Asiorkowa różanka

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Asiorkowa różanka

Post »

Podpory jak podpory też bym chętnie się dowiedziała pochodzenia,ale Mme Isaac Pereire cudeńko ;:oj
ja mam maleńkie krzaczki tyle co posadzone ale zapach jest obłędny ,więc wyobrażam sobie jak pachnie u Ciebie aaah!! ;:167
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu Agnes w zeszłym roku miała w sierpniu jeden kwiatek u mnie jest duży cień w drugiej połowie lata , więc nie liczę na drugi duży wysyp będę się bardzo cieszyć z każdego kwiatka,
Sweety i Ania DS te podporu kupiłam w ogrodniczym sklepie PGRu w W-wce kilka lat temu jako podpory do pomidorów, ale od dwóch lat ich tam nie ma ;:185 sama mam chęć jeszcze je dokupić i wpadam tam regularnie dwa razy w miesiącu
Tolinko producenta nie znam podpory były kupione w paczkach po 10 szt. bez informacji, co do Mme to musisz jeszcze poczekać moja jedna ma 2 lata druga 5 kwitnie w dużym nasłoniecznieniu i potwierdzam informację uzyskaną z rosarium.com.pl na efekt różany trzeba poczekać ok. 3-5 lat,
mnie w tym roku ze starszych róż zaskoczyła właśnie Mme Isaac Pererie, Reine de Fiolette, Martha, Cosmos, Aspiryn i Teasi Goeriga są obsypane pachnącymi kwiatkami,
Aspirin z Sebastiankiem
Obrazek
Cosmos
Obrazek
nowa Jacguelina du Pre
Obrazek
Teasi Goergia
Obrazek
Reine de Violette
Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Aspirin z Sebastiankiem tworzą bardzo udany duet :D
Piękna Jacqueline du Pre, cudne ma te pręciki.
Teasing Georgia, myślałam, że ona bardziej żółta, długo ją Asiu masz? Jak zimuje?
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko to nie duecik w tej różance jest posadzonych 24 szt różnych różyczek i jedna jeszcze czeka w donicy w zeszłym roku zrobiłam dziurke w trawniku posadziłam kilka różyczek białych i prawie białych w tym roku dosadziłam jeszcze kilka w podobnej tonacji i jestem zachwycona może nie tak zupełnie miały być rozmieszczone, ale efekt mi się bardzo podoba i jeszcze dodatkowo różnie i fajnie pachnie , Jacqelina też tam jest ,
Teasing Georgia mam czwarty rok jest dośc silna i spora i lubi sie "rozkładać", na wiosne była przycinana dośc mocno jak na Angielke zimuje dość dobrze ale z kopczykiem u mnie rosnie w dużym półcieniu od czerwca, w poprzednich latach kwitła pojedyńczymi kwiatkiami do mrozów w tym roku pierwsze kwitnienie mnie zadziwiło ok. 40-50 kwiatów, kolor też jest różny raz bardziej kremowo-beżowy drugi żółto-kremowy z ciemniejszym środeczkiem
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Asiu, zaglądam, ale nie zostawiam śladu. No, ale teraz już zaznaczam obecność. U Ciebie pięknie, ciągle coś nowego Nie pojmuję, gdzie to się mieści?
Róże imponujące ! ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A jakie hosty :D Jacqueline du pre w tym sezonie jest chyba przebojem, bo pojawiło się ich wiele. Ale nie dziwię się - jest cudna ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

JSZFRED pisze:Charles Austin
Obrazek
:wit Asiu masz piękne róże. ;:180 ;:180 Chyba w tym roku jesteś z nich zadowolona?
Chciałbym mieć takiego wypasionego Charlsa Austina.... troszkę zazdroszczę :oops:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale masz widoki za oknem.
Niesamowicie w tym roku róże kwitną.
Też mam Jaqueline. Bardzo mi się podoba
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Właśnie.... 'Charles Austin', piękny, ogromny jest u Ciebie, jestem ciekawa, jak długo się czeka na taki efekt.
Widzę, że Jacqueline Ciebie też dopadła :;230 ja tez bym tak chciala, ale to na razie niemożliwe ;:173
No i wyszło na to, że wciąż innym zazdroszczę róż :;230 .... opamiętanie przychodzi podczas kopczykowania ;:306
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

