Ogród Oli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli

Post »

Oleńko ale paka dotarła cała a roślinki nawet się uśmiechają, ;:196 ;:196 ;:196 właśnie wróciliśmy z działki a niespodzianka czekała u sąsiadki, czyli jak dobrze mieć sąsiada.................
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Dzidziu słoneczka dzisiaj u nas było sporo. Chętnie troszeczkę podrzucę :D A jak tam Twoje kobee ? Ja poszłam jeszcze dzisiaj oglądać, ale więcej kwiatków nie znalazłam. Ten jeden cały czas cieszy.

Basiu własnie dzisiaj spróbowałam. Bardzo proszę :

Obrazek

Aniu dla porównania : stary , kilkuletni miłorząb (ok 60cm) i nowy nabytek (ok 200cm wysokości)

Obrazek Obrazek

Taruniu dzisiaj cały czas podglądałam losy przesyłki i odetchnełam po odczytaniu informacji, że została odebrana po 16-tej .
Jeżeli jakoś roślinki zniosły perypetie transportowe, to są naprawdę dzielne.
Oj tak, dobry sąsiad na wagę złota ;:108
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Oleńko ale w paczce niespodzianka bardzo, bardzo dziękuję aż głupio się czuję, dzięki ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Olu, ale Ci się udał ten nowy miłorząb ;:63 Od razu drzewko solidne. Ciekawa ta herbata, jakieś efekty czujesz?
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu . jak zwykle wszystko u Ciebie piękne i wzorowe. Najbardziej podoba mi sikę pomysł z butelką . czy ta pigwa dalej tam rośnie ? Jeśli możesz rób dalszą foto relacje
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko a co Ty znowu tam moczysz w tym słoiku bo nie jestem w temacie.Pozdrawiam miłej niedzieli życzę ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (Taruniu)[/b ]smacznego ;:36 Z pewnością wyczarujesz coś pysznego dla rodzinki :D

Aniucieszę sięz mojego nowego miłorzębu. Taki duży za 30 zeta . No i nie mogłam go zostawić w sklepie. U mnie będzie miał lepiej . Herbatki popróbowałam, ale smak ... taki sobie. Zdecydowanie wolę ze świeżej mięty. A efekty....po kilku łykach :D

Alinko wzorowo nigdy nie było. Zawsze panuje artystyczny bałagan :D Nie nadążam z pracąw ogrodzie i wtykam rośliny gdzie popadnie ;:14 Choć ostatnio zrobiłam małe postępy tzn mam już rabatkę gdzie wysadzam "tymczasowo" , czyli do czasu znalezienia docelowego miejsca. Obawiam się , że tymczasowośćmoże u mnie potrwać nieco dłużej.Podobno prowizorki są najtrwalsze. Oby się to nie sprawdziło.
Podglądam pigwy niemal codziennie, ale nie ma wyraźnej różnicy we wzroście, to daję im jeszcze czas do następnej sesji zdjąciowe.

Stasiu to jest herbatka sobie świeżych liści miłorzębu. Qurczę, faktycznie na zdjeciu ta szklanka wygląda jak słoik. A ja chciałam tak ciekawie od dołu zrobić zdjącie :cry:

Teraz trochę na różano i pędzę pitrasić papu dlamoich panów. O 18-tej mamy koncert Kory Jackowskiej w naszym parku.Toimprezka coroczna na dni Długołęki. W zeszłym roku był Fill, to sobie darowała. A w poprzednim Maryla Rodowicz. Kupiliśmy jej płytę (przy okazji) a ona dawała autografy, WŁASNORĘCZNIE !!!. Mój sym ma taki egzemplarz. Możedzisiaj uda się dołączyć drugą płytkę i rozpocznie się zbieranie małek kolekcji :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Alima2
1000p
1000p
Od: 16 sie 2009, o 22:49

Post »

