Ogród Joli
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Joli
Aga ja raczej nie nastawiam się na zakupy bo te czyni mój M ma więcej miejsc znajomych i więcej okazji ,w szkółkach już go znają .No ale mieć targi ogrodnicze "pod nosem" i nie być to zbrodnia a być na takich targach i nic nie kupić -to jeszcze większa zbrodnia.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu! Wrócę jeszcze do tego śmierdziucha...czy w ogrodzie też tak cuchnie? i czy faktycznie odstrasza owady,gryzonie? Ja mam u siebie niesamowity problem z nornicami,tak mi ryją na rabatach i nic na nie nie działa. Mam wrażenie,ze im więcej z nimi walczę,tym one bardziej szaleją.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- jola1
Alinko ja żartowałam że odstrasza owady ,ludzi na pewno, ale czytałam że są tacy którym ten zapach się podoba, ja do nich nie należę. Ta odmiana cimcifugi śmierdzi i na dworze.Swoim nornicom posyp może jakiś specjalnych ziarenek ,chociaż one to chyba raczej na wiosnę są bardziej "żarte" ale warto spróbować , ja kiedyś łapałam w pułapkę na kreta.
- MalinaG
- 1000p
- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu- szkoda,że to żart
przydałoby by mi się coś jeszcze na odstraszenie tych intruzów - chwytam się wszystkiego.......karbid,trutki,płyn do odstraszania,zasadzony czosnek i nic
,codzienne nowe korytarze 

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
I znów kolejne chciejstwo mnie opętało
INVERSA -boskiiiiiiiiiiiiiiii .

INVERSA -boskiiiiiiiiiiiiiiii .

Ja też jutro zamierzam tam być, około 12. Jolu zdołowałaś mnie wiadomością, że ceny będą wygórowane.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Przyszłam na kawę i rureczki 
Słyszę że wybierasz się na targi... ja nie wiem czy szanowny małżonek da się namówić, ale jeśli tak to w niedzielę a Ty kiedy byś jechała?

Słyszę że wybierasz się na targi... ja nie wiem czy szanowny małżonek da się namówić, ale jeśli tak to w niedzielę a Ty kiedy byś jechała?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- jola1
Ja wybieram się jutro bo w niedzielę mam mamy imieniny i idziemy po obiedzie na kawkę.
Jadę jutro przed południem z koleżanką żeby było komu poopowiadać że drogo.
Jadę jutro przed południem z koleżanką żeby było komu poopowiadać że drogo.
Jola wysłałam pw. ja na targach będę w niedzielę, a drogo tam jest zawsze .
Jolu mam nadzieję że przeczytasz do jutra. Odezwij się do mnie, to się spotkamy na targach.
A ja myślałam, że na targach taniej (nigdy nie byłam)
- jola1
Ulka na targach byłam kilka minut po 10-tej i nie mogłam być później.
Jestem trochę rozczarowana imprezą , masa ludzi, wszyscy biegają zaaferowani a ceny oczywiście z księżyca.No ale trzeba było poczynić zakupy i wzbogaciłam mój ogródek o iryski odmiany pumilo miałam u siebie tylko ciemny granat, jakieś zadarniacze , goryczka himalajska i coś bez nazwy wyglądało na mocno wyrośnięty przetacznik. Zdjęcia będą .Moja towarzyszka tylko pytała gdzie ja to będę sadziła ale przecież trawnika jeszcze mam sporo to coś się skopie i przysposobi.
Jestem trochę rozczarowana imprezą , masa ludzi, wszyscy biegają zaaferowani a ceny oczywiście z księżyca.No ale trzeba było poczynić zakupy i wzbogaciłam mój ogródek o iryski odmiany pumilo miałam u siebie tylko ciemny granat, jakieś zadarniacze , goryczka himalajska i coś bez nazwy wyglądało na mocno wyrośnięty przetacznik. Zdjęcia będą .Moja towarzyszka tylko pytała gdzie ja to będę sadziła ale przecież trawnika jeszcze mam sporo to coś się skopie i przysposobi.
- jola1
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Jolka pokaż co kupiłaś na targach. Azalia pięknie kwitnie, nie ucierpiała od mrozu? moje pąki chyba zmarzły bo nie powiększają się 

- jola1