U mnie Reine des Violettes jak na razie się nie spisuje, pąki miała piękne, ale kwiaty małe, niepozorne, źle wybarwione. Szybko przekwitła, ani fotki nie zdążyłam jej zrobić :(
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Przyznam, że jestem pod wrażeniem, róże cudnie się rozrosły - koniecznie będę musiała wpaść z wizytą sąsiedzką
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jak dużo gości ale się cieszę :wit , moje różyczki w tym roku są super i zachwycaja każdego dnia jak nie w realu to z góry przez szybkę i za domem i przed domem,
Danusiu trochę roślin wypadło i dużo róż, więc zrobiło się miejsce na nowe, a i trawa sprawiała wiele kłopotu z mchem więc zrobiło się najpierw małe "oczko", a póżniej większe w trawniku oczywiście i można było posadzic 24 nowe róże i jeszcze coś tam małego i tak bardzo się cieszę,że mimo choroby udało mi sie to zrobić a i o dziwo nawet zdrowie się polepszyło więc oby tak dalej bo mogę sama o nie jakoś tam dbać i je podziwiać codziennie jak znajdziesz troszkę czasu to oczywiście zapraszam troszkę się zmieniło od Twojej dawnej wizyty,
Sweety Hossty mają kilka lat widać że im jest tu dobrze, a Jacqueline du pre ma swój urok i zapach więc szybko zyskała zwolenniczki jak na razie jestem zadowolona z wiosennych nabytków,
Maju faktycznie w tym roku róze są super , na Charlsa Austina zachorowałam u Danusi Fridy kilka lat temu mój ma piąty roczek , mm zazdrościsz mówisz , to co ja mam powiedziec jak oglądam Twoje piękne i wypasione różyczki
Gosiu Margo fakt widoki super i już od samego rana jak tylko wstaję to łyp okiem choc na chwilę,a jak masz tę różyczkę to czujesz pewnie to co i ja ,
Justti Charls Austin jest u mnie piaty roczek, mm Jacqueline du pre chyba nie musi być bardzo kopczykowana,a tu potwierdzam faktycznie przy kopczykowaniu trochę się wściekam ale to mija do wiosny a latem już całkiem o tym nie pamiętam :;230
AniuDS u mnie Rene w tym roku jest naprawdę super w poprzednich latach patrzyłam na tę róże u innych ze zdziwieniem bo u mnie było tak jak piszesz teraz jest fajna i kwiaty ma piękne i wybarwione
Joasiu ja tez jestem zdziwiona niektóre róże rosną jak na drożdżach tyle że tych pachnących :;230 wpadaj wpadaj zapraszamczęść już przekwitła , ale zawsze cos tam jest
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To tak na koniec dnia kilka fotek
chyba Iceberg
Obrazek
nowość Parky Harpreso i bardzo mi się podoba jak na początek
Obrazek
My Girl
Obrazek
Muscosa
Obrazek
GdF
Obrazek
Geisha
Obrazek
Aprikola nadal zachwyca
Obrazek
Roter Korsar
Obrazek
Sahara
Obrazek
Chopin
Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Twoje róże pięknie i obficie kwitną...a Jacqueline muszę mieć :) Tak patrzę na Twoje zdjęcia i zastanawiam się, jak Ty to robisz, ze obok róż nie widać porozrzucanych płatków? U mnie taki śmietnik... :wink:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Asiu, dziękuję za zaproszenie. Ciekawa jestem zmian. Pamiętasz, że kiedyś Ci mówiłam o zmmniejszeniu trawnika. Byłam pewna, że w ktorymś momencie nie wytrzymasz i kupisz nowe róże, więc trawnik ... wyda się za duży.
Pozdrawiam, Danuta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”