Witam Olu :)
Osobiście przestrzegam Cię- przed tymczasowymi rabatkami. Mam bardzo złe doświadczenie. Kilka lat temu powsadzałam ( dosłownie blisko siebie ) drzewa,które bardzo chciałam mieć- złotokap,magnolię, surmię, glediczję, albicje , był jeszcze żylistek i wiciokrzew.Minęło kilka lat( a tak szczerze to zapomniałam o nich) 2-3 lata temu wykopałam złotokapa, żylistka, wiciokrzew. Reszta drzew wyrosła tak,że strach ruszać. magnolia w tym roku zakwitła przecudnymi kwiatami- miała kilka ( może w sumie z 50) duże jak miska . Co teraz poświęcić- inaczej pewnie nie da rady.....
Lepiej od razu na z góry upatrzone stanowisko- choćby nawet nie trafione- ale przeżyją....
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Olu śliczne różyce :D ;:138
ta biała to okrywowa :roll: śliczna i jaki egzemplarz ;:138
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko całe szczęście, że na tymczasowe rabatki trafiają tylko bylinki. Dla miłorzębu już upatrzyłam miejsce i w niedługim czasie tam trafi. Faktycznie, ogromny dylemat co poświęciść Magnolia z kwiatami wielkości miski, to zdecydowanie rarytas. Innych też żal zmarnować.

Dzidziu biała okrywa , ale pergolę zglicynią na 2.5 m w zwyż a swe pędy poprzeplatała z konarami glicynii, że nijak jerozdzielić nie można. Właściwie to żyją jakby w symbiozie. Glicynia służy za podporę, a róża ją zdobi kwiatami dwa razy w sezonie (powtarza kwitnienie).

A teraz fotka z koncertu Kory Jackowskiej w scenerii naszego pięknego i starego parku:
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, czujesz się młodsza i piękniejsza po miłorzębowej herbatce?
Podoba mi się kolorowa róża, we wszystkich stadiach. Jednak najbardzej lubię teraz oglądać różane pergole. Te burze kwiatów nastrajają mnie optymistycznie.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Udany dzień miałaś i miły wieczór :D
Zachwycam się różami, zwłaszcza te pstre kwiaty robią wrażenie :)
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu muszę się ze wstydem przyznać, że herbatki to tylko pokosztowałam. Jakoś smakowo mi nie podeszła. Cóż , trzeba będzie w inny sposób zadbać o zdrowie i urodę :D
Pergola widoczna na zdjęciu niedawno stanęła na miejsce tej delikatnej lidloweskiej. Teraz róża ma silną podporę i może śmiało ja całą opleść. Z drugiej strony pergoli miałam fioletową różyczkę, ale przez zimę nie przetrwała :cry:

Po wczorajszej jeździe rowerem czuję się dosłownie połamana. Pierwszy ruch fizyczny tego lata ... nie licząc pracy w ogrodzie. Ale to chyba inna grupa mięśniowa została wyćwiczona. Oderwałam się trochę od pracy i wpadłam na forum. Widzę, że mam spore zaległości w odwiedzaniu ogrodów.Trzeba będzie to wieczorkami nadrobić.

Aniu faktycznie miło spędziliśmy szczególnie wieczór.
Te pstre różyczki miały być angielkami ;:14 Zakupy przez All zrobione jeszcze w marcu. Z dziewięciu zakupionych "angielek" zakwitły na razie trzy i żadna niestety nie przypomina róży ze zdjecia oferty. Zakwitła mi również biała i żółta a takich kolorów rónież nie zamawiałam ;:14
Chyba wybiję sobie z głowy zakupy internetowe od niesprawdzonych sprzedawców. Bo zakup cebul lilii udany w 100%, ale też firma znana i z doświadczeniem w uprawie lilii.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Witam.Usiłowałem wstawić do Ciebie fotkę z nasadzonym zawciągiem białym ,ale jakoś zniknęła.Jeszcze raz,wsadziłem sporo ,pobrane młode z brzegu ogromnej kępy ,powinno się coś przyjąć,miały małe korzonki.

Obrazek

teraz tylko czekać .Pozdrawiam.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Olu, moja kupiona wiosną na All, róża pienna koloru żółtego okazała się dziwnym tworem :roll: ma zaszczepione dwie różne róże, różową pachnącą i śliczną ciemnoczerwoną. Kupiłam u tego sprzedawcy tę różę i kilka lilii. Lilie zupełnie nietrafione, ale róża-niespodzianka mi się podoba.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”