Mój ogród - Eukomis cz.3
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród - Eukomis cz.3
Halinko, dopiero teraz, ale najszczersze gratulacje za zajęcie I miejsca. Zasłużyłaś w 100%.
A może oni powinni Cię zatrudnić do urządzenia rabat osiedlowych, chociaż jak zauwazyłam, to już sama zaczęłaś.
Cały czas się dziwię i dziwić pewnie nie przestanę jak to wszystko się u Ciebie mieści i nie widać za grosz bałaganu.
Ciekawe jak przezimują Ci róże pienne. U mnie co roku przemarzają. Dałam sobie spokój.
A może oni powinni Cię zatrudnić do urządzenia rabat osiedlowych, chociaż jak zauwazyłam, to już sama zaczęłaś.
Cały czas się dziwię i dziwić pewnie nie przestanę jak to wszystko się u Ciebie mieści i nie widać za grosz bałaganu.
Ciekawe jak przezimują Ci róże pienne. U mnie co roku przemarzają. Dałam sobie spokój.
Myślałam,że przy tej pogodzie zapragniecie spaceru po ogrodzie zamkowym a potem po moich wspaniałych włościach
Wszystko,jak widzę, już przygotowane do zimowego snu.

Wszystko,jak widzę, już przygotowane do zimowego snu.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Halinko - wcale bym nie powiedział, że u Ciebie w ogrodzie jest smutno. Efektownie się prezentuje, nawet przy ogólnej obecnej szarzyźnie!

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne masz piwonie drzewiaste. Szczególnie ładnie wyglądają ich liście. Na mojej piwonii liście cały sezon wyglądają jakby była jesień i przyznam, że trochę straszą. Co robisz, że u Ciebie są w takiej świetnej kondycji?
Jesień masz wyjątkowo kolorową. Sąsiedzi powinni Cię nosić na rękach, że z okien mogą podziwiać taki ogród.
Jesień masz wyjątkowo kolorową. Sąsiedzi powinni Cię nosić na rękach, że z okien mogą podziwiać taki ogród.
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Nelu ja też jeszcze latam z łopatą po ogródku i przesadzam dziię się ze te moje rośliny jeszcze to wytrzymują. Kiedyś tak przestawiałam meble w mieszkaniu a teraz kwiaty.
Janeczko mój ogródek jest taki mały to i pracy mało, przy domu ciągle jest coś pilnego do roboty.
Gosiu moim różom też część gałązek obmarznie mimo ze są okrywane na zimę włókniną. Pewien ogrodnik mi powiedział że róze najlepiej okrywać workami z papieru takimi po cukrze. w tym roku okryję ich kartonami i zobaczę co z tego będzie.
Aneczko ja w niedzielę byłam na spacerku w parku Chorzowskim ,nawet wypiłam kawkę na dworze . Jak mnie smakuje kawka na dworze
Piterek te kolorki to dają chryzantemy i malutki perukowieć przy oczku wodnym który tak ładnie się przebarwia na piękny czerwony kolor i liście się trzymają nadal myślę że dopiero mróż zrobi swoje
nie wiem jaka to odmiana perukowca on ma bordowe liście z delikatą czerwoną obwódką.

Janeczko mój ogródek jest taki mały to i pracy mało, przy domu ciągle jest coś pilnego do roboty.
Gosiu moim różom też część gałązek obmarznie mimo ze są okrywane na zimę włókniną. Pewien ogrodnik mi powiedział że róze najlepiej okrywać workami z papieru takimi po cukrze. w tym roku okryję ich kartonami i zobaczę co z tego będzie.
Aneczko ja w niedzielę byłam na spacerku w parku Chorzowskim ,nawet wypiłam kawkę na dworze . Jak mnie smakuje kawka na dworze

Piterek te kolorki to dają chryzantemy i malutki perukowieć przy oczku wodnym który tak ładnie się przebarwia na piękny czerwony kolor i liście się trzymają nadal myślę że dopiero mróż zrobi swoje
nie wiem jaka to odmiana perukowca on ma bordowe liście z delikatą czerwoną obwódką.
- eukomis
Asiu moje piwonie w tym roku miały dużo wody, bo ciągle padało więc może im to pomogło. Właściwie to nie wiem czy lubią wilgoć . Wiem że lubią ziemię wapienną więc ja swoim zakopuję skorupki po jajkach
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Halinko, mam dokładnie tak samoeukomis pisze: ja też jeszcze latam z łopatą po ogródku i przesadzam dziię się ze te moje rośliny jeszcze to wytrzymują. Kiedyś tak przestawiałam meble w mieszkaniu a teraz kwiaty.![]()

- eukomis
Izo to dobrze bo przynajmniej zima przejdzie nam szybciej.Ja jeszcz dzisiaj przesadzałam magnolię nie wiem czy jej to nie zaszkodzi.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Halinko, to już teraz wszystko jasne. U mnie ziemia jest raczej kwaśna i to im pewnie nie służy.
Patent ze skorupkami wypróbuję.
Patent ze skorupkami wypróbuję.

Halinko wszędzie kawa smakuje jak podana i w miłej scenerii.
Będziesz wszystkie róże okrywała?Ja tylko te nowonabyte.Kopczyki już w poniedziałek zacznę usypywać.
Całusy.
Będziesz wszystkie róże okrywała?Ja tylko te nowonabyte.Kopczyki już w poniedziałek zacznę usypywać.
Całusy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- eukomis
Aniu ja okryję wszystkie,ale dopiero jak będzie przymrozek jakieś minus pięć, tym sztamowym zrobię ciepłe czapeczki z gazet i agrowłókniny i getry na nogi
boję się żebymi nie przemarzły zwłaszcza te co sadziłam na jesień.

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Halinko w takim ubranku,jak piszesz twoje roślinki na pewno przetrzymają zimę
buziaki

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
piękna prymulka też sobie taką dokupiłam a ogród też jeszcze ładnie wygląda . piękny żółty kwiat wśród kamieni ,pewnie to chryzantema ...
Twoje hortensje ogrodowe tak pięknie jeszcze wyglądają... a i perukowiec ma jeszcze listki... niesamowite... może już dawno nagie