwiaty. Nie miałam aparatu by popstrykać trochę zdjec.

Feus, jakoś do Ciebie szybko nie zawitam gdyż pracuje we wszystkie week endy w lutym...
Co do ciecia róż to jeśli chcesz to mogę ci przesłać scan z mojej genialnej książki dla takich amatorów jak ja . :lol: Wszystko jest pięknie wytłumaczone na rysunku.

Pstryknęłam fotkę po moich wielkich wiosennych porządkach. Kamienie wokół położyłam bo dzieci mi zdeptały angielki :evil:
Oczywiście to dopiero początki, nie przesilam się zbytnio by mi sil wystarczyło na przyszłość. :;230

Za angielkami/ kamieniami (obok torby) chciałabym posadzić nowy rządek róż, tyle ze obawiam się ze angielki je przysłonią i nie nie będzie widać.

Zapomniałam wspomnieć ze za angielkami rośnie figa...

Potrzebuje porady... :D

Obrazek

Oj oj ile pracy mnie czeka ,ale nie wiem dlaczego wcale to mnie nie przeraza, bardziej czuje jakiś taki dreszczyk emocji :lol: :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Witaj Gosiu Ty już jesteś w wiosennych porządkach w ogródku a ja telepię się z zimna wiatrzysko okropne i do tego zapowiadaja za trzy dni ma być mróz...
..już było kilka dni cieplutko roślinki pokazały swoje główki i co teraz będzie ... :(
..prześliczne roże... ;:3
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”