Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Witaj Aguś :wit remonty to nie tylko Twoje utrapienie :lol: niedawno mężuś zakończył prace z wylaniem schodów na piętro , teraz ciągnie oświetlenie no i tynki , troszkę to jeszcze potrwa bo jak się do domku wraca 20- 21 to niewiele można zrobić . Przyszły rok zapowiada mi się katastrofalnie bo już od marca część mieszkania będzie wyburzana , na dole ma być tylko kuchnia z dużym salonem i kominkiem oczywiście , zastanawiam się gdzie podzieję moje parapetowce :cry: .

Wiązanki śliczne ;:138 ważne też jest to że zdrówko dopisuje tak trzymaj , z ogródkiem uporasz się na wiosnę , teraz roślinki zapadły już w sen zimowy więc powinno obyć się bez strat

Cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Agnieszko, myślałam ze już kończy się u Ciebie ten remont, a tu jeszcze zostało trochę do końca. Nie martw się, będziesz już to miała z głowy. Pomyśl jak później będzie pięknie. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś. Współczuję przedłużającego się remontu i niesolidnych wykonawców. Wiem z doświadczenia jak ciężko przeżyć remont, a tu jeszcze niepotrzebnie przedłużający się. Trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość. A ogród na wiosnę na pewno będzie piękny i będzie Ciebie i wszystkich cieszył. Miłego dnia życzę. :lol:
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, cieszę się, że wszystko u Was w porządku :) Teraz tyle osób choruje...
Remontu współczuję...trzymam kciuki!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Agnes!

Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. Ja Twój przebiegłam pobieżnie ale pooglądam
dokładnie od pierwszych wątków. Kocham wszystkie rośliny ale moim oczkiem w głowie
są rośliny skalne.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu- elsi, Elu-tija, Maju, Aduś, Moniś, u mnie w tym roku remont skończy się przed samymi świętami ( mam nadzieję, że faktycznie się skończy :roll: ) a później wiosną dalej, wiele prac jeszcze przede mną, ale wszystko sukcesywnie i dojdziemy do mety :roll: :lol: Nie było by to takie straszne, gdyby nie to, że jakoś nie mam szczęścia do fachowców :roll: Ale pomalutku jakoś to będzie :?

Dziś była przepiękna pogoda , słonecznie i cieplutko aż się chciało wyjść do ogrodu :D mam nadzieję, że chociaż kilka dni tak się utrzyma :D

Goryczko, to podobnie jak ja, moją największą miłością są nieduże skalniaczkowe roślinki :D W tym roku przerobiłam i mocno powiększyłam skalniak. Poprzedni był już bardzo zarośnięty , aż zrobił się bałagan i kożuch z płożących roślinek, które nawzajem się poprzenikały. Mam nadzieję, że kwiatuszki dobrze poprzyjmowały się i wiosną pięknie zakwitną :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Czytam o jakichś wiązankach, więc szukam. Musiałam się cofnąć kilka stron, ale są! No to zeby - jak powiedziała Ewunia - nie powtarzać się - powiem, że ... śliczne ;) :D

Mam nadzieję, że skończysz ten remont tak, jak planujesz, a nie tak jak ja ...
Okazuje się, ze nie zawsze można w sklepiach dostać to, czego się potrzebuje, no i można utknąć z robotą z braku materiałów :roll:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Aguś musi być ciepło bo mamy jeszcze tyle do zrobienia i posadzenia :roll: ...a dziś rzeczywiście był cudny dzień. :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś dzięki ;:196 bardzo się cieszę, że podobają Ci się :D
Izuś ja kurcze cały czas utykam, ale w moim przypadku nie z braku materiałów, ale nierzetelnych fachowców, co przy okazji rujnują mi ogródek :roll: najbardziej martwię się o moje młodziutkie ciemierniki :x

Eluś masz rację pogoda musi nas wreszcie troszkę porozpieszczać :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Agnes !

Tak skalniak będzie ładny na wiosnę ale tak naprawdę piękny jest dopiero
po dwóch latach od przerobienia.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Hmmm... to może poustawiaj Aguś nad roslinkami jakieś stołeczki czy coś? Wtedy musieliby omijać :D
Ja chronię rosliny przed sobą samą (sic! :lol: ) układając przy nich możliwie duże kamienie lub kawałki drewna, ale nie wiem, czy wobec fachowców to wystarczające zabezpieczenie ...
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Re:

Post »

Obrazek Obrazek

niby takie pospolite ale jakie piękne aż tylko zazdrościć - u mnie w tym roku w ogóle nie wyszły na starcie zajęły się nimi ślimaki a reszta w ogóle nie wykiełkowała,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Goryczko masz rację, u mnie w tej chwili są malutkie sadzoneczki roślinek, zanim zaczną naprawdę pięknie wyglądać muszą się dobrze rozrosnąć a to potrwa. Większość roślinek musiałam odmłodzić, więc robiłam sadzonki, mam nadzieję, że większość się przyjęła.

Izuś mam poukładane kamienie, mam nadzieję, że zadziałają :roll: Latem jak robili mi bramę to i kamienie nie pomogły, stratowali mi sasankę, młodziutkiego liliowca i jeszcze kilka roślinek :x

Taruś ja bardzo lubię aksamitki :D faktycznie są pospolite a piękne :D W tym roku miałam tylko kilka małych kępek, a zawsze sieję dużo więcej i tak mam zamiar zrobić w przyszłym roku :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Aguś ciepło ma być jeszcze cały następny tydzień ale tak co drugi dzień z deszczem.
Czyli w jeden dzień sadzimy a na drugi dzień nam podlewa.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś nie zazdroszczę remontu. U mnie były okopy z worami piasku w całym ogrodzie i robotnicy podrzucali gruz pod krzewy bo było bliżej
a ja do dzisiaj rekami wybieram kamienie. Za to nic prawie nie było do tratowania bo to przed przeprowadzką.
A tego bym nie dała rady znieść.
;:98
Życzę dużo ciepłych dni w tym tygodniu i dużo radości w ogródku, ;:3
:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”